Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha alapból 1200 kalóriás...

Ha alapból 1200 kalóriás szálkásító/fehérje diétát tartanék, de mondjuk 2-3 hetente "bezabálnék" az teljesen tönkretenné a fogyást?

Figyelt kérdés
Sajnos nagyon édesszájú vagyok, kenyérről, tésztáról egyáltalán nem nehéz lemondanom, de süti- és csokiimádó vagyok. Kb 8 kilót szeretnék lefogyni, tudom, hogy ehhez hosszútávú diéta kell, de általában 1-2 hét után eddig mindig feladtam, mert depressziós lettem attól, hogy nem ehetek csokit, és jól bezabáltam. És utána nem bírtam ismét rászánni magam, mert tudtam, hogy megint meg kell vonnom magamtól az édességet. De ha 2-3 hetente tudnám, hogy ehetek ilyeneket, akkor úgy érzem hosszútávon tudnám tartani, életmódszerűen. Csak ez mennyire akadályozna a fogyásban? Arra gondoltam, hogy átlag 1200 kalórián élnék egészséges kajákból, lenne 2-3 hetente egy "bűnöző" napom, amikor mondjuk 3000 kalóriát megennék, péksütikből meg édességből? Hosszú távon (4 hónap) így is elérhetném a 8 kg fogyást?? Tudom, hogy van aki ez miatt el fog ítélni, de nekem pszichésen szükségem van ezekre a sz@rokra, már az is segítene, ha tudnám hogy akkor most 2 vagy 3 hét múlva "nyugodtan" bűnözhetnék, és ehetnék 2 kakaóscsigát meg egy tábla csokit :S
2014. máj. 4. 11:47
 1/5 anonim ***** válasza:
Csináld akkor a ciklikus ketogén diéta gagyi változatát!
2014. máj. 4. 11:56
 2/5 anonim ***** válasza:
Ha én ilyen kevés kalóriát ennék (átlagban napi 1300), igencsak fogynék, az tuti... (S boldogtalan zombi lennék, de ez én vagyok.) 2-3 hetente még rosszul enni se olyan vészes, ha nem is a legjobb. Inkább az 1200 kalóriás napok miatt aggódnék, az kevés (nem tudom, Neked túl kevés-e, nekem bőven az lenne, mozgás nélkül is) és emiatt különösen fontos az összetétele.
2014. máj. 4. 23:52
 3/5 anonim ***** válasza:
Szia! Persze, hogy elérheted! Én ugyanígy csinálom, csak én napi 1000 kcal-lal, napi majdnem 2 óra edzéssel és két hetente egyszer van nasinapom, eddig 5 kilót fogytam 4 hét alatt... Mondjuk most épp megszegtem mert tegnap este is irdatlanul bezabáltam, meg ma is zabálni fogok és nem is edzem, pedig alapból pénteken lett volna nasinapom, de holnaptól vissza a kemény életmódra! Ezúttal, tekintve azt, hogy előbb tartottam a zabanapot 3 hétig lesz diéta és kemény edzés. Ha ezt a módszert választod, akkor tényleg eléggé erősen kell megreformálni a diéta és edzés részt, csak úgy válik be. Nálam is ugye mint írtam 1000 kcal van naponta plusz változóan pár 10 kcal még, de az csak zöldségekből, a "fő" 5 étkezés között illetve este, ha nagyon üresnek érzem a hasam betolok egy répát vagy pár csemegeuborkát, esetleg salátát.
2014. máj. 7. 09:43
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Nekem ez az 1200 kalória, főleg így, hogy most vizsgákra készülök, és egész nap ülök, ez tökéletes. (Tudom, hogy nagyon fontos lenne a mozgás, rosszul is vagyok így, hiányzik nagyon a sport, de most pár hétig sajnos még ki kell bírnom, már nagyon várom, hogy vége legyen ennek az időszaknak.)

Kedves 3-as válaszoló, Neked viszont tényleg nem túl kevés az az 1000 kalória??? Nekem az még sport nélkül is az lenne! Megkérdezhetem hogy egy nap mit/mennyit eszel, hogy beleérj 1000 kalóriába és kibírd? Gratulálok az eddigi fogyásodhoz! Én 2 hét után, tegnap nem bírtam és bezabáltam vajas-mézes zsemlét meg csokikat meg fagyit, olyan jól esett :$ Ma 70 dekával többet mutatott a mérleg, eddig 3 kg ment le így is, mától folytatom újra, azonban hétvégén nekem is lesz még egy kajálós nap, mert szülinapom lesz, de utána visszafogom magam 3 hétre én is. Örülök, hogy másnál is működik ez a módszer! :)

2014. máj. 7. 11:50
 5/5 anonim ***** válasza:
Szia! A 3. vagyok :) Először is köszönöm az elismerést :) Hát figyelj nem könnyű 1000 kalóriával meglenni az tény... De hát gyakorlott fogyókúrázóként megtanultam, hogy szinte semmi úgymond "szenvedéssel" nem lehet eredményt elérni, így hát megtanultam "túlélni" ezeket a napokat! Bár így sem olyan vészes, egészen jól bírom! A lényeg, hogy összesen 5ször eszem naponta, nagyjából három óránként és mindig 180 kalóriát egyszerre. Ezeket különféleképpen variálom. Tehát 180 kcal pl. 1 nagy pohár kávé nyírfacukorral, reggelre (de csak reggelre) mindig teljes kiőrlésű kenyeret eszem 180 kalóriányi mennyiségben light margarinnak és sonkával illetve paradicsommal, a többi étkezés inkább szénhidrátmentes vagy kevés szénhidrátos pl. egy csomag szarvasi light mozarella, 2 db. 150 grammos natúrjoghurt, 3 kicsi főtt tojás egy kis ketchuppal stb. ezek mellé sok-sok citromos vizet iszom, és zöldséget eszem! Tehát este amikor nagyon éhesnek érzem magam eszem valami zöldséget, vagy 2 étkezés között is valami "nullkalóriás" zöldséget eszem, ha nagyon nem bírom. Valahogy muszáj ellensúlyozni ezeket a kisiklásokat, ezért eszem ennyire keveset egyébként! Az edzésem pedig napi 1 óra ellipszisjáró és mellé 50 perc alakformáló/erősítő torna!
2014. máj. 7. 19:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!