Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Totál nyomi, fizikailag...

Totál nyomi, fizikailag leépült és sport-szempontból erősen problémás illetőnek milyen mozgást ajánlanátok? (kicsit hosszú lesz a kifejtés, bocsi)

Figyelt kérdés

Röviden: megválnék a hájamtól de halmozottan hátrányos vagyok.

Hosszabban:

Mindig csodálattal nézem/olvasom azokat az embereket, akiknek szenvedélyük a sport, lételemük a mozgás, ez a hobbijuk, stb. A gond, hogy én ennek totál ellentéte vagyok, amire rájön egy rakat fizikai probléma.

Már nagyon pici koromban (amikorra még nem is emlékszem) voltak súlyos mozgáskoordinációs zavaraim, amiket sajnos túl későn vettek észre és gyógytornára se jártam. A járásom nagyon "fura", sánta is vagyok, borzalmasan ügyetlen vagyok minden mozgással kapcsolatos dologban, szem-két koordinációm nulla, olyasmit, ami minimális egyensúlyt igényel, egyáltalán nem tudok végezni (nem tudok biciklizni de még futni sem, mert elesek). Sose derült fény rá pontosan honnan ered, valószínűleg fejlődési ziccer, nagyon sok gyerekkori frusztráció is ért emiatt, aztán felmentett lettem, mivel akárhogy próbálkoztam, nem tudtam megütni tesiből a legalapvetőbb minimumot sem, több tanár is jelezte hogy nem hajlandó velem foglalkozni, mentessenek fel.

Az úszás sem jó, mert nem bírom a klóros vizet és bőrbetegségeim is vannak, ráadásul nagyon hamar megunom (és úszás címszó alatt amolyan kutyaúszásra kell gondolni).

Ennek eredménye (is), hogy elég hájaska vagyok, izmom szinte semmi, az állóképességem és erőnlétem katasztrofális. Még állni se tudok sokáig egy helyben mert elájulok egy idő után.

Egy időben eljártam konditerembe (gondolván, hogy a bérlet árát kiperkálva csak lesz motivációm elmenni), de nagyon hamar begyulladt a bokaízületem, jó hosszan tartott, járni is alig tudtam fásliban se. (A csukló és bokaízületeim amúgy is nagyon gyakran begyulladnak). Az más kérdés, hogy nem is élveztem a dolgot, csak csináltam, mert hát kell. Amíg tudtam, utána feladtam. Az itthoni ugrabugrás tornákban is bénázok, lesérülök, és hamar elfogy a türelmem, na meg baromira nem nekem való.

A másik probléma, hogy mivel minden mozgással kapcsolatos élményem negatív és frusztrál saját bénaságom, képtelen vagyok bármilyen mozgásban legalább minimális örömet találni, nekem endorfin helyett csak elkeseredés jön és "legyen már vége" érzés.

Két kivétel van csak, az egyik a hosszú (akár tempós) séták városnézés közben (nyilván új, ismeretlen és érdekes városokban, de azért ebből nem tudok rendszert csinálni). A másik koncerteken vagy bulikban tombolás ittasan (lehet hogy itt a pia, ami a fontosabb tényező), de erre is ritkán adódik pénz és alkalom, na meg zsírleadáshoz inni nem illene, pia nélkül meg annyira nem buli a buli.

Most ott tartok, hogy gőzöm sincs, mit kezdjek magammal. Olyan mozgásforma kell ami hatékony zsírégető, ugyanakkor alkalmas vagyok rá, és talán találnék benne legalább annyi örömet, hogy ne pokoltúraként éljem meg... jelenleg a legtöbb ilyesmihez úgy állok, hogy kb. majdnemhogy szívesebben mennék egy gyökérkezelésre, mint valami sportos tevékenységre. Általában már kimozdulni itthonról is nehezemre esik, közösségi cuccok meg... inkább nem.

Az akaraterőm kaja szintjén helyén van, ha elhatározom magam, vasakarattal és bűnözgetés nélkül szigorúan be tudom tartani a korrekt, egészséges étkezést, ami már 70%-ban a siker titka, de ott az a 30% mozgás, amivel képtelen vagyok mit kezdeni. Így az eredmény ugye egy soványkább, de plöttyedt test lesz, amit hát, nem annyira szeretnék. Nem akarok fitneszmodell vagy bombaalakú lenni, nincsenek hatalmas elvárásaim, csak a hájamtól megválni, ennyi (még annyira az se zavar ha izom továbbra se sok lesz alatta) Még a zsírleszíváson is gondolkodtam de az is csak területi, nagyon rizikós és nincs pénzem rá.

Bármi ötletet, tippet szívesen fogadok, és köszönöm, hogy végigolvastad.

2014. ápr. 6. 10:16
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

"A bőrproblémáimra szteroidos kenőcsöt kell használjak"

Az baj. Egész véletlenül nincs rajt a betegtájékoztatón, a lehetséges mellékhatások között a kontrollálhatatlan hízás..?

