A szobabicikli vagy a szabadban futástol lehet jobban lefogyni és mennyi idő alatt? 16/F 180Cm 85Kg
a kalória deficittől lehet.
vagyis a diétától.
tehát hiába edzel te egész nap,ha több szénhidrátot,cukrot eszel,mint amennyit elhasználsz.
Így van skacok ahogy az első írta.
Fogyni csak és kizárólag attól fogy valaki hogy több energiát éget el mint amennyit felhasznál.
Az hogy honnan fogy az illető leginkább a genetika és a hormonok szabályozzák.
Amennyire én ismerem, az hogy mit eszel, (értem ez alatt hogy jó meg rossz szénhidrát) annyiban befolyásol csak hogy az adott élelmiszer hogyan szívódik fel, azaz hirtelen ugrik e meg a vérben a vércukor szint és a szervezet nyomban elraktározza mind, vagy hosszú idő alatt fokozatosan bontja le. A bevitt kalória így is úgy is ugyanannyi.:D
A sport jó dolog, de azért mondják hogy a fogyókúrák 80% diéta, mert amíg 1 óra helyben futás csupán 640 kalória, egy átlagos ember 2000 kalória körül éget el naponta, akkor is ha csak heverészik és sütteti a hasát egész nap.:D A sportolásnak a diéta alatt persze számos hasznos oldala van, például a bőröd feszesebb marad, mert mozog, így nem fog lógni ha lefogytál (nekem ez a legnagyobb bajom jelenleg x'D ), illetve természetesen nő az izomzatod mellette (hacsak nem koplalással fogysz) így formásabb leszel a fogyókúra végére nemcsak vékonyabb. (Meg persze számít a sportolással elégetett kalória is, de ahhoz hihetetlen akaraterő kell hogy egy jó diéta mellett az ember rendszeresen sportoljon is xD Az már szuperember:D:D )
Első nyilván diéta, de azon kívül az aerob edzés is segít. Az aerob edzés lényege, hogy kis intenzitású edzést végzünk hosszú távon. A kis intenzitás energiaigényén a szervezet tudja a zsírokból pótolni, míg nagyobb intenzitásnál többet használ a szénhidrát-tartalékokból. Jellemző aerob edzés a tempós gyaloglás, edzettebbeknek a kocogás. A legnagyobb munkát a lábnak kell végezni, hogy a nagy energiafogyasztó izmok dolgozzanak. Ilyen módon tehát a gyaloglás/kocogás és a szobabicikli is megfelel, a lényeg, hogy aerob tartományban csináljuk az edzést.
A másik edzettebbeknek javasolt módszer a HIIT intevallum edzés (high intensity interval training). Ezt még nem próbáltam, így annyira nem másztam bele, de egy kis google használat segítségével szerintem percek alatt megtalálható a helyes kivitelezése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!