Túlevés és éhség, mit javasoltok?
Iszonyat nagy étvágyam van, hatalmas adagokat be tudok vágni és mégis nagyon hamar megéhezem, nagyon nehezen lakok jól.
Hús és zöldség a fő táplálékom, nassnak fehérjeturmix, pár naponta némi gyümölcs, kevés zabpehely is. Nem eszem a zab kivételével semmilyen gabonafélét, semmi lisztes, cukros dolgot, tejtermékek közül is csak néha sajtot a zöldségekre olvasztva, inni meg csak csapvizet, de abból baromi sokat, olyan napi 3-4 liter simán lecsúszik, világ életemben nagyivó voltam. Szóval nincs ami nagyon felvinné az inzulinszintem, tápanyag is megvan, vitaminokat is szedek, mégis folyton zabálhatnékom van és folyton bőségesen túllépem a kalóriakeretem, egy grammot se fogyok. :(
Nagyon szeretem amúgy az aszalt gyümölcsöket és bizonyos magvakat, de azokból is túlzabálok, így azokat is kiiktattam (nagyon hiányoznak de nem tudok mértéket tartani).
Nem kényszerevés vagy unalomból evés, hanem tényleg éhes vagyok még így is. Mit javasoltok, hogy ne legyek folyton éhes?
12. Sajnos nem ismerek senkit aki dietetikushoz járna a városomban.
13. Tömeg 69-70 kiló körül napi ingadozás miatt nehéz belőni, magasság 168 cm. Normális, nem sanyargatós de fogyasztós étrendhez kb. 1500 kalóriát kalkuláltam ki.
14: Most már valamennyire kerülöm, írtam is, csak sajtos feltét a zöldségre csúszik be néha, illetve a fehérjepor az ugye tejsavóprotein, de nem paleóra törekszem, csak sokmindent átvennék belőle.
Eddig mennyit ettél? Lehet, hogy az 1500 kalória nagyon kevés ahhoz képest, azért ennél állandóan.
Mondjuk szerintem 1500 kalória egyébként is kevés. Nekem eddig mindenhol az jött ki, hogy ha semmi különöset nem csinálok, akkor is 2000 a minimum szükséges, és 60 kg-s nő vagyok.
Márpedig pont arra gondolnék, hogy zsírból nem eszel eleget... Nem biztos, hogy megdobná a kalóriamennyiséget (nekem csökkentette, de a szénhidrátdús étrendemhez képest, ami más és logikus is. fehérjedúsan sosem ettem, azt nem ismerem, milyen lehet), a zsír remekül laktat. Bár bizonyos zsíros ételekből nagyon könnyű túlenni magunkat, arra nem árt vigyázni, de azért nem hiszem, hogy nehéz lenne a kontroll, ha amúgy nem zsírra építesz (ha mindig zsíros ételt kell enned a jóllakáshoz, mint nekem, az már valamivel neccesebb, ott ha éhes vagy, nincs mit tenni, jön a zsír a maga kis határozott kalóriasűrűségével).
A szénhidráthiányt én sem hiszem, bár nem vagyunk egyformák, van, akinek valamivel több kell. De kissé túl van értékelve társadalmunkban...
1500 kcal? Az bizony nem sok, én zombi lennék tőle, 1800-tól csak éhes :D Pedig gondolom, én se vagyok fiatalabb, izmosabb, magasabb, mint Te, mozogni sem mozgok sokat és én is nő volnék :D Lehet, hogy az anyagcserém gyorsabb. Az ismerős, hogy nem tudsz piciket enni egy étkezésre. Nálam többnyire úgy 7-800 kalória az alap, ha éhes vagyok, s jobb, ha alaposan jóllakom, mert akkor sokáig bírom utána s van egy kis esélye a 2000 kalória alatt maradásnak. Részemről kísérletezem, teljesen más az étvágyam és éhségem a különböző napszakokban, ezt megfelelően ki kell használnom, ha fogyni akarok... Eddig nem jött össze, a testem roppant kalóriatudatos, nem lehet becsapni (rengeteg dolgot kipróbáltam már), én pedig nem szeretek éhes lenni. Úgy tűnik, Neked sem egyszerű.
