Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mit tegyek, hogy eljusson...

Melinda- kérdése:

Mit tegyek, hogy eljusson anyám agyáig, hogy én igenis fogyókúrázok?

Figyelt kérdés
Már két hónapja fogyókúrázok és hát alig van eredménye...Szívemet lelkemet beleadom am ozgásba ugyanakkor még nem tudok magamra főzni így nem tudok a diéta részét magam ellátni ezért isk értem anyukám segítségét, de ő mintha fel se fogná.. folyton azzal jön ham ozgok akkor lefogyok, de könyörgöm ha mellé ugyan úgy zabálok attól nem fogyok max 2 kilót.. És hát úgy van hogy a csirkehús helyett főzi a sok tésztát, veszi a chipseket.. Mit tegyek? 14/l Egyébként kérlek azzal ne gyertek, hogy én is az a fajta tini vagyok aki tök szép alakú csak magát kövérnek látja.. Mert valóban 158 cm vagyok és 64kg..egy 8 kg leszeretnék még adni, de anya támogatása és segítsége nélkül nem megy..
2014. máj. 21. 19:18
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Ez egy nehéz kérdés. Én úgy gondolom, hogy kötelessége lenne támogatni. Elhiszem, hogy nem olcsó egészségesen főzni, de nem is muszáj a drága dolgokat főzni, csak kicsit odafigyelőbben összeválogatni a menüt.

Másrészről viszont neked sem kötelességed zabálni. Anyukád főztjéből eheted a felét, harmadát például. Nem igaz, hogy csak mozgással lefogsz, azzal formában maradsz. De ha csökkented a bevitelt, növeled a mozgást>>> fogyás lesz.

2014. máj. 21. 19:23
 2/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat! :) Valóban próbálom azt tenni, hogy kevesebbet eszek, csak hát gondolom te is tudod milyen az mikor valami nagyon finom, egyszerűen nem lehet leállni vele. :/ És hát persze olyankor jön a bűntudat, és az egész olyan, hogy még is csak fel kéne adni.. :/
2014. máj. 21. 19:26
 3/16 anonim ***** válasza:

Tudom:(

Nem tudom ez neked mennyit segít, de én és barátnőm akkor fogytunk, mikor részképzésre mentünk négy hónapra külföldre. :) Menza kaja, plusz egész nap városnézés, járkálás. Neki tíz nekem hat kiló mínusz. A koliba költözés is csodákra képes. Hidd el, a menzakajával le tudsz majd állni! :P Otthon, ha nincsenek melletted, nem sokra mész. Mutass neki olyan videót, ahol túlsúlyos tinik küzdenek a fogyásért és ott van mellettük a család!

2014. máj. 21. 19:31
 4/16 anonim ***** válasza:

Ezzel én is küzdöttem. Egészen 14 éves koromig -- amennyi most Te vagy -- tejesen normális volt a súlyom. Akkor kezdtem el hízni, mikor felkerültem középsuliba Budapestre, koleszba. Sajnos hajlamos vagyok bánatomat finom falatokba fojtani... Jelenleg pontosan kétszer ennyi éves vagyok, de még mindig nemhogy téma ez otthon, de örökös a veszekedés anyám részéről emiatt. Természetesen már rég külön élek, magamra főzök, ritkán is járok haza, de borzasztóan lehangoló, hogy ha otthon is vagyok, minden étkezésnek erről kell szólnia... Nem egyszer előfordult, hogy a legfinomabb étel is megkeseredett a számban ilyenkor, akár még utólag is.

Amikor iszonyatos erőfeszítésekkel, sok edzéssel és kőkemény koplalással (fájdalmaim voltak...) leadtam 25 kilót, mindenki megjegyezte, megdicsértek stb. Anyám: "Hát még mehetne."

Amikor mondtam neki, hogy néha jólesne egy kis biztatás, sokat segítene, anyám: "Dicsérjelek meg, hogy milyen kövér vagy?"

