Sose leszek vékony? Örökké szenvedni fogok a súlyommal?
Engem nem zavar egy kis háj nem topmodell alkat a célom csak,hogy fel tudjak venni egy polót anélkül,hogy a hasam ne hurkázódjon a combom meg a fenekem nem is zavar hiába nagy az is.
Viszont amióta az eszemet tudom egy töltött pulyka vagyok. Nincs itthon más csak chips,süti stb. Ki ne enne belőle?
Ha van néha napján egészséges akkor is szvesebben eszek chipset valamiért. ELegem van mit tegyek? Folyton ennék hogy csökkentsem a hatalmas étvágyam?
Hat a joisten aldjon meg, ne egyel annyit, ilyen egyszeru!
Itt nyivogsz, hogy egesz nap csipszet eszel es jaj mi lesz.
menj ki a piacra es vegyel valami normalis etelt. Ennyi.
Komolyan mondom, sziriaban polgarhaboru van, te meg azon sirsz, hogy allandoan csipszet eszel es ezert kover vagy.
"Sajnos" ilyenkor meg kell emelni a fenekünket és tornázni!
Ha valamit elakarunk érni azért meg kell dolgozni,tenni kell ellene.Tudom nagyon nehéz én is hasonló cipőben jártam.Sokszor benéztem a hűtőbe,mindenhová ahol csak élelmiszer volt késztetést éreztem arra hogy vegyek egy kis csokit vagy chips-et.Rohadt nehéz ellenállni a kísértésnek.De csak egyetlen képet láttam magam előtt, hogy szép vékony legyek és ha nyáron melegem van és a barátok hívnak a strandra ne kelljen otthon ülnöm, vagy ruhákban lennem és szégyenkezzem!Minden nap elmentem futni elsőnek csak 5km-ert 2 hét múlva mát 10-et.(és ez a szám csak nőtt).Hasprést (stb) csináltam 1,5-év után olyan karcsú lettem (pedig nagyon nehezen fogytam,már fel akartam adni,de keményen nyomtam) hogy a fiúk utánam néznek!!! Nyáron mikor kezdődött a suli azt hitték hogy új diák vagyok! Kérdezgettek hogy honnan jöttem...stb.Mikor el mondtam nekik hogy ki vagyok telesen meglepődtek.Szóval csak annyit akarok mondani hogy TORNÁZZ Táplálkozz Egészségesen!Csinálj magadról az elején képet és hasonlítsd össze a jövőbeli karcsú éneddel.Sok sikert és kitartás kívánok neked!!!! NE ADD FEL!
Na igen itt a gond, a túlzott nassolás. Gyerekkoromban én is sokat nassoltam, chips, kóla, csoki stb... volt minden.
persze el is híztam mint a disznó és mellette ha mozogtam volna rendesen akkor nem híztam volna el annyira.
Sajnos én így 21 évesen nagyon nagy darab lettem persze többször kezdtem bele fogyókúrába, fiatalabb koromban is kb 14 éves korom óta szinte nem volt olyan év amikor nem kezdtem volna el.
Na most ugye a lényeg itt jön, én kb 17 évesen már nem ettem annyi nasit de másból sokat ettem, tehát én fél éve szoktam le a nasikról teljesen nagyon ritkán ha van süti megkívánom azokat de már odafigyelek erre, a nasik elhagyásával csak úgy olvadtak le rólam a kilók. Aztán december végén elkezdtem mozogni akkor még volt egy pici szaloncukor meg amit akarsz, de elfogytak azok a csokik amiket eddig kaptam csak porosodnak már a fiókba párat már oda is adtam valakinek.
Elkezdtem mozogni minden másnap mozgok itthon saját testsúlyos edzést meg kardiózok, hosszú kényelmes séták meg lépcsőzgetek és sokat leadtam már.
Én is kezdtem már elfogadni hogy ilyen nagydarab leszek de elkapott a gépszíj amikor hirtelen sokat fogytam a séták végett így gondoltam akkor többet is leadhatok. És ez sikerült már éppen hogy csak 100 kiló vagyok picivel vagyok csak több, de az nagyon minimális. Sokat változtam külsőre is.
Na most én a nasik utáni vágyam akaraterővel csökkentettem sajnos a fő étkezéseken aiket eszek reggeli, ebéd, vacsi ezekről nem tudok leszokni úgy hogy egészségesebbre válltasak bár fokozatosan térek át a rozs kenyérre, kiflire, mondjuk én midig is soványhúsokat ettem szóval azzal nincs baj, meg persze egyre többet is iszok ami szintén létfontosságú nem csak a fogyókúrázóknak.
A víz ugye eltelít csökkenti az étvágyat egy bizonyos szinten mert amikor az emberre rájön a nassolhatnék akkor ugye éhséget érez pedig valójában szomjas, nem egy helyen olvastam ezt és van is benne valami, akkor meghúzom az ásványvizes palackot iszok amennyi jólesik és egy idő után elmúlik a nasi utáni vágy.
Aki nagyon nassolni akar az egyen gyümölcsöt, abba is van cukor, de mégis természetes és ugye a fogyózóknak is diéta ide vagy oda kellenek a cukrok a szervezetnek de minél természetes módon tehát gyümölcsből stb...
De ezekről a chipsekről le kellene szoknod, oké ki ne enne belőle, én régen sokat ettem ezekből, de mégis megbírom már állni, szerencsére már nincs ezekre igényem, nagy volt a kísértés de ha elém is kerül egy már nem kívánom meg szerencsére. Egy idő után megszokja a szervezet de minden fejben dől el, Szóval elején nehéz lesz esetleg csökkentsd az adagokat, ha egy zacskó chipset eszel átlagba akkor csökkentsd a felére majd 1 hét után negyedére, a végén legyen egy maréknyi és ennyi. Aztán utána már csak 1-2 szem és ennyi, végén már nem is fogod igényelni. Persze ahhoz az kell hogy megbírd állni.
Akaraterő. Anélkül nem megy. Tudom, mert tapasztalom:) Nem kell teljesen lemondani ha nem érzed képesnek magad rá. Csak ne egyél folyton ilyesmiket. pl válassz ki egy fajta csipszet ami a kedvenced, és egyél, de csak havonta 1 zacskóval:)
Én így szoktam le róla fokozatosan, és ma már kb fél évente 1x jut eszembe:D Ilyenkor sem eszem meg egy egész zacskót, csak a felét, mert megfelezzük a férjemmel.:)
Azóta életmódot is váltottam. Egész pontosan 1 hónapja figyelek oda a kalóriára és a szénhidrátra: 5 kiló mínusz. És még csak 1 hete kezdtem el mozogni. Még sok van hátra, de azt érzem, hogy sikerülni fog.
Nem vagy te éhes, csak beképzeled magadnak. Én is ilyen voltam...
Tanulj meg NEMET mondani az egészségtelen ételekre. Ha kell, dobd ki őket a kukába.
Apropó, a tévedések elkerülése végett definiálnám az EGÉSZSÉGTELEN fogalmát:
gyorséttermi szemét kaják, szószok, ketchup, mayonaise, olajban és zsírban sült ill. panírozott ételek, chips, krékerek, sütemények, csokoládék, cukorkák, bolti gyümölcsjoghurtok, puding, fehérlisztes pékáruk, minden húskészítmény, kivéve: csirkemell, margarin, tészták, kivéve: teljes kiőrlésű- és üvegtészta, szóda, bolti gyümölcslevek... És valószínüleg még fel sem soroltam mindent. Lényeg a lényeg, ezeket kerülni kell. Én ezeket mind elhagytam, mostanra ha csak rájuk gondolok elfog a hányinger.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!