Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Milyen arányban vigyem be a...

Milyen arányban vigyem be a fehérjét, ch-t és zsírt?

Figyelt kérdés

Mai táplálkozásom eddig:

43g fehérje

61g szénhidrát

5g zsír

Olvastam olyat hogy fogyókúrázni alacsony szénhidráttal kell, de a gyümölcsökben és a zöldségekben is szénhidrát van.Most akkor hogy?

2014. ápr. 8. 16:59
 1/5 anonim ***** válasza:

Amennyire tudom, zsírból kell minimum 30-40g, fehérjéből 1-2 g/ttkg (az 1 az valamivel az állítólagos s amúgy sokmindentől függő kötelező minimum fölött van kicsivel, fogyás és sok sport esetén ajánlatos a több, de 2 fölé már nincs sok értelme menni, illetve egyesek szerint 3-ig OK, de afölött úgy kb. mindenki károsnak, de minimum feleslegesnek tartja).

Szénhidrátigényünk változó, van, aki többel érzi magát s fogy jobban, van, aki kevesebbel. Manapság az emberek sok szénhidrátot esznek, ezt ajánlják az ún. szakemberek is, ami még nem jelenti azt, hogy az a jó. Fogyni is sok szénhidráttal szoktak próbálkozni sokan, nem is lehetetlen a dolog, de adott esetben sokat tud nehezíteni.

A zöldségben és a gyümölcsben is szénhidrát van, igen. Ezt nem tudom problémának látni, főleg a zöldség esetében. Egyrészt jobbféle szénhidrát, másrészt nagyon sok kell ahhoz, hogy magas szénhidrátbevitelt okozzon. Én szeretem a zöldséget, de elég nehéz lenne mondjuk 400 gramm ch-t bevinnem vele. 200-at minden további nélkül, de azt se mindennap :P

2014. ápr. 8. 17:10
 2/5 A kérdező kommentje:
zsírból miért kell 30-40 gramm?
2014. ápr. 8. 17:12
 3/5 anonim ***** válasza:
Azt kihagytam, hogy olyan arányt használj, ami Neked megfelel. Ami számokat írtam, az olvasmányaimból származik és remélhetőleg köze van az igazsághoz, a testünknek megvan a maga minimumszükséglete és fehérjénél maximum is van. De ezen túl... A Te döntésed. Alapozhatsz szénhidrátra is, zsírra is - akár fehérjére is, de akkor sanszos, hogy túl kevés kalória tud csak összejönni.
2014. ápr. 8. 17:13
 4/5 anonim ***** válasza:
A zsírnak sok szerepe van, most fel nem tudom sorolni, a hormonokhoz kell, arra emlékszem, vannak ugyebár zsírban oldódó vitaminok s egy csomó más miatt is fontos, s ehhez a táplálákkal kell bevinnünk. Elég köztudott, hogy nem szabad zsírfóbiásnak lenni, mert az káros az egészségre.
2014. ápr. 8. 17:15
 5/5 A kérdező kommentje:

Én eddig aszerint fogyókúráztam hogy:

fehérje: 40g-60g

szénhidrát:60-90g

zsír:10-20

egy hete csinálom így. 19/87kg/F

2014. ápr. 8. 17:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!