Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogy fogyjak le tartösan?

Hogy fogyjak le tartösan?

Figyelt kérdés
Már jó pár éve küszködök a hasam miatt. Erre rásegített, hogy akibe szerelmes vagyok, többször mondta, hogy nagy a hasam. Bocsánatot kért, de megmaradt bennem, és menem bulimiás lettem... ( a majdnem alatt azt értem, hogy próbálkoztam hányatással, koplaltam, falát rohamaim voltak, de a barátnőm segített) Elég édesszájú vagyok. Heti kétszer táncolok, heti háromszor tesi van, otthon is tornázok. I tegyek még?

2014. ápr. 3. 14:52
 1/8 A kérdező kommentje:
Bocs, tartósan, és: 13/L 164/58
2014. ápr. 3. 15:01
 2/8 anonim ***** válasza:

Egyél rendesen, csak az édességeket csökkentsd!

Pl. ne egyél desszertet, vagy csak a felét.

A nasikat ne hagyd el teljesen, hetente 2-3x belefér a te korodban egy kis csoki.

A tartós fogyás lassú folyamat, több hónapos. Nem kell 10 km-t futnod egy nap, sem éhezned, csak fokozatosan csökkentsd a nasikat minél kevesebbre!

A lényeg az, hogy szigorú légy magadhoz, és türelmes!

18/L

2014. ápr. 3. 17:16
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszi :) Megpróbálom :)
2014. ápr. 3. 20:31
 4/8 anonim ***** válasza:
Hogy haladsz? :)
2014. ápr. 12. 21:20
 5/8 A kérdező kommentje:
Hát... Fogyogatok. :) Bár szomorú, de rájöttem, jojózok. :( Egyébként nem eszek annyi édességet, mint régen, de néha azért nem bírom ki.. :( Meg tesi órákon jobban igyekszem. :) Szerintem, nyárig sikerül. Elromlott az itthoni mérleg, de szerintem már fogytam :)
2014. ápr. 14. 16:57
 6/8 anonim ***** válasza:

Szerintem ne a mérleget figyeld, hanem a centiket kb. hetente, ha nem csökkenne pl. a lábad nagysága, akkor picit jobban figyelj oda az ételekre, ne csak a nasikra. Pl.:

-péksütik helyett vigyél teljes kiőrlésű szendvicset (kevés sajttal) a suliba

-egyél kevesebb disznó húst (elég zsíros), helyette ehetsz csirkét, vagy pulykát (pl. csirkemell szendvicsbe, vagy anyudtól kérj sült csirkét ebédre, stb.)

-a sült krumpli, mekis kaják NAGYON HÍZLALNAK, ezek a leghízlalóbbak!!!

-próbáld teljesen elhagyni a rántott húsokat, ételeket, helyette lehet grillezett, vagy sütőben sült húsokat enni

-vigyázz a zsemlemorzsával (túrós gombócban, fasírtban van, stb.)

-ha nassolni szeretnél, akkor inkább gyümölcsöt, vagy egy natúr joghurtot mézzel és gyümölcsökkel, legvégső esetben egy csokit (de maximum heti 3x)

-ha nincs otthon nassonivaló, akkor nem is tudsz enni (tehát ne vegyél, ha lehet semmennyit sem), és később (kb. 1-2 hét) és már kívánni sem fogod annyira

-lehetőleg 1 tányér ételnél ne egyél többet (zöldségekre nem vonatkozik), és jól rágd meg az ételt, ha mégis éhes maradnál, igyál egy kis vizet és akkor várj negyed órát

-tornázhatsz is egy kicsit, nyújtsd meg a hasadat, így laposabb is lesz (gyakorolhatod a hídat, vagy törzskörzés, stb.)

2014. ápr. 15. 19:45
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszi :) Akkor jól hallottam, hogy panírozott kajákat annyira ne... Akkor arra jobban figyelek. Amúgy írtad, hogy inkább ne péksütit vigyek suliba... Az baj, ha sokszor egyáltalán nem viszek semmit, és itthon se eszek reggelit? Csak ebédet, meg vacsorát, néha meg az ebéd es vacsi között valamit
2014. ápr. 19. 10:50
 8/8 anonim ***** válasza:

Igazából nem baj, mert attól függ később mennyit eszel úgy összeségében. Az emberek többsége azért reggelizik, mert később nagyon sokat enne ebédre (pl. 3 fogásos ebédek,stb.)

Én alvás előtt 3-4 órával már nem szoktam enni, mert jobban lerakódik (mivel estefelé már nem sportol/mozog az ember, nem tudja ledolgozni), ezért inkább egy könnyebb vacsorát eszem, és reggelizem.

Egyébként visszatérve a has gondra, szerintem jó tipp lehet még, ha kevesebb tejterméket eszel/iszol, mert nagyon puffaszt.

Én csak natúr joghurtot szoktam enni, néha-néha 1-2 szelet sajtot, vagy egy kis túrót körözöttként.

A natúr joghurt segíti az emésztésed, diétás (főleg, ha 1,5%-ös, vagy 0,1%-os zsírtartalmúakat választasz, mert ezek zsírszegények is), és nem puffaszt. Ha összekeversz egy kis pohár natúr joghurtot, egy teáskanál fahéjjal, meg egy kanál mézzel, és esetleg beleszeletelsz egy almát, vagy más gyümölcsöt, akkor tökéletes uzsinak, vagy egy könnyű reggelinek.

Tehát mondjuk ehetnél így:

R: Natúr joghurt gyümölcsökkel, stb. (amit leírtam), de ha sok lenne, akkor próbálkozz egy kis gyümölccsel

T: semmi (de én itt is ennék valami könnyűt, pl. idetenném a nasit, hogy később kevesebbet kelljen ennem)

E: Mivel délelőtt ettél egy kicsit, ezért picit ehetnél kevesebbet

U: 2-3 darab sárgarépa, vagy más finom zöldség elropogtatása (gyümölcs is lehetne, de a zöldségek egészségesebbek, és a legjobb diétás ételek)

V: Itt próbálj több húst enni(pl. csirkéből), és kevesebb krumplit/rizst/köretet, mint az ebédnél. Persze salátát zöldségekből (öntet nélkül) korlátlanul ehetsz a vacsoránál, és az ebédnél is. Eleinte az íz nem biztos, hogy a legjobb, de gondolj arra, hogy szebbé teszi a bőröd, körmöd, hajad és nem hízlal :)

2014. ápr. 22. 13:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!