Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Segíthetek? Bővebben lent.

Segíthetek? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Azért írok ide,mert sokan küzdünk a fogyásért. :)

Van pár ötletem,amivel talán segíthetek.

Nos ha fogyni szeretnétek,akkor ne az legyen,hogy koplaltok napokon át,mert azzal csak magatoknak tesztek rosszat.

Én azt csinálom,hogy minden étkezés után iszom egy bögre zöldteát.Ami segíti az anyagcserét és ráadásul nagyon egészséges is.

Igyatok banánturmixot,amit úgy készítsetek el,hogy egy banánt összevágtok,hozzá kell önteni egy nagy bögre tejet és egy evőkanál mézet,majd összeturmixoljátok.

Egy héten kb. 3szor csináljátok meg az almás-répás turmixot.Kell hozzá 1 répa,1 nagy darab alma és szintén 1 nagy bögre tej.A répát pucoljátok meg,vágjátok darabokra,ugyanezt az almával is,öntsétek hozzá a tejet,majd turmixoljátok jól össze.

Ezeket a turmixokat általában vacsorára készítsétek el.

Mindkét turmixnak zsírégető hatása van,valamit segíti az emésztést.

Reggelizni mindig kell,tartsátok be.Az ebédet is,viszont vacsorára turmixot igyatok,vagy egyetek egy almát.

Fogyókúrázni nem lehet mozgás nélkül.Ha tehetitek,fussatok minden nap. :) Ugyanis a futás a leghatékonyabb zsírégető.

Egyetek sok gyümölcsöt,zöldséget és szírmentes húst. (pl:csirkemell)

Zsírégető még az ananász,kivi és narancs is.

Zöldségek terén:retek,paradicsom,uborka,kelbimbó,répa,cékla,spenót,zeller,vöröshagyma,zöldborsó.

Remélem,hogy egy picit segíthettem. :)

2010. jan. 8. 01:15
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Én vagyok aki lehúzta nagyon a banánturmixodat...

Látod ezért mondta, hogy a pokolba vezető út, jószándékkal van kikövezve... Tudod a femina.hu, és hasonló oldalak, hát hogy is mondjam... nem éppen a szakmai felkészültség netovábbjai :)

Jómagamról annyit, hogy élsportoló voltam, majd dietetikussá avanzsáltam, személyi edző is lennék ha csinálnám, de alapvetően közgazdász vagyok...

Utóbbiból élek, előbbieket imádom.

Még az orvosi egyetemen is láttam, hogy mennyire gőzük sincs az orvosoknak sem az egészséges táplálkozásról, szóval nem a te hibád.

Én azt mondom, hogy a legbiztosabb "állatfaj" aki valaha a testéből élt... úgy értem sportolóként :D

Olyan szinten meg kell tanulni, hogy mi jó a testnek, és olyan szélsőséges módon ki is kell tapasztalni, hogy az ember óhatatlanul megtanulja mi a jó, és mi nem.

Mindegy, mit ír a femina.hu, mindegy mit nyomat a norbi, és mindegy mit mond a háziorvos.

Tudod voltam egyszer szíriában. A végtelenül pártatlan CNN, BBC, és az összes nagytekintélyű média azt harsogta, hogy iszonyat veszélyes, és senki ne menjen oda, és úristen, és minden terrorista ott bújkál...

Tök egyedül sétálgattam fel-alá legóvárosabb óvárosban... Beszélgettem az emberekkel, és mindenhol angolul szólaltam meg, amire azt mondták előtte, hogy halálos ítélet...

A világ egyik legbarátságosabb népe.

Szóval ne higgy senkinek, és semminek csak a saját szemednek.

Az emberi testtel az a gond, vagy éppen ez a szenzációs, hogy szélsőséges esetekben is tud produkálni olyasmit, amit te pozitívumként élhetsz meg, és ha nem tudod, hogy működik, akkor félreértelmezed.

A szervezetünk alapvető célja a túlélés. Semmi más. Nem érdekli tükör, mérleg, nadrágméret, femina, fogyókúra, semmi...

Túl akar élni, minnél hosszabb távon.

Mindig erre kell gondolni, ez a bázis, ez az alap! Erre építjük azt a tudást, hogy a szervezet mit mire használ, miből épül fel, mi mire jó.

