26 g fehérje,78 g szénhidrát,10 g zsír nagyjából jó eloszlás?
Nagyon kevés a fehérje és a zsír is.
2xttkg fehérje
40 gramm zsír
a többi ch
Ha megszorozzuk kettővel, akkor a kalóriabevitel már egész jó az én szemszögemből (örülnék, ha olyan keveset tudnék enni, de ez most mellékes), a fehérje elérheti a minimumszükségletedet, nem tudhatom, az mennyi (de erről meg is oszlanak a vélemények, viszont sport és fogyás esetén nem árt kicsit többet is enni belőle), de a zsír akkor is túl kevés lesz.
Az arány maga sokféle lehet, van, aki 80% szénhidráttal, van, aki 80% zsírral él, egyiket sem tudom rossznak tartani, ha az adott emberhez passzol és beviszi a szükséges tápanyagokat. Fogyni is sokféleképpen lehet, nekem szimpatikus a szénhidrát csökkentése, de nem vagyunk egyformák.
Nagyon keveset eszel.
Minden a testsúlyodtól függ.
A biztos, hogy a fehérje nagyon kevés. Gondolom diétázol. Ilyenkor a fehérjéd sokkal több kell legyen. Ajánlott 2,5-3g / testsúly kilogramm, hogy a szervezeted ne az izmaidat bontsa le.
A zsír az nem túl lényeges, csak lehetőleg növényi eredetű legyen.
A szénhidrát pedig az alkatodtól függ. Ha könnyen zsírosodsz, 2-3g/tskg körül... ez nagyon egyénfüggő. Ki kell tapasztalni, aztán fokozatosan lehet csökkenteni, vagy növelni.
Az, hogy gyümölcsből vigyél be sok szénhidrátot, nagyon rossz tanács. A gyümölcsök fruktózt tartalmaznak, a szervezetünk ezt könnyebben raktározza zsírként.
Reggelire érdemes gyümölcsöt fogyasztani. Ilyenkor a máj glikogénraktára "ki van ürülve", ezért nem fogja zsírként raktározni a bevitt szénhidrátot.
Aki diáta idejére szalonnát javasol az elmebeteg (a telített zsírsavak amúgy is nagyon egészségtelenek). A tojással meg a koleszterin szint növekedésére kell vigyázni (ha a sárgáját is fogyasztod).
Jó szénhidrát források pl: rizs, teljes kiőrlésű kenyér, zab(pehely), durum-tészták, stb. A lényeg, hogy ne finomított legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!