Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Több kalória égetés mint amit...

Több kalória égetés mint amit ma elfogyasztottam az egyenlő fogyással?

Figyelt kérdés
Ha ma futok este akkor azzal ugyebár ledolgozom azt amit ma ettem, és ha többet futok-több kalóriát égetek el mint amit ma ettem akkor fogyok ugye? H ha ezt így csinálom minden nap.
2010. jan. 7. 15:39
 1/6 anonim ***** válasza:

Igen, de abból, amit ma ettél, vonj le 2000 kcal-t. Mivel a tested 2000 kcalt használ a "feladataira".:P

Szóval ne úgy képzeld el, hogyha ettél 1200 kcalt, akkor futhatsz egész délután, mert a testednek kell 2000, szóval -800-ba vagy, és ha még futsz, akkor még többet fogysz :)

2010. jan. 7. 16:03
 2/6 anonim ***** válasza:
Persze ez nem azt jelenti, hogy akkor zabálhatsz össze-vissza, de gondolom ezzel te is tisztába vagy.
2010. jan. 7. 16:04
 3/6 anonim ***** válasza:
Első válaszoló amit irtál hülyeség, mert ezek szerint 2000 kalória csak úgy " eltűnik ", hohó, értem miről beszélsz, de az túl jó lenne, amm sztem az nem normál ha valaki már 2500-3000 kalóriát eszik naponta , szóval a legtöbben mégiscsak 2000 kalória körül vannak és mégis hiznak , ezzel mi van ?
2010. jan. 13. 19:00
 4/6 maundrel ***** válasza:

Hogyan számolhatod ki az alapanyagcserédet és a napi energiaszükségletedet?

Ezek az értékek természetesen egyediek, ám jó közelítéssel különösebb vizsgálatok nélkül is megállapíthatod az anyagcserédet.

Az alapanyagcseréhez egyszerűen válaszd ki az életkorodat, majd a képlet alapján szorozd meg a testtömegedet (vagyis a kilóid számát) a megadott szorzószámmal, és add hozzá a korra jellemző alapértéket.

Pl. ha 45 éves 67 kilós nő vagy, akkor 8,7 × 67 + 829 = 1412 kcal. Vagyis a napi minimális energiaszükségleted 1412 kalória. Ez az, amit akkor is felhasználsz, ha egész nap csak fekszel.

Életkor (év)

Férfiak estében Nők esetében

10-17 17,5 x tt. + 651 12,2 x tt. + 746

18-29 15,3 x tt. + 679 14,7 x tt. + 496

30-59 11,6 x tt. + 879 8,7 x tt. + 829

tt. = testtömeg kilogram, azaz hány kilos vagy.

Forrás: Rodler: új Tápanyag Táblázat ( 2005 )

A napi átlagos energiaszükségletedet szeretnéd megtudni, akkor a napi minimális energiaszükségletedet kell megszorozni az alábbi táblázatban. Ha az előbbi példát vesszük figyelembe, akkor

Nők: ha irodai munkát végzel, ami könnyű fizikai munkának számít, és néha sportolsz egy keveset (mérsékelten aktív), akkor 1412 × 1,5, azaz 2118 kalóriát fogyasztasz.

Napi energiaszükségletet meghatározó faktorok - Nők esetében

Szabadidős tevékenység Fizikai munka jellege

Könnyű Mérsékelt Nehéz

Nem aktív 1,4 1,5 1,5

Mérsékelten aktív 1,5 1,6 1,6

Igen aktív 1,6 1,7 1,7

Forrás: Rodler: új Tápanyag Táblázat ( 2005 )

(edzesmester.com)

2010. jan. 14. 10:30
 5/6 maundrel ***** válasza:
na a táblázatot normálisan begépeltem, erre ilyen kavalkádban küldte el :S:S:S:S... mind1 ha valakit érdekel akkor írjon privit, és elküldöm a dokumentumot normálisan. :)
2010. jan. 14. 10:33
 6/6 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Nem eltűnik, de ahogy írták előttem, 1400 körül van az alapanyagcsere. (ebbe nincs benne a mozgás) És gondolom a kedves kérdező nem egész nap mereszti a seggét, úgyhogy lehet, hogy mégsem írtam hülyeséget?:|

2010. jan. 14. 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!