Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 122kg vagyok, már minden...

122kg vagyok, már minden létező fogyókúrát kipróbáltam. Hogyan fogyhatnék?

Figyelt kérdés
A 122kg mellé 178cm vagyok, 29 éves nő. Mindig molett alkat voltam, akkor is mikor aktívan sportoltam (16 évig). Régebben sikerült lefogynom 84kg-ra de ezt visszaszedtem. Jelenleg esélyem sincs arra, hogy sportoljak, a munkaidőm nem engedi. Napi 12-13 órát dolgozok, javarészt állok, vagy rohangálok, mint a mérgezett egér. Napközben csak 1X van lehetőségem enni. Este, mikor hazaérek, még nekiállok főzni, mert egyrészt a páromra is gondolnom kell, másrészt másnap is kell napközben valamit enni. Próbáltam az Adipexet is, de borzalmasan fájt tőle a fejem. Nyárra szeretnék kinézni valahogy.
2009. dec. 18. 12:40
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
14:08 vagyok: jó indulattal mondom, hogy ha magadra nem szánsz időt és ha csak kifogásokat keresel, akkor sosem fogsz lefogyni. Én is gondoltam, hogy lehet pajzsmirigy-alulműködésem. Hát nincs, csak lusta voltam. Be kell ismerni az embernek és ez időbe telik. Az az igazság, hogy addig, amíg az ember csak az önsajnálatig jut el, hogy "kövér vagyok, de nincs időm lefogyni", addig semmit sem ér el. Én is mindig keveset ettem, mégis kövér voltam, mert egyszerűen vannak olyan emberek, akiknek nagyon lassú az anyagcseréje. Csakhogy aki ezt nem tudja, az azt hiszi, hogy te ki tudja, mennyit eszel. De nézd, attól nem fogsz lefogyni, hogy tudjuk az igazat, alig eszel. Ettől még kövér vagy. Ezért nem kifogásokat kell keresni és sajnáltatni magad. Nagyon sok mozgás és odafigyelés kell ahhoz, hogy valaki le tudjon fogyni. Félre kell tenni azt, hogy nem tartozol azon szerencsések közé, akiknek nem kell ennyire odafigyelni a súlyára. Magaddal szúrsz ki, ha azt mondod, hogy nem fogsz odafigyelni. Illetve ésszel kell csinálni: neki kell látnod utánanézni, hogy mi egészséges és mi nem, mit mikor tanácsos enni, mert ez nagyon sokat számít. Hiába gondja az ember, hogy a banán és a kukorica jó, mert a zöldség meg a gyümölcs csak jó lehet, ha egyszer nem igaz. Én azt javasolnám, hogy menj el egy dietetikushoz és az alapokat majd ő elmondja, összeállít egy étrendet is. És hidd el, hogyha betartod, fogsz látni eredményt, ami majd felbátorít a folytatásra.
2009. dec. 18. 14:57
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

sztem az egészséged fontosabb, mint a munkahelyed...

a pajzsmirigyalulműködést egyszerű vérvizsgálatból is ki tudják mutatni, ahogy a vércukrot is meg tudják nézni. ez utóbbit patikában is megmérettetheted.

2009. dec. 18. 15:42
 13/16 anonim válasza:
100%

egy hét alatt 4kilót fogytam... nem volt túl nehéz. reggelire ettem egy banánt, és egy almát (kb 140kcal)

ebédre 3-4 szelet puffasztott rizst(kb 200kcal) vacsorára joghurt v.(öntet nélküli)saláta.

ha suliba megéheztem akkor ettem répát.

alma az fontos mert telítettség érzetet ad:)

igyál naponta 1-1,5l zöldteát (citromosat) cukor nélkül, gyorsitja az anyagcserét.

két naponta 3km-ert futottam. meglett az eredménye;)

bár nekem csak 4 kilót kellett leadni, a futást mai napig betartom.

azt meg tudd, h az első napok a legrosszabbak, utána minden könnyebb.

sok sikert:)

2009. dec. 18. 15:59
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
szerintem itt elég sokan jó tanácsokat adtunk. ha nem szentelsz figyelmet vagy az étkezésre vagy a sportra akkor nem fogsz lefogyni. ha kijelented, hogy nem tudsz rendesen enni de sportolni sincs időd akkor kövér maradsz. épp ezért kell az étkezési szokásaidon változtatni, ha egy kávéra van időd reggel akkor egy szendvicset egy kis zabkását is meg tudnál enni,5-10 perc. (ha este megcsinálod a szendvicset már időt nyersz) az ebéded is legyen valami egészséges, pl fehér hús zöldségekkel, mikor hazaérsz akkor meg egy könnyű vacsora az is lehet sok zöldség, fehér hús, hal, sovány túró, natúr joghurt. ha hétvégén nem dolgozol akkor pedig szerintem tudnál 1 órát valami sportra szánni.
2009. dec. 18. 17:28
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nagyon sajnállak, hogy nincs alkalmad fogyni! :(

Nem eszel sokat, illetve napi 1 alkalom édes kevés és még sem fogysz. Ennek lehet oka a pajzsmirigy-alulműködés ahogy már írták, vagy esetleg a candida-gomba. Elfertőződött a candida gomba a szervezetedben és nem tudsz fogyni!

Menj el orvoshoz, esetleg diabetikushoz, fogyókúrás tanácsadóhoz, menj vérvételre, vizsgáltasd ki magad, mert ennyi kajától nem maradhatsz ennyi kg!

Tuti van valami baj. Szerintem.

Nem akarok hülyeséget mondani, de én így gondolom. Remélem le tudsz fogyni!!! Szurkolok azért, hogy ne legyen semmi komoly bajod!!!!

2009. dec. 18. 20:29
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Rámegy az egészséged erre az életmódra. 12-13óra munka? 16évesen is alig bírtam.. Nem tudom milyen kompromisszumot tudnál kötni és hogyan, de sem eleget aludni, sem diétázni nem tudsz, biztosan nagyon fáradt vagy, nem a legjobb az immunrendszered. Nem mehet így tovább mert valami komolyabb bajod lesz, rengeteg jó tanácsot adtak előttem, de ahhoz hogy meg bírd valósítani ki kell pihenni magad, meg persze idő kell, hogy kiválaszd a neked tetsző módszert. Én a helyedben háziorvoshoz mennék (pár nap szabadság, term. ha megoldható), konzultálnék vele, és pár nap pihenés után eldönteném h eleget fizetnek-e ahhoz, hogy rámenjen az egészségem. Tudom hogy könnyű mondani, de hidd el, nem fogyókúrázni kell, hanem egészségesen élni, és ennyi munka nulla pihenés mellett ez kivitelezhetetlen!

itt egy oldal, ahol olvashatsz az orvos segítségével történő fogyásról: [link]

2009. dec. 18. 20:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!