Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Itt az újév, elhatároztam,...

Itt az újév, elhatároztam, hogy amint megjön a jó idő elkezdek újra futni járni, de ezentúl rendszeresen. Most pedig súlyzózok. Nem baj ez még ennyi idős korban?

Figyelt kérdés

Ebben az évben már elhagytam a kólákat és mindenféle cukros üdítőket, fehér lisztből készült dolgokat is csak nagyritkán eszek, kenyérből csak barnát. És jártam futni is, de nyár végén elment tőle a kedvem, de egyébként bicikliztem és a barátaimmal fociztam. Pár éve még nem szerettem sportolni, de mostmár amint tudok, csinálok valamit. Ha ezt fogom csinálni, amit fent leírtam, hogy súlyzózok és futok, a kajám maradna ugyan ilyen, akkor még izmosodnák, esetleg pucolnék le magamról zsírt?

Egyébként súlyzózás nem káros még a szervezetemre? Nem nagy súlyokkal dolgozok, csak épp annyival, hogy izmosodjak. A sport ugyebár tuti,hogy nem,a csoki mellőzése se lesz gond szerintem. Ebben az évben fogytam is, a dokim mondta is, hogy kicsit adjak le.Meg is tettem. Egyébként elég elszánt vagyok, és még van rajtam kis háj, szóval a pucolás is ráfér a testemre. Semmiféle anorexia vagy ilyesmi gondom nincs! Egyszerűen így jobban érzem magam! 14/F

2009. dec. 30. 21:07
 1/4 anonim ***** válasza:
Hajrá :) Csak így tovább! A súlyzózást ne vidd túlzásba és nem lesz belőle semmi bajod!
2009. dec. 30. 22:58
 2/4 anonim válasza:
kevesebb kaja, sok mozgás...nagyon klassz... jó a futás is, de lehet máshol is kezdeni a mozgást: nem tudom, hogyan jutsz el a sulidba, de talán lehetne bicajjal, vagy valamennyit gyalogolni...vagy valami "hasznos" sportot elkezdeni: önvédelem, kajak...hogy rendszeresen el kelljen járnod, mert ha csak magadnak kezded el a futást, akkor nincs kényszered és a lustaság sokszor győzhet. Egy edzésre meg csak el kell menni és jó érzés másokkal együtt mozogni...szerinetm:)
2009. dec. 30. 23:38
 3/4 A kérdező kommentje:
suliba kiskorom óta gyalog vagy biciklivel járok, autóval nagyon ritkán. gyalog kb 15-20perc, attól függ mennyire sietek. egyébként aztmondják sportos testalkatom van, csak van még rajtam fölösleg. egyébként úgy gondoltam hogy hetente futnák 3x és 2x súlyzóznák. meg minden nap gyakorlok focizni is, szóval mozgok eleget :) egyébként köszönöm a válaszokat, várom a továbbiakat és buék!
2009. dec. 31. 16:04
 4/4 anonim válasza:
A futás tényleg jó dolog, de ne távot, hanem inkább időt fuss!20-30 perc.Attól függ, meddig bírod.Aztán hetente növelni 3-5 perccel.A súlyzózás is jó, de ha nincs időd, vagy lehetőséged(dolgod van, nem vagy otthon, stb) akkor a fekvőtámaszok(2 naponta 3-4x25...minden 25. után 40-50 mp (vagy több) pihenő) és a felülések(legalább 3x30) is segítenek.Nem sokan hisznek ebben, de bejön.Am még a törzshajlítás is jó a súlyfelesleg ellen, de nem 50 meg 100, hanem legalább 300-400(jobbra-balra), aztán a megcsináltak fele előre-hátra.Hidd el bejön...Jah...és a vmilyen küzdősport is jó...pld kikc box..Sok sikert!
2010. jan. 3. 23:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!