Ez az étrend milyennek minősül?
Az a helyzet, hogy születésem óta (nem csak úgy mondom, tényleg így van) nem eszek húst, anyukám sem tudta soha megetetni velem azt a pépes ételt, amiben hús volt, és később már tudatosan kerültem a húst, de ez kis koromban, mikor még nem figyeltem arra, hogy mit eszek, azzal járt, hogy helyette édességet, tésztákat és rizst ettem, aminek következtében elhíztam, és később kialakult egy hasnyálmirigy gyulladásom is, aztán elkezdtem javítani az étrendemen, sportolni is elkezdtem, viszont még októberben kialakult egy csontbetegségem a medencémben, amiért most nem mozoghatok, mert rosszat tesz neki, emellett terhelésre iszonyatosan fáj, viszont azt vettem észre magamon, hogy hízok, és szeretnék ezen változtatni, hogyha már nem fogyok, akkor tartsam a súlyom. És azt szeretném, hogy egy hasonló étrend milyen lenne:
Reggeli:
- 120 gr alma
- 50 gr zabpehely
- 1,5 dl tej
Ebéd:
- 100 gr fehérretek
- 100 gr paradicsom
- 50 gr répa
- 100 gr mozzarella
- 40 gr mogyoró
- egy db 23 grammos túró rudi
Uzsonna (tudom ez inkább ebédnek való, de mindegy):
- Vöröslencse leves kevés répával, lenmag, -és zablisztből készült csipetkével
Vacsora:
- 100 gr paradicsom
- 100 gr fehérretek
- 100 gr kígyóuborka
- 100 gr mozzarella
- 50 gr napraforgómag
- natúrjoghurt, 50 gr feldarabolt gyümölcs, egy púpos teáskanál xilit összekeverve
Ránézésre meg nem mondom a makrotápanyagok hozzávetőleges mennyiségét sem, nemhogy azt, hogy a Te testednek ez pont jó-e, de én csökkenteném a szénhidrátot, nem adnám fel a fogyás reményét és főleg nem grammoznék zöldségeket.
Tojást sem eszel?
A fehérje nem tűnik soknak, bár nem tudhatom, pl. mennyi lencsét eszel. A zsír is kevésnek tűnik. Én inkább azt nyomnám meg, mint a szénhidrátot, sokak esetében hasznosabb úgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!