Miért kell folyton zabálnom? :S
EEEgen. nagyon ismerős.
Mindig mától kell, nem holnaptól. de ez is nehéz.
Próbálj legalább este nem enni.
Ha nagyon nem menne, és teheted, inkább feküdj le aludni, persze, kaja helyett. Nem után! :)
én unalmamban eszek és ugyanigy mint ahogy te mondod...csak én régebben ki is hánytam :S nem erre biztatlak...
a legjobb módszer ez ellen hogy ne legyen időd az evésre gondolni, igy csak akkor eszel mikor más is szokott, naponta 3x.kösd le magad maximálisan.
Persze, hogy ismerős. Nekem mindig azt mondták, hogy az ember egyen azt, amit megkíván, csak figyeljen oda, hogy mit és mikor, illetve, egyél rendszeresen, mert ha kihagysz egy étkezést, akkor csökken a vércukorszinted és csak éhesebb leszel. Esetleg próbáld meg, hogy többször eszel egy nap: reggeli, tízóra, ebéd, uzsi és vacsi
Reggeli nagyon fontos. Tízórai legyen valami gyümölcs, uzsi szintén ha lehet, vacsi pedig valami könnyű.
Csak nehogy karácsonykor kezdd el az életmódváltást, mert abból valszeg kudarc lesz az extrém kísértések miatt, és esetleg elmegy tőle a kedved, motivációd.
A mindennapokat kell egészségessé tenni, nem épp az ünnepeket :) De nagyon jó, hogy elhatároztad magad, ha elkezdesz mozogni, karácsonykor kevesebbet enni a sok finomságból, mint szoktál, aztán, amikor elfogy az összes bejgli, szaloncukor, kirabolod a zöldség-gyümölcs piacot, akkor biztos sikerülni fog.
Az állandó evési kényszernek pedig általában lelki oka van. Próbálj elgondolkodni azon, mikor kezdődött, és akkoriban milyen dolgok foglalkoztattak épp, vagy történt-e valami emlékezetes! Ebben segíthet szakember (pl. pszichológus, életvezetési tanácsadó, diáktanácsadó...persze csak ha még diák vagy :) )de akár egy nagyon jó barátnő is.
Én remélem, hogy sikerülni fog felülemelkedni a rossz szokásaidon, és nem maradsz a rabjuk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!