Ha ez megvan akkor tudjuk, hogy az izomzatot bontja le elsőnek, kalóriadeficit (fogyókúra) idején. Te ezt úgy látod, hogy "de jó fogytam"! A szervezeted úgy fogja fel. "Úristen nincs elég táplálék, fent kell tartani a rendszert, fehérjéket lebontani, izmokat lebontani!" Azért az izmokat, mert alapvetően a túléléshez a zsír a legfontosabb. Abban van a legtöbb kalória, grammonként 9, míg a fehérjékben, szénhidrátokban csak 4.

Tehát a zsírhoz ragaszkodik. Ezért alakít mindenk feleslegesen bevitt kalóriát zsírrá. Tartalékol a koplalós időszakra. Ha belegondolunk, csak az elmúlt 100-200 évben van ételbőség, előtte több ezer évig az emberek akkor ettek amikor éppen volt mit!

No a lényeg, a zsírhoz ragaszkodik a szervezet a legjobban. Ha sok-sok fehérjét adunk neki, de kevés szénhidrátot, és szinte nulla zsírt, akkor az izmok nincsenek veszélyben, és emiatt a zsírt fogja bontani.

A cukros dolgok azért nem jók, mert a cukor egyszerű szénhidrát, borzasztó gyorsan bomlik le, rögtön elraktározódik. Míg az összetett szénhidrátok, barnarizs, zab stb. Hosszasan szívódnak fel, sokáig emészti őket a test, így van idő rá, hogy fel legyenek használva...

Nem a femina.hu-ról kell informálódni, nem a blikkből kell a közhangulatot megítélni, és nem az FHM-ben és a Playboy-ban hirdetett cuccoktól lesz valaki férfi :)

Csupasz, száraz, tankönyvek kellenek, amik tényeket írnak. A tankönyv alapokban nem hazudik, az orvos hazudik, akinek az évek során eltorzul a tudása, mert disszonancia van aközött amit annak idején tanult, és aközött ahogy él!!! Értsd úgy, megtanulta, hogy a test hogyan működik, mi kell neki, miből mennyi kell... Ehhez képest napi egyszer eszik, akkor is este, nem mozog stb.

Így aztán fennál a kognitív disszonancia, ami annyit tesz, hogy amikor az emberben ellentmondás van a tudása, világnézete, meggyőződése, és a cselekedetei között, akkor meg kell magyaráznia a helyzetet, be kell csapni a önmagát, hiszen tulképp magát köpi szemen, ha fennáll az állapot! :)

Ez mindenhol megtalálható... Ha utálunk valakit, akkor az mondhat olyat ami egyébként okosság, akkor is leugatjuk... mert hát ő hülye, nehogy már igazat adjunk neki!

Ha valaki kövér, és nem tud lefogyni, akkor elkezdi megmagyarázni... "nehéz a csontom" "a hormonjaimmal van gond" És ami már a vég "így érzem jól magam!" Valamit tenni kell, hogy oldjuk a disszonanciát. Ez így működik, diplománál, és 6 éves korban is :)

Szóval elő a száraz tankönyvekkel, vagy a testépítő oldalakkal (ne tagadjuk el, a testépítők értenek a világon a legjobban a táplálkozáshoz!!!) Tévhit, hogy a szteroidoktól bárki nagy lesz... A szteroidok semmi mást nem tesznek, mint gyorsítják a tápanyagfelszívódást, tehát ha egy normális ember szervezete napi 300 gramm fehérjét tud felszívni, akkor egy szteroid kúra alatt akár 1000-et is!!! Tehát a szteroid mellett, sokkal többet, keményebben kell edzeni, nagyon-nagyon odafigyelve, grammra megtervezve kell táplálkozni! Nézzük csak meg azokat, akik szteroid tartalmú gyógyszert kapnak bármilyen betegségre! Jól meghíznak, mert az addigi rossz kajálásukat 3-szorosan hasznosítja a szervezet! A szteroidok tulajdonképpen felgyorsítanak egy folyamatot, lerövidítik az időt, megmutatják, hogy nélkülük 1-5-10 év alatt hova lehet jutni, ha az ember azt folytatja, amit jelenleg csinál! Ha valaki sz@rul táplálkozik, akkor egy szteroid kúra megmutatja, hogy 10 év múlva milyen kövér lesz. Ha valaki egészségesen táplálkozik, és mozog, akkor egy kúra után izmos lesz, és szálkás...

Na most erre nem tudom miért tértem ki... nem vagyok testépítő, hozzátenném :)

De ebből is látszik, hogy mennyi tévhit van a fejekben!!!

