Ha egy kenyér gluténmentes az jó? Vagy mi a jelentősége?
Fölösleges a nevemet adnom, nem attól lesz igazam (és nem azért tévedek, ha tévedek).
Nem mondom, hogy napi 1 almát ne lehetne megenni, de Ön több elhamarkodott, értelmetlen megállapításhoz hasonlóan leírta, hogy 2 marék mogyoró helyett lehetne almát enni.
Nem egy ehhez hasonló szűk látókörű kijelentése volt, miközben engem próbál hozzá nemértőnek beállítani.
Lássuk a valóságot:
A mogyoró alacsony szénhidrát tartalma NEM okoz nagy inzulinszint kiválasztást, így hormonálisan nem zavarja a fogyást.
Az almában viszont cukrok vannak, egyáltalán nem előnyösebb mint a mogyoró.
Ennek csak a kalóriatartalmuk mond látszólagosan ellent, de képzett ember tudja, hogy nem a kalóriatartalom az elsődlegesen mérvadó, hanem a táplálék (hormonális) hatása. Ilyen szempontból viszont nem szabad az almát ajánlani a mogyoróval szemben.
Ám igazából mindkettő belefér a fogyást elősegítő étrendbe. De nincs olyan, hogy inkább alma mint mogyoró.
Az inkompetencia pont ott mutatkozik meg kedves doktor, hogy a nyugati dietetika szerint a kalóriasűrűség végett a gyümölcs jobb választás mint az olajos mag.
Felhívnám a figyelmet rá, én aki biztos nem vagyok képzett, hogy a zsiradékok inzulinszint emelő hatása minimális vagy nulla, ez pedig igen nagy előnyük.
Így az olajos magok szénhidrátszegény fajtái abszolút nem lehetnek ajánlottabbak mint a cukros gyümölcsök.
Újra megjegyzem: mindkettő jó, de hiba a gyümölcsöt jobbnak ajánlani. Milyen hiba? Elvi hiba. Mert pusztán a kalóriateóriát veszi figyelembe, ami már eléggé régi elmélet.. nagyon váltani kellene már róla.
És pusztán ezért írok még megjegyzéseket, mert minden írása régi elveket tükröz, a régi elvek pedig már látványosan kevesek, hatástalanok.
Viszont ön terjeszti őket, és ön hitelesnek hat közben. Próbálok rávilágítani a hibákra.. ennyit úgy gondolom meg lehet tenni, és ebben nem hiszem hogy engem a rossz indulat vezérelne.. Ahogyan azt sem hiszem, hogy tévednék, vagy hogy nem értenék kellőképp a témához :)
*Így a cukros gyümölcsök nem lehetnek ajánlottabbak az olajos magok szénhidrátszegény fajtáinál.
Így helyes :)
A szarkazmusa nem változtat a tényeken.
Hogy beteges táplálkozási eszméket terjesztenek, többnyire ineffektív gyógyszereket. Gyógyíthatatlannak kiáltanak ki gyógyítható betegségeket, és nem veszik figyelembe a betegségek valódi okait (így persze hogy a kezeléseik ineffektívek).
Szerintem másról nem is kell beszélni. Majd amikor Crohn beteg gyerekeket nem vagdosnak, hanem meggyógyítanak (ahogyan kellene) akkor majd gyógyító lesz. Addig ki ön, a papírjai és címei ellenére ki Ön, és mit csinál? Miért kap fizetést?
Hát, ez valami hihetetlen, hogy ezekkel az alapvető igazságokkal nincsen tisztában. De a még elképesztőbb, hogy nem is hajlandó róluk tudomást venni.
Na. Remélem, soha nem lesz ennél betegebb, nehogy valami sarlatán orvos kezébe kelljen kerülnie. Az milyen megalázó lenne!
Folyik az orrom. Létezik rá nyugati orvosi gyógymód?
Elmennék egy pszichiáterhez, mert azt mondják a Xanax és a Rivo nagyon jó cuccok. Biztos meghűlésre is jó, gyerekeknek is adnak ma már Prozacot, szerintem akkor nekem is szükségem lehet antidepresszánsra, nanobotokkal vagy nélkülük, szabad egyáltalán gyógyszerek nélkül élni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!