Süteményekhez csak sütő margarint (Rama), vagy más margarint is lehet használni (pl: Bords Eve)?
Figyelt kérdés
2009. júl. 25. 22:41
1/8 anonim válasza:
A Bords Eve még használható,de jobb a sütőmargarin.A többiben több a víz,ezért nem olyan jó sütni vele.
2/8 anonim válasza:
Nem igazán ismerem a margarinokat a Rámán kivül, de te is mondod, hogy sütőmargarin, tehát kocka, kemény margarin, aminek nagy a növényi zsir tartalma a legalkalmasabb sütésre. A dobozolt margarinok, margarinkrémek olyan fogyasztásra valók, ahol már nincs hőkezelés, kivéve talán a főzőmargarint, ami ételek készitiséhez ajánlott, de szintén dobozos.
3/8 anonim válasza:
Sütéshez nekem bejött a Liga margarin.
Krémekhez viszont ragaszkodom a Rama margarinhoz.
maszatka
4/8 anonim válasza:
A "tégelyes" margarinok többsége az állagjavító mellett SÓT is tartalmaz, az ízesítés végett.
5/8 anonim válasza:
Nekem is a Liga jön be jobban a sütéshez. Nagymamám disznózsírt használt pl. a pogácsákhoz és a közelébe sem érek azoknak a pogiknak.
6/8 anonim válasza:
Én mindig Ramat vagy Ligat használok. Egyszer kétszer előfordult, hogy más margarint is használtam( ha más nem volt otthon), de csak akkor ha nem nagy mennyiségre volt szükség. Végülis nem éreztem, hogy más lett volna.
7/8 anonim válasza:
A margarin az egy pótló ezköz.
Ha teheted, inkább vajat használj.
Sokkal egészségesebb is.
8/8 anonim válasza:
Megvétóznám, hogy sokkal egészségesebb. Inkább márkafüggő vagy típusfüggő. Nem lehet egyértelműen kimondani, hogy a margarinos vajkrém vagy a teavaj egészségesebb a másiknál. Ráadásul alapvető elgondolásból a margarin egészségesebb lehetne, mivel növényi. A teavaj pedig színtiszta zsír és nem igazán van rá szükségünk. Az eredeti margarinos vajkrémek még vegyes növényi-tejes eljárással készültek és újra vissza is jött ez a módszer. Persze tudom jól, hogy margarinok is készültek rossz eljárással. Ezért mondom, hogy nem lehet általánosítani a vajkrémek között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!