Végszóként:

Tanuljon meg mindenki táplálkozni! Ha nem tankönyv, akkor testépítő enciklopédia, vagy biblia, vagy mittudomén, valami naaagy vastag könyv :) Azokban van az igazság! Tényleg... A női magazinok, és hasonló oldalak azzal nem tudják növelni a példányszámot, és érdeklődést, ha egyszer leírják, hogy emberek! Ez van, nincs más! Ennyi fehérje kell testsúlykilónkén, ennyi szénhidrát, és ennyi zsír! Ezt ebből, azt abból, amazt amabból kell megenni, mert az a jó! Vitaminokból ennyi-ennyi-ennyi. Ásványi anyag ennyi-ennyi-ennyi. Napi 5-6 kis étkezés, akaraterő, és mozogjatok! Ennyi, ez működik váltsatok életmódot, nincs más alternatíva! Többet erről nem írunk...

Ennél sokkal jobb, hogy idiótábbnál idiótább diétákat leírnak, misztikus ködöt vonva a fogyás köré, mintha valami ismeretlen kór lenne amire senki nem tudja a megoldást, csak lövöldözni lehet vaktában.

Minden hónapban mondanak valami hülyeséget, és minden hónapban megvesszük, elolvassuk, hogy na majd most!!!!

Ugye ha bármelyik is működne hosszú távon, akkor már rég nem lennének kövér emberek... senki nem hízna vissza, nem jojózna a súlyával...

Szóval nincs más, mint az életmódváltás, megtanulni táplálkozni, és mozogni!

Nem véletlen egyébként a szó: TÁPLÁLKOZÁS! Tápláljuk a testünket.... ez a lényeg. Nem azért élünk, hogy együnk, hanem azért eszünk, hogy éljünk! Aki teljes életet él, annak nem lehet az evés egy élvezeti forrás! Az evés az üzemanyag a testünknek, semmi több... nem lehet cél, nem lehet örömforrás, nem lehet pótcselekvés!

Még írhatnék persze arról is, hogy a mélyben mi megy... nyilvánvaló cél, hogy sok legyen a kövér ember, hiszen sok kövér, sok beteg, sok gyógyszer, nagyon sok pénzt a gyógyszergyáraknak!!! A meki, és a többi gyorskajálda támogatja világszerte az árvákat, a kórházakat, a gyógyszeripart, az egészségügyet. Így aztán van egy ki nem mondott megállapodás. A gyorskaját nem lehet kampányszerűen kritizálni :) Mindenki tudja, hogy baromi egészségtelen, mégsincs nagy felhajtás!!! Orrbaszájba nyílnak a mekik, Bkingek, stb.... A politika pénzből él, a pénz a gyorskajákban rengeteg, az adó rengeteg... és még támogatják is a kórházakat, ahova 20-30 év alatt ők juttatják az embereket :)

A világ legtöbb ingatlanjával a meki rendelkezik!!! Második a katolikus egyház... ez azért elgondolkodtató ;)

De mindenki maga dönt! Nem kötelező ott kajálni... Sok a kísértés a tv-ben, csoki reklám, süti reklám, meki reklám... de nem kötelező!

Ellen lehet állni simán...

Szép napot :)

2010. jan. 8. 15:59
 12/14 anonim ***** válasza:
wow ilyen hosszú választ még nem láttam :D Amúgy köszi a segítséget, és a banánnal kapcsolatban szerintem mindkettőtöknek igaza van, mert igaz hogy az elvileg hízlalóbb gyümölcs, de azért mégsem olyan mintha egy sütit ennél, mert gyümölcscukor van benne, meg rost meg vitamin stb. De mondjuk é tényleg nem vagyok hozzáértő :D
2010. márc. 8. 22:20
 13/14 anonim ***** válasza:
Hát a sütinél tényleg jobb... de nem ez volt a kérdés :)
2010. márc. 9. 00:20
 14/14 anonim válasza:

skacok...ugy látszik néhányotok nincs tisztában ezekkel a dolgokkal...

banánban a szénhidrát NEM ugyanaz mint a cukorban lévő...

és a méz az mióta cukor sráácok??????????????????? XDXDXD

X'D

X'D

X'D

egyébként én is hasonló turmixokkal adtam le azt a 3-4 kilo felesleget... ha mi lefogytunk, akkor miért lenne hülyeség???

attol még hogy élsportoló voltál , tévedhetsz...

2010. jún. 2. 20:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!