Miért hízok attól amitől más fogy?
1/11 A kérdező kommentje:
Koplalsz,a szervezeted tartalékol,az anyagcseréd belassult.Nem vagyunk egyformák,nem egyformán raktározunk zsírt.Ne foglalkozz a többiekkel,magadra koncentrálj!
2014. máj. 4. 11:28
3/11 A kérdező kommentje:
Az a furcsa hogy nekem 2000+ kalóriát javasolnak, de én annyit nagyon ritkán eszek( maximum ünnepekkor).
Mindenki csodálkozik hogy alig eszik, mégis hízok.(vagy legalábbis nem fogyok).
Nem értenek hozzá,ahogy te sem.A kcal-nál sokkal fontosabb a bevitt étel minősége.Ha megvan a megfelelő mennyiségű fehérje-szénhidrát-zsír,ha eleget iszol (esetedben kb. 4 liter),ha megvan az elegendő vitamin-és ásványianyagbevitel,akkor fogysz.Azt az 1000-1200 kcal-t be lehet ám vinni colából,chipszből meg kekszből is,de mivel rossz minőségű kaják,ezért hízni fogsz tőlük,pláne ha az alapanyagcsere alatti a kcal-beviteled.A tested vészüzemmódban van,őrűlten próbál tartalékolni.
2014. máj. 4. 11:52
5/11 A kérdező kommentje:
a víz biztosan nincs meg (kb 1 litert iszok 1 nap), azt mindenképp pótolom.
Viszont én 2000 kalóriát csak úgy tudnák megenni ha már addig ennék hogy rosszul legyek.
1500-ig még talán felmegyek...mindenképp próbáljak meg feljutni 2000-ig?
Én sose számoltam a kcal-t,a fehérje-szénhidrátbevitelt viszont igen.Elsősorban a minőségi táplálkozást kéne megtanulnod,utánna ráérsz számolgatni.Alap,hogy kerűld a feldolgozott élelmiszert!Sovány húsok,tojás,sok zöldség,lassú felszívódasú szénhidrátok,telítetlen zsírok alkossák az étrended!Ha ez megvan fogyni fogsz,ha nincs akkor marad a szenvedés.És légy türelmes,a fogyás nem két hétig tart!
2014. máj. 4. 12:08
Simán csak érzékenyebb a tested a koplalásra, meg ha lehet egy tippem akkor mondjuk a gluténra, ezért szenvedsz a súlyoddal. Mert lehetnek problémák, amiket nem kezelsz (keveset eszel, meg felvázoltam egy lehetséges táplálék érzékenységet, ilyenek lehetnek a háttérben)
2014. máj. 4. 13:01
8/11 A kérdező kommentje:
Türelmes vagyok, csak zavar hogy lassan visszahízom azt a két kilót is amit leadtam...
Anyagcsere gyorsítására elég ha jó minőségű ételeket eszek vagy kell más is? Olvastam olyat pl. hogy: grapefruit lé, sport jó anyagcsere gyorsítására
2014. máj. 4. 15:04
10/11 A kérdező kommentje:
Sovány húsok,tojás,sok zöldség, gyümölcs.
Kevés víz fogyasztás nem okoz anyagcsere lassulást?-Nekem az átlag napi 1-1.5 liter...
Kapcsolódó kérdések: