Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Azt mondják, hogy azért nem...

Azt mondják, hogy azért nem fogyok mert nagyon keveset eszem és tartalékolok. De ahogy többet eszem, hízok. Akkor mi a megoldás?

Figyelt kérdés

Sosem zabáltam sokat, mindig kevesebbet ettem, mint egy átlag ember, mégis meghíztam. Azóta fogyózok, fogytam is, de nagyon lassan. Ha kicsit többet eszek visszajön minden nagyon hamar. 5 hónap alatt 7 kilót fogytam, ami nevettséges, főleg, hogy milyen keveset eszek. Volt, aki azt mondta, hogy azért fogyok ilyen lassan, mert túl keveset eszem. De ahogy kicsit többet egyből hízok. Akkor mit csináljak?

Egy átlagos napon reggel eszem 1 narancsot, ebédre úgy 200 gramm grillezett husi, valamilyen zöldséggel, aztán általában ennyi, vagy még max egy natúr joghurt, 1 tojás. Liszteset, krumplit, rizset, cukrosat, olajosat nem eszem nagyon rég. Szoktam biciklizni, szobabiciklizni, görkorizni, zumba, aerobik.

Szóval mi a megoldás?

2014. máj. 14. 10:46
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Már írtam, hogy ez miért van. :) Nem diétázni kéne igazából, hanem életmódot váltani. Amit tartósan tartasz, és nincsenek kilengések (vagy csak ritkán).

Ilyenkor keveset eszel, 'kiéhezel', majd mikor lementek a plusz kilók újból visszatérsz ahhoz az étrendhez, ami oda vezetett, hogy plusz kilód lett..

2014. máj. 14. 12:11
 12/16 anonim ***** válasza:
Ja, és azt jó lenne tudni, hogy miket eszel akkor, amikor éppen nem diétázol. :)
2014. máj. 14. 12:12
 13/16 A kérdező kommentje:
Ugyanezeket, csak nagyobb mennyiségben.
2014. máj. 14. 12:15
 14/16 anonim ***** válasza:
Akkor azt hiszem most már érthető a helyzeted.
2014. máj. 14. 12:22
 15/16 anonim ***** válasza:
"Azt mondják, hogy azért nem fogyok mert nagyon keveset eszem és tartalékolok." - Jól mondják.
2014. máj. 14. 12:31
 16/16 anonim ***** válasza:

Kezdem azzal, hogy ez csak egy ötlet, és semmi tudományos ismeret nem áll mögötte, de azzal nemigen rontanál a helyzeteden, ha megpróbálnál valami ilyesmit.

Talán úgy lehetne tenni a "raktározás" ellen, ha most egy jó darabig nem akarnál fogyni. Fokozatosan növeld az étel mennyiségét, amíg el nem éri a napi energiaszükségletedet sporttal együtt számolva. Ez valahol 2000 kcal-nál vagy afölött lesz valószínűleg. (Az összetétel szintén fontos, én nem értek egyet a szénhidrátszegény étrenddel, de ezt majd te eldöntöd magadnak.) Az is lehet, hogy felszedsz valamennyit, de ne kezdj el pánikszerűen újra diétázni. Mert pont azt kellene tudatni a szervezettel, hogy ezután viszel be kaját bőven, nem kell tartalékolni.

Aztán ha ezzel a normál mennyiséggel beállt a szervezeted egy adott súlyra, akkor újra kialakíthatod a fogyáshoz szükséges diétát, de ne csökkents túl sokat. És ez az egész folyamat eltarthat hónapokig is.

2014. máj. 14. 14:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!