Miért kell egyes ételekhez/süteményekhez előmelegíteni a sütőt?
Figyelt kérdés
Fogalmam sincs, bár sejtem, hogy ez hozzátartozik az alapműveltséghez...2010. máj. 31. 21:48
1/4 anonim válasza:
Ételekhez nem kell előmelegíteni. A süteményekhez,főleg a kelt tésztákhoz igen. Azért kell előmelegíteni,mert ha hideg sütőbe teszed be,akkor a tészta nem sikerül. Van olyan recept,amikor forró sütőbe kell a tésztát tenni. Így hamarbb is megsül,mintha hideg sütőben kezdenéd a sütést.
2/4 anonim válasza:
Mert például a piskótában összeesne a tojáshab, mire átmelegedik, így meg megsül, mire összeeshetne. Nekem csak ez az egy tapasztalatom van, de gondolom, a többi ételnél is hasonló okok miatt van ez :)
3/4 anonim válasza:
Az előmelegítés miatt a sütemény külseje megkeményedik és nem folyik tovább mert a réteg összetartja.Utána a belseje is átsül.
4/4 anonim válasza:
Sokáig én sem melegítettem elő a sütikhez a sütőt, mert spórolni akartam és a piskótám sosem sikerült, de más sütik sem voltak olyan jók. Most szoktam rá, hogy inkább nem spórolok ezzel, és azóta annyira isteni sütiket, rizskochot sütök, magasak, puhák, omlósak. Megéri előmelegíteni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!