Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Most akkor ez hogy van? Nem...

Most akkor ez hogy van? Nem értem.

Figyelt kérdés

Egy ismerősöm boxol, meg mindenféle labda játékokat is végez,egy héten 4x van edzése és nagyon jó formában van(enyhén sportos alkat, és kocka has), de azt mondta akkor eszik azt amit akar, nem hízik.. Akkor most hogy is van ez, hogy a fogyókúra 30%a az edzés, 70%a az étrend??

16/F

2014. febr. 16. 12:21
 1/6 anonim ***** válasza:
77%
Nagyobb resze genetika, utana jon, amit eszel, es a sport. Szomszedom cukorral eszi a csokoladet, es megis egesz eleteben sovany volt. En ranezek egy szendvicsre, es hizok ket kilot.
2014. febr. 16. 12:58
 2/6 Mi közöd Tőle ***** válasza:
Az még genetika abban a korban. Valszleg ha nem edzene, akkor simán csak kis giliszta lenne. :D
2014. febr. 16. 13:09
 3/6 anonim ***** válasza:
23%
Nekem kb az összes barátnőm annyit eszik mint egy disznó és minden hülyeséget, csokit nutellával, pizzát mekivel és mégis soványak. Én vagyok az egyetlen duci pedig évek óta egészségesen eszem, és mozgok is. Genetika nagy úr...
2014. febr. 16. 13:27
 4/6 A kérdező kommentje:

Elnézést kérek, de kihagytam a kérdésből, hogy ez a bizonyos ismerősöm régen kövér volt. Ha pedig kövér volt, akkor gondolom, elvileg nem csak a genetika miatt vékony, hanem inkább a sok edzés miatt nem? :/ De mondok más példát, néhány unokatestvérem elég vékony (mind a három fiú), régen mindegyik nagyon sokat focizott, mostanában viszont már egyre inkább csak számítógépeznek, és focizni is ritkábban járnak (étkezésre egyáltalán nem figyelnek, de nem is esznek nagyon sokat, viszont csoki, süti, csipszek, kólák, tésztafélék teszik ki az étrendjük 90%át). Nem sűrűn járunk össze, ezért igencsak meg lepődtem, amikor azt láttam, hogy bizony kezd meglátszani rajtuk, hogy hanyagolják a focit. Még mindig nem kövérek, viszont már nem is olyan soványak, úgymond rájuk jött vagy 5 kg, ami látszik a hasukon, a combjaikon. Talán ezzel a képpel tudnám illusztrálni: [link] balról jobbra haladva, régen úgy néztek ki mint a fiú az első képen, most már viszont inkább úgy néznek ki mint a fiú a második képen.

Gondolkodtam, és ha jobban bele gondolok, minden olyan srác akire valaha irigy voltam, hogy miért néz ki olyan jól, az általában valamit sportot űz, vagy valamilyen mozgás formát. Ezért merül fel bennem a kérdés, hogy a diéta/fogyókúra 30%a a mozgáson múlik, 70%a pedig az étkezésen? Ha csak interneten olvasnám ezt amit én írok, nem nagyon hinném el, de mégis, a saját szememmel látom, hogy egészségtelen élelmiszereket fogyasztanak, gépeznek, és mégis vékonyak ( vagy ha jobban tetszik átlagos testalkatúak) az unokaöcséim. És ezt semmi másnak nem tudhatják be, csak annak hogy régen sokat fociztak, és még mostanában is járnak viszont sokkal kevesebbet, de az elég ahhoz, hogy ne szedjenek fel 15kg felesleget pl.

Ezt mind csak azért mondom el, hogy pontos választ kapjak. Ugyanis elkezdtem szobabiciklivel edzeni, az evésre is jobban oda figyelek, de nem tudok csak egészséges kaján élni, ezért félek hogy nem lesz annyira hatásos az edzés és ha ez így van, akkor inkább beiktatok a biciklizés mellé valami + edzést, hátha a több edzés megteszi a hatását, annak ellenére hogy csirkemell meg nem tudom mi helyett, inkább egy féltányér pörköltet eszem. Sokan azt mondják, hogy mindenki azt hiszi annyira drága az egészséges étkezés, mert nem tudják hogy nem az eddigi ételek mellé kell venni az egészséges élelmiszereket, hanem helyette. A gond viszont az, hogy vagyunk 6-an a családba, és én vagyok az egyetlen aki diétázni akar, így nálunk igenis az eddigi ételek mellett plusz kiadásnak számítana az ha anya bevásárláskor csak nekem külön vásárolna. Szigorú vagyok magammal, ezért olyanba bele sem kezdenék, hogy 3-4 napig egészséges ételeket eszem, aztán elfogy minden hétvégére, a boltok meg zárva vannak ezért neki esek az egészségtelen kajának. "Mindent vagy semmit". Vagy csak egészséges, diétás étrend, vagy ugyan azt eszem amit eddig, csak kevesebbet és oda figyelek rá. Az utóbbi mellett döntöttem, annyi kivétellel hogy nem kakaós csigát meg ilyen sz@rokat viszek az iskolába, hanem teljes kiörlésű kenyérből készített szendvicset, zsömlét, kiflit stb. És szénsavas üdítők helyett csapvíz, tea cukor nélkül, vagy savmentes ásványvíz. és edzés mind e mellett.

2014. febr. 16. 13:28
 5/6 anonim ***** válasza:

Ebben semmi talány nincs.

Pont úgy van, ahogy gondolod: annyit mozog, hogy bármit ehet mellette, mert a megnövekedett kalóriaszükségleten belül marad még zabálással is.

2014. febr. 16. 13:36
 6/6 A kérdező kommentje:
Ezt akartam hallani/olvasni, megkaptam a kérdésemre a választ, köszönöm :) ment a zöld kéz!
2014. febr. 16. 14:23

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!