Ha nem eszek csokoládét akkor le tudok fogyni?
Nézd, a mennyiség és a minőség együttesen fontos tényezők, na meg a mozgás és az általános életmód persze.
Semmit sem kell zabálni és túlzásba esni vele, de én azt vallom, hogy normális mértékig mindent szabad enni. Én speciel nem váltam meg teljesen az édességtől, de mértéket tartok, és ez a lényeg.
Sikerült lefogynom 15-16 kilót úgy, hogy igenis ettem néha csokit is, persze több zöldséget és gyümölcsöt. Igyekszem a főétkezésnél leginkább csirkés ételeket enni, zöldségeket és savanyúságot. Ritkítottam a tészta-féléket (ez nagyon nehéz volt amúgy, mert sajnos imádom a bolognai-milánói, stb. spagettiket, mákos/grízes tésztát, meg ilyesmit...), kenyérfélét reggelire eszem csak.
Emellett úszni járok és itthon is tornázom, na meg rengeteget sétálok, kirándulok, gyalogolok. Munkámból kifolyólag elég sokat cipekedek is, gondolom ez is számít valamennyit.
Az én megoldásom messze nem ideális, biztosan nyolcan nekem fognak esni itt is, hogy milyen egy akaratgyenge sz*r vagyok, hogy nem mondtam le teljesen mindenről, de nekem ez így - hála Istennek - bevált.
A lényeg, hogy te is megtaláld azt, ami neked, személy szerint működik, ugyanis - csoda módszerek ide vagy oda - nem vagyunk egyformák.
#5: ??? Ez nekem új. Sosem hallottam még, hogy a sok zöldség bajt okoz. Nem is tűnik hihetőnek. Még csak rost sincs benne olyan rengeteg, ha már a felszívódási problémákat mondod...
Na mindegy, az én nem piciny olajosmag bevitelem mellett 1-2-3 kiló zöldség nem oszt, nem szoroz, én már elbuktam a tápanyagfelszívódást :D Mivel a kenyérevéshez nem tudok visszamenni, majd csak elvegetálok valahogy.
Nem akartam gunyorosan írni, csak így jött. Ha már a zöldség sem lehet korlátlan, akkor minek is próbálkoznom?
Kedves kérdező, mondtad, hogy mozogsz?
Nem, na akkor kéretik nem lecseszni.... -_-
Jah, és azt sem mondtad, hogy mit eszel.
Tehát 2:0 nekem
Köszönöm a válaszokat!! :)
Még a kedves trollkodónak is, igazán szórakoztató vagy, de komolyan! :D Ha nem bánod, én ezt a kis vitát veled most lezárom. Se időm, se kedvem nincs hozzá.
További szép estét! ;)
Zöldséggel is túlzásba lehet vinni a rostot, hiába nincs benne annyira sok. Mondjuk biztos nehezebb elvetni a sulykot mint zsírral de el lehet és ez a lényeg, hogy van egy optimális mennyiség ami pont kell a testednek, nem pedig minél több és több. Ez a mennyiség nyilván sokkal több mint amit egy átlag magyar ember eszik.
#17: S az szerinted mennyi? :) Bizonyára van túl sok, de még én se tudnék 10-20 kiló zöldséget enni, 1-2 pedig nem lehet túl sok. Nem hiszem, hogy veszélyben lennék.
Viszont a zsírt nagyon nehéz túlzásba vinni szerintem. Az jó cucc (már amelyik). Persze ha miatta túlszalad a kalória, akkor nem előnyös fogyáskor... A 200g-os napjaimmal nem szoktam elégedett lenni. Annyit nem mozgok.
Véleményem szerint 2 kiló zöldség már sok.
Tegyük fel egy kezdő életmódváltó 7 alkalommal eszik egy nap és túlbuzgóságában 300g zöldséget megeszik étkezésenként. Eszik mellé fehérjét is, mert a gykn egy alacsony százalékkal rendelkező, ámbár szimpatikus válaszoló azt tanácsolta neki hogy ne hanyagolja el a fehérjét sem. Mivel a rost akadályozza a tápanyag felszívódását a vélt elfogyasztott fehérje mennyiségnek csak töredéke tud hasznosulni, így kezdő életmódváltó barátunk úgy dönt a "minél több annál jobb" elv helyett megpróbálja belőni az ideális mennyiségű rostot.
Még letrollozik ez fácán...
Elég szánalmas vagy, kedves kérdező. Egy anonim oldalon nagy a szád, aztán a valóságban egy hájzsák vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!