#16: Nem tudom, a minimum szükséges mit jelent számodra, de 168/69-70 esetén nem sok ember fogy 2000 kalóriával, azt hiszem (persze rengeteg edzéssel más a helyzet, vagy ha fagyban mászkál egész nap, de most normál esetről beszélek).
Én 163/69-70 vagyok, 2000 kalóriával stagnálok. Korábban fogytam vele, de már nem. Sokan azt mondják, ők ennyivel igen gyorsan híznának...
Napi 2000-2500 kalóriát eszem kb., és mindent eszem. 12 éve ugyanannyi kiló vagyok. 60, a 175 cm-s magassághoz. Szóval ez a 2000 olyan sok nem lehet.
Ha a kérdező eddig pl. 3000 evett, akkor nem biztos, hogy rögtön 1500-zal kéne kezdeni, hanem lehetne egy ideig 2000, és ha hozzászokott a szervezete és nem éhezik, akkor lehetne csökkenteni. Azért is kérdeztem, hogy előtte mennyit evett. Nem mindegy, hogy 2500-ról csökkentette 1500-ra, vagy mondjuk 4000-ről :)
16: előtte nem tudom mennyit ettem (nem számoltam), de csúnyán meghíztam.
A mostani értékeimmel ez jött ki.
A kalóriaszükségletem a kalkulátor alapján:
Alapanyagcsere: 1467.60 kcal
Fogyáshoz szükséges: 1511.12 kcal
Súlytartáshoz szükséges: 1761.12 kcal
Hízáshoz: 2011.12 kcal
A túlevéseim olyan 1700-2000 közül ingáznak, a hízás ugyan megállt, de fogyás se lett semmi, így 1500ra kéne leszorítanom ha menne, akkor talán lenne is eredmény.
17: Zsírfogyasztás lehet hogy hiányos, én fehérjékre hegyezem ki a hangsúlyt, mivel nagyon kevés zsíros ételt bírok csak megenni, rosszul vagyok a zsíros vagy túl olajos húsoktól vagy halaktól, a bőrt meg például azonnal kihányom amint a garatomhoz ér. Olajos magvak és zsíros tejtermékek azok mennek, csak utóbbi elvileg kerülendő, szalonnát, töpörtyűt és társait nem bírom megenni. Olajos magok mennek, de azokból is csak módjával kéne mert iszonyat nagy a kalóriatartalmuk, és nem tudom mit kalkuláljak ki helyettük, mivel pont nem eszem sok szénhidrátot. Szóval így nehéz, de gondolom az Omega 3 szedése nem elég, esetleg marék mandulát számoljak bele az amúgy is szűkös keretbe? Hús vagy zöldség rovására? :(
Egyébként amikor régen diétáztam, 1500 körül ettem akkor (és akkor sikerült tartani), és normális tempóban fogytam aztán emeltem csak súlytartóra amikor meglett az álomalak, az is jól működött, csak aztán súlyos problémák miatt (nem ide tartozik de rémálom volt az az évem) abbamaradt az egész diétázósdi és lassacskán minden visszajött, főleg az utóbbi időben. Akkor viszont olyan könnyen ment, sose voltam éhes, most meg igen. Szóval nekem sajna ilyen lassú az anyagcserém, nem hormonális amúgy, pajzsmirigy hormonokat sokat vizsgálták nálam, semmi baja a pajzsmirigyemnek. Harmincas vagyok amúgy, az utolsó diéta is megvolt pár éve, a plusz életkor is lassítja gondolom és hát később se lesz egyszerűbb.
Napszakokra én is le tudom általában bontani mennyire vagyok éhes, általában mindig estefelé, akkor vagyok aktív agyilag is, éjjeli bagoly típus vagyok. De mostanság hát, szinte mindig éhes vagyok.
19: A 2000 körüli ezek szerint bőven nem ér semmit, ha tartósan nyomom még hízhatok is, szóval muszáj lesz ezt leszorítani. Előtte meg tényleg nem mértem, rendszeres se volt, de számolj hát, normális kaják mellé változó mennyiségű de mindenképp túl sok édességgel. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!