Amikor próbáltam felfogatni vele, hogy ha már nem segít, legalább ne akadályozzon, de akár még segíthetne is (példákat mondtam olyan családokról, akik összefogva segítik a fogyni vágyó tagjukat, stb.), anyám: "Nem nekem kell fogynom."

Reménytelen. Hidd el nekem, én már 14 éve ezt csinálom...

Szóval megértelek...

2014. máj. 21. 20:03
 5/16 A kérdező kommentje:
Jó ötlet :) És ha kell még a mozgásba beleadok 110% és a kajával is igyekszem kordában tartani magam, amúgy jó ötlet a menzás dolog, lehet bevetem :D
2014. máj. 21. 20:04
 6/16 A kérdező kommentje:
Utolsó: Sajnálom, hogy ezen mentél keresztül :( Hát amint látom, hogy neked sikerült egyedül, lehet nekem is erre kell számítanom, de még reménykedek..hátha.. :/
2014. máj. 21. 20:07
 7/16 anonim ***** válasza:
21%

Először is, 12 vagyok, és érdekes módon tudok magamra főzni. vagyis néhány alap dolgot. Minden reggel én csinálom meg azt a csirke adagot, amit aztán a nap folyamán meg fogok enni. Vagyis csak 2 adagot, mert ebédre halat vagy marhát eszem és azt anyám csinálja. Reggelire én készítem el zabpelyhem vagy a tojásom. Edzés után (saját testsúly) és készítem el a turmixom. Vacsorára pedig túrót eszem + hozzá valami gyümölcsöt vagy mézet.

Nemhiszem el, hogy te 14 éves létedre erre nem vagy képes. Megkéred muterod, hogy ebédre csináljon valamit, ami jó neked, és finom is. A többi étkezésed pedig te is megtudod csinálni.

Valójában fiú vagyok, szóval így még hihetetlenebbnek hangzik a történet. De ha egyszer így van...

A fogyókúra szót meg felejtsd el. A KÚRA az azt jelenti, hogy egy időre vagy csak ebben az állapotban, aztán abbahagyod és visszajönnek a kilók. Inkább a diéta kifejezést használd.

2014. máj. 21. 20:44
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Igen, kissrác, csak ez nem két fillér ám. Egyelőre anya dolgozik, szóval nagyjából ő szabja meg mit hamizol.

Adagok csökkentése, ha más megoldás tényleg nincs.

2014. máj. 21. 20:46
 9/16 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó előtti..Megértem én, hogy nemakartál ezzel rosszat, de nekem kicsit rosszul esett. Márpedig anyu nem csak rám főz hanem tesómra és magára is. Ugyebár én nem várom el, hogy ők is azt egyék amit én, viszont az költséges lenne, ha nekem mindig külön főzne. A másik meg, hogy az itteni boltok minősége egyenes gyatra, és drága..Elmehetek vehet egy kevéske kis almát, hogy inkább azt egyem ne a csokit, de hidd el te is meglepődnél mennyi is lenne az alma csak egy hétre!
2014. máj. 21. 21:24
 10/16 anonim ***** válasza:

anya+apa+tesóm+ én

Régebben még másik tesóm is nálunk lakott. Szegények vagyunk, anyám és apám is minimálbérért gürizik. És jéhh, még is meg tudjuk oldani ha akarjuk. De lenne még mondani valóm, NE akarj x kg leadni. Hiába adsz le te 8kg-t ha akkor meg vékony leszel. Annyira fogyj le, hogy magadnak tetszél. Jelenleg 44kg vagyok, hízni szeretnék, de meg sem fordult a fejemben x kg-t felszedni, mert baromság.

Gyűjtsd szépen a pénzed, addig próbálj meg normálisan étkezni. A zsír is a barátod!

Olvasd el a Sárga kapszula c. könyvet

2014. máj. 21. 21:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!