Hány kalóriát lenne ideális bevinnem naponta a szervezetembe?
Sziasztok!
Életmód váltást kezdtem másfél hónapja. Kövérnek nem mondanám magam, de 7-8 kg plusz világ életemben volt rajtam. Ettől szeretnék megszabadulni, nem gyorsan, fokozatosan, és persze egészségesen szeretnék enni-inni. Jelenleg cukormentes és szénhidrátmentes diétán vagyok, kevés szénhidrátot délig fogyasztok. Emellett zumbázom, szoba biciklizem, hasizom, fenék, lábizom gyakorlatokat végzek 2 naponta. Eddig fogytam 4 kg-t, most 162 cm vagyok, és 63 kg. Olvastam, hogy fogyókúra idején 1200-1500 kalóriát ajánlott fogyasztani. Én úgy számoltam, hogy napi 800-900 kalóriát eszem-iszom. A kérdésem az, hogy én így teljesen jól érzem magam, nem vagyok éhes, nincs hiányérzetem. Lehet, bután hangzik, de lehet ebből bajom, hogy az ajánlott mennyiségnél kevesebb kalóriát viszek be a szervezetembe? Vagy ez egyén függő? Mivel életmód váltás, ezért hosszú távon ez a mennyiség alakul ki, gondolom. Előre is köszönöm a válaszokat!
A leírtak alapján elég aktívan mozogsz, amihez kicsit soványnak tűnik a 900 kalória naponta. Az, hogy hány kalória szükséges naponta, nagyban függ attól, hogy mennyit mozogsz és mi a foglalkozásod. (fizikai vagy ülő munkád van)
Súlyzós edzéseknél lehetetlen lenne eredményt elérni ilyen étrenddel, mert egy hét után valószínűleg kidőlne az ember. A szénhidrátra szükség van, csak nem mindegy, hogy mennyire és hogy milyen formában, meg hogy mikor.
Itt vannak kalkulátorok, amikkel be tudod lőni, hogy kezdésnek kb. miből mennyit kell bevinni, hogy ne ess össze zumba edzésen és hogy a tested megkapja a szükséges tápanyagokat (persze mindent minőségi forrásból)
Bajod úgy lehet, hogy a mozgáshoz és a mindennapi megléthez szükséges tápanyagokat nem viszed be, egy idő után kiürül a szervezeted és jelezni fogja azzal, hogy fáradékony leszel, nem fogod bírni az edzéseket, esetleg fájni fog valami. A fontos, hogy a kalkulátor alapján legyen egy kezdő képed, aztán a testedet kell figyelni, hogy mire hogy reagál. Egy étrend hatásosságát egy hónap elteltével tudod lemérni.
A fontos, hogy tudd, hogy az adott mozgásforma mit alakít a testeden és hogy mi szükséges ahhoz, hogy elérje a kellő hatást. Ugye mindenféle edzésprogram hatékonyságának a 70%-át az étrend adja.
Én konditerembe szoktam lejárni, onnan vannak az infók, amik szerintem hasznosak lehetnek más mozgásformánál is. Kicsit néhol nyers a stílus, de érdemes elolvasni a sárga kapszulát:
Fontos persze, hogy megismerd az ételeket, hogy miért nem eszünk pl. fehér lisztet és répacukrot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!