Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Sok a savam és fogyni szeretné...

Sok a savam és fogyni szeretnék (sport mellett) akkor milyen diétát, életmódot válasszak ételek kapcsán?

Figyelt kérdés

per pillanat savlekötőt szedek,mert elvileg ezért köhögöhk 3,5 hónapja (a sav cseszi a nyelőcsövem és ezáltal ingerli,vagyis köhögök)

van valaki hasonló helyzetben?

tudtok ételeket,tanácsokat írni?

nagy segítség lenne.

előre is köszi. (saját tapasztalat kéne)

2009. dec. 21. 15:39
 1/6 A kérdező kommentje:

17 éves vagyok.lány.

18kg felesleg van rajtam.

hetente 3szor járok konditerembe.

heti 1szer finn szaunázom.

2009. dec. 21. 15:43
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha este rendszeresen sokat eszel, attól könnyen lehet gyomorsavad.
2009. dec. 21. 16:18
 3/6 anonim ***** válasza:

Én most kb 160/65 vagyok (lány) 80 kilóról indultam... Próbáltam a 90 napos diétát LEHET vele fogyni de már rájöttem hogy egészségtelen.. Minden nap kell enni értékes fehérjét! Például sovány húsok ezek nem is hízlalnak ha pici olivaolajjal sütöd vagy csak kis vizet raksz alá. És sokféleképpen lehet fűszerezni szóval szerintem finom is. Sok zöldség is mehet mert azok nem is savasak, finomak, egészségesek és kalóriaszegények :). Bármilyen salátát ehetsz husi mellé például. Meg ha a főzeléket nem liszttel sűríted hanem csak egy kevés keményítővel. Vagy pici tejföl is mehet ami olyan, de mondjuk csak 12%os.

Én a savad miatt ajánlanám a tejet. Egészséges, nem hízlal szerintem finom éés inkább lúgos! Szóval gyomorsav ellen pont jó! Nekem agyomrom szokott fájni mikor stresszes vagyok és sok kávé... Az is savat csinál ésnéha nagyon kész vagyok annyira tud fájni :S. De a tej illetve a lightos tejtermékek (például a Norbi update 1es termékei) ha a sima tejet esetleg nem szereted az segít (legalábbis nekem szokott). Meg ha megkívánsz vmi édességet akkor is ilyeneket választhatsz. A főzős pudingporok se hízlalnak, csak egy kis keményítő, aztán ne cukorral csináld hanem folyékony édesítőszerrel. Finom és tényleg nem hízlal. Tapasztalat :)

Remélem segítettem!

Hja és ha van időd legalább heti 3szor sportolj valamit intenzíven! Például ha szeretsz úszni az nagyon jó mozgásforma. Vagy hát így télen főleg én a konditermet is tudom ajánlani. (Nekem most vizsgaidőszakom van sajnos így nem igazán érek rá :().

De amiket leírtam tényleg nekem működött és nem is szenvedtem, nem koplaltam! Hja meg ne egyél persze túl savas gyümölcsöket ha nem bírod pl narancs. Banánt szerintem néha ehetsz de csakis maximum délig!

Én amúgy 62-re lefogytam szóval pont 18 kilót, de most hogy nem tudok eljárni mozogni sajnos pár visszajött :(. Most ezt próbálom vissza lefaragni :S.

Bocsi h összevissza írtam kissé késő van remélem megérted :).

Sok sikert és mindenekelőtt KITARTÁST!

Üdv

2009. dec. 22. 01:18
 4/6 anonim ***** válasza:

bocsi az előző vagyok csak most láttam h később írtad h jársz konditerembe. Télleg késő van már :)

Szóval az akkor tökjó! Esetleg nem tudom mit hogyan szoktál ott csinálni, de növeld az időtartamot vagy az intenzitást! Remélem nem csak cardiogépeket használsz hanem súlyokkal is edzel :)

Ha van kedved/kérdésed írj nyugodtan e-mailt.

2009. dec. 22. 01:21
 5/6 anonim ***** válasza:

a szénhidrátok többsége savasít. a kávé is, cukor, tejpor, liszt, tésztafélék, kakaó, alma, paradicsom, narancs, banán, fehér rizs, konyhasó, édesítőszerek, színezékek stb.

ami lúgos kémhatású azok a saláták, búzacsíra, brokkoli, zöldbab, tökfélék, tej, mate tea, zöld tea. a legtöbb zöldség. élőflórás joghurtok, puffasztott búzaszelet is jó, sok gyógytea is jót tesz ha sok a savad, vannak kimondottan erre való herbária teák, érdemes lenne beépíteni az étrendedbe ezeket, mondjuk délután vagy este lefekvés előtt egy-egy csészével ízesítés nélkül. szintén jó kiegészítő a grapefruitmag csepp.

2009. dec. 23. 10:36
 6/6 anonim ***** válasza:
A válasz megírásának időpontja: 2009-12-22 01:18 igaza van! Sajnos nekem is sok a savam, egy almát se tudok megenni, hogy ne égjen a gyomrom. Én úgy szoktam, hogy eszek mellé kekszet, de azt is Norbi félét. Nekem bejött a Norbi diéta. Még nassolhatok is és nem hízok. 1 hónapig ettem Norbi 1-es ételeket, mellé ettem a gyümölcsöt, nem utána, hogy ne legyen sok a savam és tornáztam naponta. Így az első hónapban fogytam 8 kg-t. Most már mindent eszek, de este 6 után semmit és nasit csak Norbi félét. És elfelejthetem így a Nilacidot, Almagélt. :)
2010. jan. 7. 08:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!