Túlevés és éhség, mit javasoltok?
Iszonyat nagy étvágyam van, hatalmas adagokat be tudok vágni és mégis nagyon hamar megéhezem, nagyon nehezen lakok jól.
Hús és zöldség a fő táplálékom, nassnak fehérjeturmix, pár naponta némi gyümölcs, kevés zabpehely is. Nem eszem a zab kivételével semmilyen gabonafélét, semmi lisztes, cukros dolgot, tejtermékek közül is csak néha sajtot a zöldségekre olvasztva, inni meg csak csapvizet, de abból baromi sokat, olyan napi 3-4 liter simán lecsúszik, világ életemben nagyivó voltam. Szóval nincs ami nagyon felvinné az inzulinszintem, tápanyag is megvan, vitaminokat is szedek, mégis folyton zabálhatnékom van és folyton bőségesen túllépem a kalóriakeretem, egy grammot se fogyok. :(
Nagyon szeretem amúgy az aszalt gyümölcsöket és bizonyos magvakat, de azokból is túlzabálok, így azokat is kiiktattam (nagyon hiányoznak de nem tudok mértéket tartani).
Nem kényszerevés vagy unalomból evés, hanem tényleg éhes vagyok még így is. Mit javasoltok, hogy ne legyek folyton éhes?
Remélem így lesz. :(
Kb egy órája ettem epret, így alább hagyott az éhség, el is múlt, lehet, hogy kicsit több gyümölcs a megoldás.
Nem akarom lelombozni a kérdezőt, úgysem tudhatjuk, számára mit hoz a jövő, de én bő egy év után is éhes maradok 2000 kalória alatt (a fogyásom mit se számított, sőt, korábban néha voltak kisebb kalóriás napjaim is)... A térfogat teljesen mellékes, tudok nagyon tömény és nagyon kalóriaszegény ételeket is enni, ha nincs meg a kalória, éhes vagyok.
De ha valamilyen oknál fogva nem foglalkozom az éhségérzetemmel, az nem jó, visszaüt, de legalábbis este bepótolok mindent.
Nem egyszerű, főleg, hogy szenvedtetni sosem vagyok hajlandó magam.
Itt a gyk-n teljesen más emberekről olvashatunk, ó éhségre elég egy répa vagy akár víz, a gyomor megtöltése számít, nem a kalória, s különben is 1200 kcal elég a jóllakáshoz (ja, nekem étkezésenként nem hangzik rosszul, de abból napi 1-nél több van). Néha felmerül bennem, hogy én fura lény lehetek, de úgy látszik, nem vagyok vele egyedül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!