2014. ápr. 6. 11:53
 12/18 anonim ***** válasza:

Ha valakivel tudnál menni gyalogtúrázni, biciklizni, nagy segítség lenne. (Minden hétvégén vannak 10-30-50km-es gyalogtúrák az ország különböző részein, akár ezek is jók lehetnek neked.)

Amit pedig az étkezésről írtál - remélem tudod mit csinálsz, mert elég veszélyes játék. Ha túl sok fehérjét viszel be és nem mozogsz, taccsra teszed a vesédet. Dietetikust kérdezz meg a dologról.

2014. ápr. 6. 11:53
 13/18 anonim válasza:
Én a helyedben nem zárnám ki az úszást, ugyanis nem csak uszodában lehet úszni, ahol klóros a víz, hanem gyógyfürdőben is.
2014. ápr. 6. 12:15
 14/18 A kérdező kommentje:

5-ös: Személyi edzőhöz jártam, amíg kondizni voltam, ő elég kímélő cuccokat ajánlott de ugye egészséges emberekre van szakosodva, elég sok problémámra mondta, hogy hát ehhez nem ért. Orvosi témából meg nem tudom, gyógytornász? Azok meg nem a zsírégetésre szakosodnak gondolom. (Tudom, gondolom előbb helyre kéne vágni az egészségemet és utána gondolkozni tisztes edzésben de hát az baromi sok idő).

10-es: köszi, azt hiszem ez lesz a nyerő ötlet. Mondjuk minden nap vagy másnap beteszek egy filmet, úgyis van egy csomó nézetlenem és közben tekerem a szobabicót amíg bírom. :) (Mondjuk jó nagy pakolás kell hozzá hogy ideférjen egy szobabicaj de a bútortologatás is mozgás :))

11-es: nincs ilyen a betegtájékoztatón. Meg hát ezt kaptam, mert a többi nem használt.

12-es: Étkezésre odafigyelek, a húgysavszintem meglepően alacsony annak ellenére mennyi húst eszek, szerintem a legegészségesebb és erősebb szervem a vesém, na meg iszok is eleget. Ügyelek az egészséges kajára, a mértékre is. Van egy barátom aki szeret az erdőben csatangolni, szerintem szólok neki hogy hadd csatlakozzak hozzá. Ilyen gyalogtúráról nem tudok a városomban de utánanézek, bár barátokkal nyilván jobb lenne, az idegenek feszélyeznek.

2014. ápr. 6. 12:23
 15/18 A kérdező kommentje:
13: gyógyfürdő nincs a városomban sajna, csak egy uszoda.
2014. ápr. 6. 12:37
 16/18 anonim ***** válasza:
57%
Szégyen, nem szégyen én mozgás nélkül fogytam le, legalábbis azon nem változtattam. Kutyáimmal versenyszerűen agilityzem, napi 3-4-5 órát vagyok velük a szabadban, hétvégente egész napokat vagyunk a versenyeken, nem volt se időm se kedvem emellett még kondiba járni meg ilyenek. Így is leadtam 30 kilót 3 év alatt, a szénhidrátok teljes kizárásával, de nem "néha egy kis tk. kenyér" meg "bűnözős nap", hanem null szénhidrát.
2014. ápr. 6. 13:00
 17/18 anonim ***** válasza:

Én mozgással tudtam leadni közel 20 kilót, elég becsületes mozgással, idehaza.

Az én életem is mozgás szegény volt régebben, ezért nem jött be nekem egy sport sem, igazából.

Nekem is hasonló problémám van/volt mint neked.

Na most én úgy fogytam le hogy jött az elhatározás és a munkám során megszabadultam 8 kilótól és ettől még erősebb lett az elhatározás.

December végén kezdtem el mozogni.

De a fogyáshoz kardió mozgás kell, és nem szabad hirtelen fogyni, szépen lassan fokozatosan kell mert akkor kisebb esély van rá hogy ha hosszabb időre lerobbansz és gyógyulnod kell akkor nem szalad vissza.

Nasikat el kell felejteni, étkezésnél odafigyelni hogy zsíros, meg cukros ételek minimalizálva legyenek! Kb ennyi a lényeg.

Mozgásra ugye mondtam a kardió kell, de hogy izmosodj is és ne fogyj izomból, mert ha nagyon túlsúlyos vagy akkor azért van rajtad izom is hogy elbírd magad, de neked legjobb lesz a fegyencedzés, saját testsúlyos edzés. Könnyű főleg az első lépés, otthon végezhető, ingyen van, és egy deka súly nem kell hozzá, felesleges, meg a súlyzós edzésekkel nem természetesen fejleszted az izmaid, és könnyen begörcsölhetsz.

Személyi edző sem kell hozzá, vagy is kell de te magad leszel az!

Ha érdekel bővebben a dolog írj nekem privátot, megpróbálok segíteni.

2014. ápr. 6. 14:58
 18/18 anonim ***** válasza:

Szia! Férfi vagy nő vagy?

Ha még az is belefér, hogy leírod a korodat, akkor tedd meg, egyszerűbb a tanácsadás. Nincs ezen mit titkolni, anonim a "rencer".

2014. ápr. 19. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!