Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Most komolyan minden tilos?!

Most komolyan minden tilos?!

Figyelt kérdés
Azt vettem észre, hogy ahányszor jön egy kérdés arról, mit ajánlatos enni fogyókúra alatt, jó-e az étrend, stb., a válaszolók nagy része már egyre nagyobb túlzásokba esik szerintem. Már tilos nagyjából mindent enni, ezzel nem azt mondom, hogy magunkba kell tömni az egészségtelen kaját mert nyilván NEM! Na de hogy már tejterméket meg gyümölcsöt sem lehet enni? Ezek a válaszolók naponta csirkemellen, zöldségen és túrón élnek? Persze ilyet kell enni nagyrészt, én is tudom, de folyton? És semmi mást? Na ne. Meg aztán az ember ha ide jön kérdezni, nyilván kezdő ebben a témában, és akkor egyből váltson olyan szigorú étrendre, amit itt írnak? De egyébként is, az egészséges diétás/súlytartó életmód nem azt jelenti, hogy csak 5 dolgot ehet az ember egész életében, mert más minden rossz. A hangsúly a mértéken van szerintem. S nagyon sok olyan példát látok, akik egészségesen élnek, de nem így, hogy minden tilos. Tudom, most fognak jönni osztani az eszet sokan, hogy nincs igazam, de előre leszögezem, nem tudják befolyásolni a véleményemet. Csak gondoltam leírom, mert már az agyamra megy, ami ebben a témában megy.
2014. júl. 7. 20:57
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Igen, ez engem is zavar. Sajnos sokan itt nem értik meg, hogy nem akar mindenki tökéletes, izmos testű bodybulder lenni, egyszerűen van aki le akar fogyni pár kilót és eközben nem megőrülnil. Egyeseknek már csak ez tölti ki az életetét, hogy mit szabad és mit nem. Egy időben megtetszett a paleo, bár a tejtermék tiltással nem igazán értettem soha egyet. Aztán láttam, hogy paradicsomot se, padlizsánt se. Persze hüvelyeseket se. Gyümölcsöt se sokat. Mivan már?? Én már nem kérdezek senkitől semmit. Eszem gyümölcsöt, főleg ilyenkor nyáron, már csak az kéne, hogy ne egyek dinnyét... Eszem husit(bármilyet), zöldségeket, paradicsomot is, sőt néha még olyan borzasztó szemetet is, mint a sonkaszalámi vagy virsli(fúúj, fúúúj, nagymamából csinálják). Ne másokkal foglalkozz, találd meg azt, ami neked használ és boldoggá tesz.
2014. júl. 7. 21:14
 2/16 A kérdező kommentje:

Teljes mértékben egyetértek :)

Amúgy gondolom én, hogy nem mindenki gondolja így, sőőt...csak 1-2 ember mindig ugyanaz, aki válaszolgat és azért van minden kérdésnél ez.

2014. júl. 7. 21:17
 3/16 anonim ***** válasza:

Az elején én is így gondoltam, mint te. Miért is ne ehetnék tejtermékeket? Miért is ne élvezhetném a gyümölcsöket? Le is ment jó néhány kiló, aztán megállt. Sokáig. Én meg csak néztem, mi lehet a baj. Ekkor elkezdtem utána olvasni, mi lehet a baj és csökkenteni a szénhidrátokat, kiiktatni a tejtermékeket (fokozott inzulinválasszal jár mindkettő). Azóta megint fogyok.

Ha te el tudod érni az álom alakodat úgy, hogy joghurtot eszel gyümölcsökkel, akkor jó neked! Nekem sajnos nem ment , és még sok másik embernek sem, tőlük jönnek ezek a válaszok, amire utaltál a kérdésedben.

Persze, nem kell egyből drasztikusan visszafogni mindent, hiszen az sikertelenséggel járhat, hiszen kívánhatsz sok mindent, ami miatt elcsábulnál. Ha szépen lassan csökkented bizonyos ételek mennyiségét, függően attól, hogy reagál rá a tested, az más. :)

Csináld úgy, ahogy neked használ és működik. Ettől még nem kell kiakadni azon, hogy sokan segíteni szeretnének, hogy hamarabb elérd a célod :)

2014. júl. 7. 21:29
 4/16 anonim ***** válasza:

Én múltkor le voltam fujjolva, amikor leírtam, hogy eszek mindent csak számolom a szénhidrátot, kalóriát. Mert hogy "szemét" kaját eszek (a másik ez a kaja szemétezés, amit szeretettel főznek az emberek annak neveznek, ami a kukában van...)

Szóval nekem bejött ez a számlálós plusz sport. Igaz nem extra gyorsan, de fogyok. Viszont ha úgy van, akkor megeszek 1-2 szelet sütit, megiszok 1-2 korsó sört.

