Mennyi egy zsemle keményítő tartalma?
Figyelt kérdés
Ha minden keményítő széndhidrát, de nem minden szénhidrát keményítő, hanem pl cukor is, akkor a honnan tudnám azt az infot megszerezni, hogy pl egy zsemle (vagy 100 g péksütemény) megadott szénhidrátjából mennyi keményítő és mennyi cukor? Itt például nem írják le külön ( [link] de hátha ti ismertek olyan oldalt, ahol igen. Köszi2014. ápr. 9. 16:45
21/27 A kérdező kommentje:
A gond ott van, hogy a termék csak a keményítőt köti meg, a sima cukrot nem. Ergo mivel elég precízen van a diétám kitalálva, tudnom kellene mennyi a sima cukor, amit beviszek. Mert ugye a péksüteményben cukor IS van, meg keményítő IS. Viszont nem mindegy milyen arányban. A cukrot viszont bele kell számítanom mindenképpen, mivel azt nem köti meg. Egy csomó terméken meg van jelölve, hogy mennyi a szénhidrát tartalma, és ebből mennyi cukor. Ugyanis nem mindegy, hogy 45 g szénhidrátból 1 g cukor, vagy 40g. Előbbi esetben megéri megpróbálni ennek a szedését, második esetben aligha. De úgy látom egyszerűbb lesz a receptből kiindulnom, mert itt sosem kapok választ..
2014. ápr. 10. 11:56
22/27 anonim válasza:
Mondtuk, hogy kb 50 tömeg%. Amik a kész kaján szerepelnek a makrotáblázatokban tized gramm pontossággal, ezek számolt átlagos értékek. Egyedi eltérések lehetnek. Senki nem fogja neked garantálni, hogy minden gyártási, sütési eljárás után gramm pontosan mennyi szénhidrát lesz a zsemlédben, főleg mivel víztartalma is van. Szóval mérd le és számolj 50%-kal, jobbat nem tudsz. Amúgy azt se tudod megmondani, hogy a csoda szénhidrátmegkötőd vajon mennyi keményítőt köt meg, lehet a felét, lehet a negyedét, gondolom te sem gondolod komolyan, hogy büntetlen eheted a keményítőt, mert ez majd mindet megköti.
23/27 anonim válasza:
Elárulom, hogy a szervezet úgy néz ki, hogy beviszed a sütit, és energia lehet, abból energia lesz. Legyen akár keményítő, akár cukor... Semmi olyan szer nincs, ami különválogatná ezt...
24/27 A kérdező kommentje:
Kipróbáltam, mert nem mindenben hittem nektek. A termék hatékonyságát illetően nekem semmi kétségem nincs, többet fogytam vele 3 nap alatt mint rendes diétámmal, és nem izomból, hanem zsírból meg vízből(lemértem). Viszont teljes kiőrlésű cuccokra rá sem bírok nézni jódarabig, de a célnak meg fog felelni...
Az 50% egyébként nagyjából megállja a helyét.
Köszi mindenkinek a választ.
2014. ápr. 16. 11:24
25/27 anonim válasza:
És mégis hogy mérted le, hogy zsírból fogytál??? :D
26/27 A kérdező kommentje:
Úgy, hogy van olyan orvosi eszköz (olyan mint egy nagy, speciális mérleg) amely még azt is megállapítja, hogy a jobb lábadban lévő csont hány grammal nehezebb mint a bal. Megmondja többek között a a %-os arányokat, vizet, zsírt, izomtömeget. Én a Budapesti János kürházban tudok ilyenhez hozzáférni, de szerintem több helyen is van. Google a barátod.
2014. ápr. 16. 12:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!