Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ez az étrend+ mozgás megfelelő?

Ez az étrend+ mozgás megfelelő?

Figyelt kérdés

Reggeli: 1 bögre zabpehely tejjel, meg valami gyümölcsel (alma, banán, narancs)

Tízórai: Két darab szendvics. Teljeskiőrlésü kenyérből, (valami felvágott+zöldség meg sajt benne)

Ebéd: Ami itthon van (csirke, meg mindenféle hús szokott lenni vegyes köretekkel) és abból sem sokat :)

Uzsonna:-

Vacsora:kőrözöttös barnakenyér meg valami zöldség.

Mozgás: Hétfőn meg szerdán van Judo edzésem. Kedden pihenek (sokat sétálok haverokkal) Csütörtökön sok séta + súlzyózás bicepszre, tricepszre, hátra meg ilyesmi. Péntek :Szintén sok séta, szombat:haverokkal sok séta, és utánna gyúrás. Vasárnap pihenő nap.

Az a célom,hogy 30 kilót lefogyjak nyár elejéig.

U.I.: elnézést a helyesírási, vagy mondatszerkezeti hibákért de telefonról írtam a kérdést.

és nem kérek olyat,hogy ilyen fiatalon,hogy híztam el ennyire.

14F 185/115

2014. febr. 11. 22:08
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
17%

Átlagos.

Az átlag ember pedig beteg.. és középszerű. Ez megfelel?

2014. febr. 11. 23:27
 12/21 anonim ***** válasza:

Én zabkását mondtam vízzel

2dl víz

30g zabpehely

pl 100g alma

+fahéj

2014. febr. 11. 23:31
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Én mégis leadtam 80kg-t , kb a reggeliim 50-60% zabkása volt.
2014. febr. 11. 23:33
 14/21 anonim ***** válasza:
0%

És még mindig értelmetlen keményítőt eszik almával.

Hát ennek nyilván sok értelme van. Ez aztán építi a szervezetünket, egészség, erő éljen éljen. Na meg aztán még fogyjon is. Keményítővel és gyümölcscukorral, ezek elsődlegesek.

Nem spórolásról szólt a kérdés, hanem helyes étkezésről, fogyásról. Semmi értelme a zabnak.

2014. febr. 11. 23:34
 15/21 anonim ***** válasza:
0%

Afrikában sem gond senkinek sem a fogyás.

Az élet ennél egy kicsit többről is szól.. az evés is bonyolultabb annál, minthogy zabevéssel is lehet fogyni. Hát ügyes vagy.

2014. febr. 11. 23:48
 16/21 anonim ***** válasza:
Több mint azt mondani hogy hízni fog ha zabot eszik , mert te konkrétan ezt írtad.
2014. febr. 11. 23:59
 17/21 anonim ***** válasza:
Ahhoz képest, amit eddig ehettél, felüdülés lesz a testednek, csináld, az a lényeg!
2014. febr. 12. 00:17
 18/21 anonim ***** válasza:
a keményítő az ember legfőbb ch forrása
2014. febr. 12. 12:53
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Reggeli jó. Ajánlom a zabkorpát nekem az jobban jött be. Ezen felül, ha mondjuk valami mást szeretnél én nekem kedvencem a banán palacsinta. Összetörsz villával 2-3 banánt méret szerint, bele ütsz egy vagy kettő tojást és kisütöd mintha palacsinta lenne (nekem többnyire szétesik, ilyenkor lesz belőle rántotta). Nagyon finom, a banán íze teljesen elfedi a tojásét és nem hízlal. (Két 17 centis banán plusz két tojás oliva olajban kisütve kb. 370 kalória, van benne kb 40%nak elég C vitamin stb. Illetve 6.2g rost se elhanyagolható.)

Tízóraira menj biztosra, hogy tényleg teljes kiörlésűt veszel, ez fontos. Amúgy kenyér nagyságától függően a két szenya lehet sok. Ajánlom a teljesen zöldséges szenyákat. Hummus (ne túl sokat!), avokádó, paradicsom, saláta, friss spenót stb. A felvágottat kerülni kell. Nem tudod mi ment bele, és nem is akarod tudni. Ha meg szalámi, az régen rossz. Ha nagyon akarsz húst, akkor grillen ki kell sütni csirkemellett, és azt szeletekre vágni majd belerakni a szenyába. Nagyon finom! A sajtokkal vigyáz. Mindig nézd meg mit írnak rla. Ementáli, trapista, az ilyenek mind ki vannak fújva. Mozzarella maradhat meg a feta.

Ebéd jól hangzik. Nézd meg neten mennyi az a nem sok. Lehet, hogy sokkal többet ehetnél. Én salival szoktam tömni magamat. Mixer tálban készítem a salátámat, mert az egyszerűen nem tud hízlalni (de persze tud... de nehezen). Ez azért jó, mert egészségesek és mert jó a csirke mellé.

Vacsora: Kerüld vacsira a kenyeret. Gondolom edzés után vagy, ilyenkor kell a protein. Megint jöhet a csirke, ha nincs kedved nagyon főzöcskézni akkor esetleg tojás. Ajánlom a tejfölös (helyett joghurtos... attól függ milyen zsír %osat veszel...) mustáros csirkét. Összekevered a tejfölt egy kis mustárral, esetleg egy csipet só, ráöntöd a csirkére és mehet is a sütőbe. Amit tudok még ajánlani, nagyon jó kaja az a chili con carne darált pulykával elkészítve. Ízletes, sok benne a jó kis fűszer, és ha jól elkészíted akkor 3-4 alkalomra is elég, így jól eloszlik a bab (ami annyira nem ajánlott ugye...)

Azért gondolom abban a 115 kilóban bőven van izom is, ha judozol és alapból is mozogsz.

A haverokkal sétálással az a baj, hogy az valóban nem sokat segít. Neked gyalogolnod kell. 5 km/h a minimum, 6 jobb lenne. A császkálással semmit nem érsz el. Egy 80 kilós ember egy normális tempóban (kb 4km/h) kb 230 kalóriát éget el. Te mondjuk elégetnél 300at. Az édes kevés.

De ne akarj 30 kilót fogyni. Szerintem 20 bőven elég. Ne feledd, hogy a mérleg nem mutatja az izmodat. Én is judoztam, és tudom, hogy ott kellenek az izmok bőven...

Bocs a hosszú bejegyzésért. Ha tudsz angolul akkor nézz szét a neten, hogy mit kell pontosan enned. Nagyon sok recept van, ami feldobja a "párolt répa csirkével" ebédet...

És az is fontos, hogy számold a kalóriákat. Legalább egy hétig. Így tudni fogod mi kell neked. Minimum 1800 kalóriát vigyél be. Judos napokon akár 2200at is. Ha nem, akkor le fog állni a fogyásod. Sok sikert!

2014. febr. 12. 17:43
 20/21 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok. Tévedés. 2400 kalóriát egyél. :)

Sok sikert!

2014. febr. 12. 17:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!