Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Van itt olyan, aki a bulimiát...

Van itt olyan, aki a bulimiát egyedül győzte le?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy nem fogyókúrás kérdés, de talán az "ilyen" emberek gyakrabban olvassák ezt, mint az egészség rovatot...
2010. jan. 6. 22:55
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nekem sikerült. Már egy éve voltam beteg, és nagyon rossz volt az állapotom. Voltam pszichológusnál is, de nem tudtam megnyílni előtte.

Végül elfogadtam, hogy inkább hízok egy kicsit, mint hogy ebben a pokolban éljek. Nekem az is sokat segített, hogy különböző elfoglaltságokat kerestem magamnak, házon kívül, és az evést ezek közé illesztettem. Étteremben nekem könnyebben ment, hogy normális adagokat (nem túl sok, nem túl kevés) egyek, és hogy bennem maradjon.

Ha tudsz angolul, nagyon tudom ajánlani a www.bulimiahelp.org oldalt, nagyon segítőkész társaság, valamint az oldalnak is sok alkalmazása van, ami segíthet.

2010. jan. 6. 23:26
 2/5 anonim ***** válasza:
Mint egészségügyis ajánlom,hogy ne egyedül próbálkozz.Inkább támaszkodj szüleidre,barátnőidre(persze csak ha tudsz).Hidd el,minél többen lesztek annál könyebb lesz.Sok sikert!!!!!
2010. jan. 6. 23:37
 3/5 A kérdező kommentje:

Én is egészségügyis vagyok :)

Elmentem én 3 dokihoz is (2 pszichológus, 1 pszichiáter), de nem éreztem úgy, hogy a pénzen kívül mást is akarnának, lehet, csak rossz helyre mentem...

Már lassan 7-8 éve élek ezzel a problémával és az utóbbi időben kezdem úgy gondolni, hogy talán kifelé lábalok belőle.

Már nagyon ritkán jön rám (átlag havi 4-5) ami nagyon szép fejlődés és úgy gondolom lassanként elhagyom teljesen ezt a hülye "szokást".

Az már más kérdés, hogy talán sosem fogok tudni egy jóízűt enni mindenféle mellékes gondolat nélkül.

Talán olyan ez, mint az alkoholizmus...

2010. jan. 6. 23:53
 4/5 anonim válasza:

Szia!

Nekem is sikerült túl lépnem rajta.A kiváltó októl megszabadulva(ex-férj).Elváltam,új kapcsolatom lett,Ő nagyban segített,sokat beszélgettünk a betegségről,sőt már szinte többet tud róla mint én,annyit foglalkozott a témával.Néha,ha többet eszek a kelleténél(de ez sem falás roham)már eszembe sem jut a hánytatás gondolata sem.

2010. jan. 7. 01:13
 5/5 anonim válasza:

Szia :)

Nekem is sikerult, 2 évig tartott, napiszinten többször is hánytam.

Nem tudom hogyan, de talán rájöottem, hogy az életem fontossabb, és az ételen kívül megtanultam más dolgoknak is örülni.

2011. febr. 2. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!