Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért nincs akaratom a diétáho...

Miért nincs akaratom a diétához és a mozgáshoz?

Figyelt kérdés
1 hónapja kezdtem el diétázni..nem eszek szénhidrátot(zsömlét,kenyeret,kiflit),nem eszek édességet,csokit,fagyit,se üdítőket nem iszom..helyette sok zöldséget,gyümölcsöt,halat,csirkehúst,joghurtokat,napi 2,5 l vizet,tojás eszek.. és napi 1 órát Rubint Rékázok plusz 1 órát biciklizek..ez eddig ment is..3 hét alatt fogytam 2kg-ot..és sokan mondták,hogy a csípőmből és a hasamból ment le.. de kb egy hete nagyon bezabáltam(kenyér,csoki,üdítő stb.:/ és a napi mozgást is kihagytam 2x,mert úgy érzem,hogy nekem ez sohasem fog sikerülni :( 10kg-tól szeretnék megszabadulni..tudom,hogy nem egyiknapról a másikra megy,de valahogy elfogyott a motivációm és a kitartásom. Ráadásul mikor bezabáltam lelkiismeret furdalásom is lett..és ez a "falásroham" az 1héten belül 3x is előfordult..mit kéne tennem,hogy tovább folytassam úgy ahogy eddig? 18/L 154cm/58 kg..
2014. jún. 23. 19:00
 1/6 anonim ***** válasza:

Mert gyenge vagy.

Rendezd először a kajával való viszonyod.

2014. jún. 23. 19:11
 2/6 anonim ***** válasza:
2014. jún. 23. 19:18
 3/6 anonim ***** válasza:

Szerintem jó vagy, havonta ledobsz 2 kilót 5 hónap múlva elérted a célt. Lazán nyomd ezt az egész bulit, minek görcsölni. A lényeg hogy legyen meg a rendszeresség, ha ez megvan, már nyerő vagy ebben a pillanatban is. Én például tömeget növelek, rendszeresen kajálok és edzek és lassan de biztosan jönnek az eredmények, ez elkerülhetetlen.

Szóval csak lazán, bezabáltál akkor bezabáltál. Másnaptól megint folytatod a rendszert és minden megy tovább a normális kerékvágásban.

Sok-sok sikert neked :)

2014. jún. 23. 19:59
 4/6 anonim ***** válasza:

Mert megvonsz magadtol minden finomat, es ugy eled meg mint fogyokurat elvonasokkal.

Sosem ertettem, sokak fejeben miert ez a ket veglet van: vagy zabalnak mindent ami szemmagassagban van, vagy koplalnak. Ki mondta, hogy le kell mondani a csokirol, meg az edessegrol annak aki jol akar kinezni? Csak tudni kell mikor van itt az ideje megenni azt a gyumolcsot, par kocka csokit, sutit...egy kis olvasgatassal ra lehet jonni. Miert nem nezunk utana, hogy kell a kedvenc sutinket egeszsegesen elkesziteni? Aki rutinos kicsit, sajat maga is ki tud talalni olyan edesseget amilyet szeretne. Es pontosan tudja mi van benne. Altalaban ezek a legegyszerubb sutik. Csak kicsit gondolkodni kellene, meg venni a faradtsagot!

Ezen kivul, leirtad miket eszel, amik rendben vannak, csak azt nem irtad le mit mikor eszel, mert ez is lenyeges. Tovabba szerintem tul hajszolod magad mozgas teren. Hallott mar valaki arrol, hogy az etkezes kb 70%-ban, a mozgas kb 30%-ban jarul hozza a sikeres eletmodvaltashoz/fogyokura/dieta/alakformalashoz ki hogy hivja illetve kinek mi a celja. Tul nagy jelentoseget tulajdonitanak a mozgasnak az etkezes rovasara, es ezzel a lo tulso oldalara esnek. Nem hogy belefaradnak, de a tulzott mozgas (pl minden nap 30 km futas, 75 km biciklizes es tarsai) izomvesztessel is jar. Amit az alakunk bán. A masik, hogy ha egybol tiz km-eket futunk akkor hova fogjuk emelni az adagot? Fel ev elteltevel korbefutjuk naponta a Foldet?

Tudom en, hogy mindenki gyorsan akar latvanyos eredmenyt elerni, de ertsuk mar meg, hogy ez nem igy megy. Amit felszedtel x kg-ot az ket het alatt jott fel? Nem hinnem. A leadasa meghosszabb folyamat. Ennek nem tudunk mit csinalni, sajnos. Vagy nem strandszezon elejen kellene aggodni az alakunk miatt, igy a kudarc is kisebb, hogy nyaralasra nem ertuk el a celt, akkor hagyjuk a fenebe..

Csak egy kicsit neha gondolkodni kellene. Tudom, nem egyszeru, aki nem is akarja komolyan venni, annak nem is ajanlom, hogy kezdje el.

2014. jún. 23. 21:49
 5/6 anonim ***** válasza:

Bejött a strandszezon, mindenki most pánikol, hogy kövér. :) Hát késő, ennyi idő alatt nehéz érdemi eredményt elérni, és amúgy sem ez a legjobb motiváció.

Ha igazán le akarsz fogyni, akkor tényleg akarnod kell. Nem nyavalyogni, meg zabálni, hanem tenni a dologért. Attól, hogy egyszer bezabálsz, nem dől össze a világ. Másnap megint normálisan kell étkezni, és kész. Ha visszavet az eredményben, akkor jegyezd meg, hogy máskor nem csinálsz ilyet. Az elején segít az ún. csaló nap, nekem is kellett, de most már nem hiányolom. Azért ez ne azt jelentse, hogy egy napig krémest eszel, de egy étkezés belefér, amikor valami olyat eszel, amit igazán kívánsz, és a diéta nem engedné. Velem is előfordult, hogy betoltam egy pizzát, mert nem tudtam ellenállni neki. Oszt akkor mi van? :)Nem történt semmi, másnap folytattam, ahol abbahagytam.

Az egész fejben dől el, hogy ha elhatározol valamit, akkor végigviszed-e, vagy inkább sajnáltatod magad. Nehéznek tűnik, nekem is 10 évbe telt, mire nekiálltam, pedig pofonegyszerű, csak nem a kifogásokat kell keresni, hanem akarni és csinálni kell.

2014. jún. 23. 22:26
 6/6 anonim ***** válasza:
Egy kis "trükk" a kitartáshoz (azok mellett, amit az előző hozzászólók írtak): tervezd meg rendesen, előre a diétát és mozgást (miből mennyit eszel, mikor és milyen csaló napot engedsz meg magadnak, mennyit és mit mozogsz stb.) és ezt oszd meg valakivel, majd kérd meg, hogy néha kérje számon rajtad. Olyan embert érdemes választani, aki egyrészt kicsit "be mer szólni", ha mondjuk eltértél az előzetes tervedtől, másrészt pedig Te is adsz a szavára (ekkor elég csak az, ha belegondolsz egy félreevéskor, hogy vajon mit fogsz ezért kapni :) ).
2014. jún. 23. 22:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!