Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért kell folyton zabálnom? :S

Miért kell folyton zabálnom? :S

Figyelt kérdés
Utóbbi egy évben nem tudom miért, de folyton éhes vagyok. Régebben lazán csináltam léböjtkúrákat, meg tudtam állni bizonyos kaják evését, de mostanában nem bírok nem enni. Híztam is 5 kilót, szeretnék fogyni, de állandóan csak ennék. Ilyen evéskényszer ez vagy mi. Ráadásul ezenkívül az is baj, hogy ha azt mondom, hogy na jó, csak egy sütit eszek, utána beindul az, hogy most már úgyis ettem, nem mindegy, hogy eszek e még egyet? Nem tudom. Lehet hogy régebbről tudat alatt elraktározódott, hogy húú, holnaptól diéta, akkor még most kell ennem. Aztán másnap nem bírom ki, hogy ne egyek, de majd holnaptól és így tovább. Ördögi kör... Jár valaki hasonló cipőben? Mi t tegyek?:S:'(
2009. dec. 18. 17:48
 1/9 anonim ***** válasza:
84%

EEEgen. nagyon ismerős.

Mindig mától kell, nem holnaptól. de ez is nehéz.

Próbálj legalább este nem enni.

Ha nagyon nem menne, és teheted, inkább feküdj le aludni, persze, kaja helyett. Nem után! :)

2009. dec. 18. 18:05
 2/9 anonim ***** válasza:
77%
Minden rendben van a cukroddal??? Amúgy meg igen,rá lehet szokni a folytonos evésre,ha az ember nem köti le eléggé magát,vagy unatkozik,mozogj minél többet,foglald le magad,akkor könnyebben elfelejted az evési kényszert,ha meg nem,akkor pszichológus.Nekem is evési kényszerem van,de azért mert én hízni akarok,így még nem akkora baj.
2009. dec. 18. 18:17
 3/9 anonim ***** válasza:
77%
Én is ilyen vagyok de ha 3 napig rendszeresen eszel pl. ha nem végzel fizikai munkát akkor 1 szelet kenyér reggelire és vacsorára, ebédre meg kevesebbet eszel a megszokottnál akkor megszokod és nem leszel éhes annyira.
2009. dec. 18. 18:25
 4/9 anonim ***** válasza:

én unalmamban eszek és ugyanigy mint ahogy te mondod...csak én régebben ki is hánytam :S nem erre biztatlak...

a legjobb módszer ez ellen hogy ne legyen időd az evésre gondolni, igy csak akkor eszel mikor más is szokott, naponta 3x.kösd le magad maximálisan.

2009. dec. 18. 18:36
 5/9 anonim ***** válasza:
szia ugyanez:S és unalmonból meg,ideges leszek,ha nem eszek:S hisztis:S
2009. dec. 18. 18:48
 6/9 anonim válasza:

Persze, hogy ismerős. Nekem mindig azt mondták, hogy az ember egyen azt, amit megkíván, csak figyeljen oda, hogy mit és mikor, illetve, egyél rendszeresen, mert ha kihagysz egy étkezést, akkor csökken a vércukorszinted és csak éhesebb leszel. Esetleg próbáld meg, hogy többször eszel egy nap: reggeli, tízóra, ebéd, uzsi és vacsi

Reggeli nagyon fontos. Tízórai legyen valami gyümölcs, uzsi szintén ha lehet, vacsi pedig valami könnyű.

2009. dec. 18. 19:00
 7/9 anonim ***** válasza:
Én is csatlakoznék az éhes csapathoz.Nekem már kezd visszatérni a reggeli rosszullét,gondolom a cukrom szórakozik.Mindíg reggelizem csak nem bejglit meg szaloncukrot kéne enni.Ilyenkor egy kicsit megilyedek és egészségesen eszem egy darabig aztán visszatérek a hagyományos ételekre:(.Pedig nagyon jót tesz az életmód váltás.
2009. dec. 18. 19:55
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Úgyis itt a szünet, megpróbálok egy lis életmódváltozást sok mozgással
2009. dec. 18. 20:33
 9/9 anonim ***** válasza:

Csak nehogy karácsonykor kezdd el az életmódváltást, mert abból valszeg kudarc lesz az extrém kísértések miatt, és esetleg elmegy tőle a kedved, motivációd.

A mindennapokat kell egészségessé tenni, nem épp az ünnepeket :) De nagyon jó, hogy elhatároztad magad, ha elkezdesz mozogni, karácsonykor kevesebbet enni a sok finomságból, mint szoktál, aztán, amikor elfogy az összes bejgli, szaloncukor, kirabolod a zöldség-gyümölcs piacot, akkor biztos sikerülni fog.

Az állandó evési kényszernek pedig általában lelki oka van. Próbálj elgondolkodni azon, mikor kezdődött, és akkoriban milyen dolgok foglalkoztattak épp, vagy történt-e valami emlékezetes! Ebben segíthet szakember (pl. pszichológus, életvezetési tanácsadó, diáktanácsadó...persze csak ha még diák vagy :) )de akár egy nagyon jó barátnő is.

Én remélem, hogy sikerülni fog felülemelkedni a rossz szokásaidon, és nem maradsz a rabjuk!

2009. dec. 19. 11:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!