Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy csak...

Miért van az, hogy csak futással tudok fogyni?

Figyelt kérdés

Régen 3 hónapig hetente négyszer fél órát futottam (igazából kocogtam/sétáltam/futottam), és 2 ruhaméretet fogytam. Eddig bírtam, mert gyűlölöm a futást.

De mióta nem futok, csinálhatok bármit, egyszerűen nem fogyok. Miért van ez?

2014. márc. 13. 20:47
 1/10 anonim ***** válasza:
A futás intenzív sport, még ha kocogsz is, akkor is mindenedet megmozgatja és sok kalóriát égetsz.
2014. márc. 13. 21:04
 2/10 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm. Nem gondoltam volna, hogy fél óra futással több kalóriát égetek, mint 2,5 óra tánccal, vagy 3 óra biciklizéssel. De ma is tanultam valamit. :)
2014. márc. 13. 21:34
 3/10 anonim ***** válasza:

Fél óra futás az pont, hogy nem olyan sok.

Ha valóban azokat mozogsz, amiket mondasz, és ezeket folyamatosan csináloda, akkor azt mondom azért fogytál a múltkor, mert az a fél óra pont annyi volt, hogy használj energiát, de nem annyi, hogy a tested hirtelen több kaját kívánjon. Ugyanannyit eszel? Mert én 3 óra tánc után 8 pizzát meg tudnék enni...

2014. márc. 14. 06:24
 4/10 anonim ***** válasza:

Szerintem igen elhamarkodottan vonsz le megállapításokat, így rosszul ítéled meg a valóságot. Vizsgáld tovább ezt a témát.. nem a futással fogysz.. nézd jobban át az étrendedet, a futás szinte mellékes kell legyen.

Persze mozgás, mozgás is számít egy picit.. de az étrendedben keress inkább megoldást a kérdésedre.

2014. márc. 14. 12:34
 5/10 A kérdező kommentje:

Ugyanannyit eszek.

Nekem (ha éhes is vagyok) a mozgás elveszi az étvágyamat, csak az úszástól leszek éhes, de olyankor egy fél disznót meg tudnék enni. :)

Köszönöm a válaszokat. Valamit biztosan rosszul csinálok, átgondolom újra az egészet, hátha rájövök.

2014. márc. 14. 16:30
 6/10 anonim ***** válasza:

Mozgás elveszi az étvágyadat - ez kellőképp tönkreteszi az objektivitást. Az étvágy nem áll kapcsolatban egyértelműen a hízással/fogyással!

Mint ahogyan ugye a kalórialeadás, mozgás sem.

Ezért sem működnek az éhségérzetet csökkentő különböző természetes vagy szintetikus készítmények.

Szénhidrátfogyasztásod? Gluténfogyasztás, tejfogyasztás?

Ezek a kulcs pontok általában.

2014. márc. 14. 19:07
 7/10 anonim ***** válasza:
Szia! Bocsi, hogy offolok, de megkérdezhetem, hogy mennyi idő után kezdted magadon látni a változást (fogyást, formálódást) futás hatására? Azért kérdezem, mert én meg pont azt érzem, hogy semmit nem ér:( Volt, már hogy hónapokig futottam (igaz, kicsit rendszertelenül, de 50-60 perceket, és a heti 2 alkalom még a rosszabb/lustább időszakban is megvolt), figyeltem az étkezésre, és semmiféle változást nem észleltem magamon. Igaz, nincs nagyon felesleg rajtam, csak a fenék comb rész problémás kicsit, azon szerettem volna szálkásítani, vékonyítani.
2014. márc. 14. 19:50
 8/10 A kérdező kommentje:

Nem vagyok szakértő. De utána olvasok mindennek. Most azt érzem magamon, hogy nem vagyok éhes a mozgástól. De ha dolgoznom kell (ami nem ülőmunka), akkor sem tudok enni. És utána sem kívánom az ételt. Nem tudom, mi az összefüggés.

Tejtermékeket fogyasztok, de csak ritkán. (joghurt, túró, sajt)

Sajnos még nem tudom pontosan, hogy miben mennyi a szénhidrát pl, de rizst szoktam enni. Kenyeret, tésztát nem igazán.

Nem tudom, hogy ez jó-e. De mindenféleképpen utána járok, mert akkor gondolom itt van a hiba. meg persze nem árt kicsit tudatosabban táplálkozni.

2014. márc. 14. 20:25
 9/10 anonim ***** válasza:

Tudatosság sohasem árt :)

Semmiben sem :)

2014. márc. 14. 20:27
 10/10 A kérdező kommentje:

Először nem vettem észre magamon. Mások mondták, aztán a ruhákon vettem észre.

Depressziós tini voltam, és nem figyeltem egy kicsit sem magamra, nem találtam a helyemet. Ezért nem igazán tudok ebben segíteni sajnos. :(

2014. márc. 14. 20:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!