2014. júl. 7. 21:31
 5/16 A kérdező kommentje:
Nem is annyira az a akaszt ki, hogy mit mondanak, hanem főleg, hogy milyen stílusban :( De hát igen, mindenki úgy cisnálja, ahogy neki a legjobb, ez igaz.
2014. júl. 7. 21:31
 6/16 anonim ***** válasza:
42%

Azért ha megfigyelitek, nem kevés olyan kérdés van, ahol nem érti a kérdező miért nem fogy, pedig ő csak 80 dkg gyümölcsöt eszik egy nap. A hatékony diéta igényel némi fegyelmet és önuralmat, ezt el kell fogadni. Persze sok mindent lehet mértékkel, de a mérték mindenkinek más, és bizony nem véletlen, hogy olyan sokan sikertelenül diétáznak.

A kaják jelentős része pedig joggal nevezhető szemétnek. Amitől az emberek érelmeszesedést, cukorbetegséget, allergiát, stb. kapnak, azt én szemétnek nevezem, akkor is, ha finom.

A stílus valóban durva néha, de nem mindenkinek van türelme ezredszer is megválaszolni ugyanazt az ostoba kérdést.

2014. júl. 7. 22:47
 7/16 anonim ***** válasza:
51%

6-os: Tudod te mitől alakul ki pl. a cukorbetegség? Hát nem a kajától, hanem ha sokáig sokat zabálnak. Szóval nehogy má a kajára fogd, hogy az "szemét".

És az csak a kettes típusú, egyes típus esetén az életmód tök mindegy.

2014. júl. 7. 22:52
 8/16 anonim ***** válasza:

Ne légy olyan biztos benne, ugyanis autoimmun betegség, ami összefügghet a táplálkozással. Szerinted mitől van ez a rengeteg autoimmun beteg? Allergia, 1-es diabetes, vastagbélfekély... Sorolhatnám, én is épp többel küzdök. A fő tényező, ami megváltozott az utóbbi időkben, az a táplálkozás. Ezzel együtt mindenféle krónikus betegség előjött, amiről régen nem is hallottak.

A 2-es típusú cukorbetegséget pedig ahogy mondod, a sokat zabálás okozza, csakhogy nem a mennyiség sok, hanem a hirtelen felszívódott kalória. Ezt a fajtáját ugyanis a magas glikémiás indexű ételek, azaz főleg a fehér liszt és a cukor okozzák. Pont az, amit mi szemétnek hívunk.

2014. júl. 7. 23:03
 9/16 anonim ***** válasza:

Én gyerekkoromtól sportoltam, nem ettem "szemetet", mégis 1.-es diabetesem lett. Nah erre mégis mi a magyarázat?

És a szénhidrát mennyiség számít a kettesnél, nem a GI.

2014. júl. 7. 23:05
 10/16 anonim ***** válasza:

Akkor idéznék: "A 2-es típusú diabetes mellitust (más néven nem inzulinfüggő diabétesz)az izolált szénhidrátok fogyasztása (cukor, fehér liszt stb.) a magas glikémiás index (GI) miatt okozza. Minél magasabb a glikémiás indexe a szénhidrátnak, annál gyorsabban szívódik fel és jut a vérbe, és annál nagyobb inzulintermelésre serkenti a szervezetet.

Az éveken át tartósan magas inzulinszint, pontosabban étkezésenként egy-egy hatalmas inzulinhullám miatt a sejtek védekezni kezdenek a beléjük pumpált túl sok cukor ellen, és kialakul az inzulinrezisztencia, vagyis a sejtek ellenállnak az inzulinnak a sejthártya cukortranszportját fokozó hatásainak.Ám mivel az agy érzékeli, hogy a vérben ott a sok cukor, utasítja a hasnyálmirigyet, hogy még több inzulint termeljen, a sejtek viszont egyre jobban ellenállnak. Egy ponton azonban a hasnyálmirigy feladja a küzdelmet, és a tartósan magas vércukorszintnek vakság, lábamputáció, érelmeszesedés, infarktus és impotencia lehet a következménye."

Hogy nálad, előző mitől alakult ki a cukorbetegség, azt nem tudom, egyrészt nem vagyok orvos, másrészt nem tudom egész életedben mit kajáltál, harmadrészt akár genetikai dolog is lehet mögötte. Találtak már összefüggéseket bizonyos tápanyagok (pl. glutén) és autoimmun betegséges közt. Gondolom lisztes dolgokat te is ettél.

Nekem szerencsére cukorbetegségem nincs, csak foltos hajhullásom, ami szintén autoimmun betegség. Egyszer már legyőztem diétával, de nem volt annyi eszem, hogy továbbra is kövessem azt az életmódot. Vissza is estem. Most elkezdtem megint egészségesen enni, és egy-két területen már visszanőtt a hajam. Az allergiára idén még egy darab gyógyszert nem kellett beszednem, eddig tünetmentes vagyok. Azért nem kiabálom el, a nyár java még hátravan. :)

2014. júl. 7. 23:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!