Melyik lisztet használjam a diétában süteményekhez, illetve melyiket ebédekhez, főételekhez, melyikeket szerezzem be?
Figyelt kérdés
gondolok itt zablisztre, kókuszlisztre, rozslisztre, szójalisztre, diabetikus lisztre, tönkölylisztre, garhamlisztre és társaira? olyn 2-3 fajtát szeretnék venni, melyikeket ajánljátok a sütikbe illetve a főételekbe? Ugyebár figyelem azért a kcal tartalmat és a ch-t zsírt és fehérjét is:)2014. ápr. 16. 00:37
1/2 anonim válasza:
Célszerű alacsony keményítő tartalmú és gluténmentes lisztet használni.
Kivéve a szójalisztet, ami ezeknek megfelel de mégis csak szója.
2/2 anonim válasza:
Nem tudom, milyen ételeket eszel s nem mindenkinek ugyanaz a válasza ezekre a kérdésekre. Én a szénhidrátot igyekszem mérsékelni, nem félek a sima olajos magok hőkezelésétől és a zsírtól sem, az íz pedig alapvető számomra, úgyhogy én jórészt olajos magvakat használok s pár maglisztet, kicsiny mértékben. Kivételesen zab- és rizslisztet is, de csak ha muszáj s akkor dobom a fogyási szándékot, kivéve, ha másnak készítem az ételt :D A szóját és a glutént nagy ívben kerülöm.
A magliszteknek megvan azért az előnyük, koncentráltabb a tápanyagtartalmuk és sok más különbség is van az olajos magvakkal szemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!