A jóreggelt szelet egészséges? Lehet fogyi alatt is azt reggelizni? Suli büfében még ez tűnik a legnormálisabbnak a sok kakaós csiga meg fánk közt. Belefér még? Gyümölcsöt is eszek mellé amúgy
hát szüleim nem főznek rá külön, annyi pénzem meg nincs:(
akkor mit vehetnék reggelire ami kikerül 200ftból ,nem leszek annyira éhes fél4ig és nem is hízlal:( sztem semmit:(
4 szem mandarin és 1 győri borzasztóan kevés táplálék reggel 7-től délután 4-ig még egy felnőttnek is, nemhogy egy gyereknek. Tudom, hogy ez furcsán fog hangzani, de hacsak nem vagy valóban túlsúlyos, egy iskolába járó gyereknek nincs szüksége komoly fogyókúrára.
De ha mindenképpen fogynod kell, azt akkor se hagyd figyelmen kívül, hogy a reggeli biztosítja számodra az energiát az iskolában eltöltött idő szellemi és fizikai igénybevételéhez, másrészt mindeközben a tested fejlődik is.
4 szem mandarin és 1 győri keksz két dolgot tesz veled:
1. nem ad elég energiát, amit a tested sokkal rosszabbul visel, mint egy felnőtt emberé - ez később gyengébb szervezetet okoz.
2. lelassítja az anyagcseréd, így a szervezeted kevés táplálékból még több tartalékot (zsírt) képez, mint amennyit több evésnél.
Egy "rendes" reggelivel is nagyon jól lehet fogyni. Pont azért, mert a szerevezet rendszeresen kap elegendő tápanyagot, és ezért nem kényszerül tartalék elrakására.
Saját tapasztalatom szerint a fogyókúra titka: gyakran, rendszeres időközönként kevesebbet, mint azelőtt. Tehát a reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna és a vacsora mind nagyon fontos! Akkor működik jól a dolog, ha a következő étkezés előtt csak kb. fél órával kezdesz éhes lenni.
És két alapelv:
- Soha ne éheztesd magad!! Lelassítod vele az anyagcseréd, és még nehezebben fogsz fogyni.
- Ne fogyj heti 1 kilónál többet. Hosszú távon csak így marad meg a fogyás eredménye, mert így valóban a zsírt bontja le a tested, másrészt a bőrőd is össze tud húzódni ott, ahol sokat fogytál.
200 Ft sajnos nem túl sok. De szerintem amúgy sem kapnál normális kaját egy iskolai büfében. Nem tudom, dívik-e még az iskolákban az otthonról hozott tízórai? De az biztos, hogy ha fogyókúrázol, ez lenne a lejobb módszer. És tuti olcsóbb is "lecsípni" otthon két szelet kenyeret a család kenyeréből, és közé tenni néhány felvágottat, egy-egy szelet sajtot. Így otthon már előző este nyugodtan elkészíted és becsomagolod magadnak a másnapi szendvicset, joghurtot (59 Ft. a Könnyű és finom), keménytojást, gyümölcsöt stb. A büfé minidg a büfésnek jó üzlet, és általában jóval többet kér, mint amennyit a boltban kérnek.
A fogyókúráról elmondottak, mint írtam, az én tapasztalataim. Vannak más módszerek is.
A lényeg, hogy ne kínozd magad. : )) Márpedig 4 mandarin és 1 győri az kínzás.
gyereknek?:)
lassan 20leszek..
de azért köszönöm:P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!