Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A lovaglás is jo zsirégetés...

A lovaglás is jo zsirégetés szempontjábol?

Figyelt kérdés
Heti 3 szor szobabiciklizek 45 percet a futás kiesett mivel ien idöbe nembirok 40 percet futni :SViszont lovagolni szeretek ez mennyire jo mint aerob mozgás?ezis fogyaszt,hatásos?
2008. júl. 20. 09:51
 1/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Őszintén megvalva nem tudom. Egyszer lovagoltam életemben, de akkor olyan izomlázat éreztem a belső combomban, mint még soha azelőtt. Hogy ez aerob mozgásnak megfelel-e, látod ez jó kérdés. Szerintem nem, legalábbis izommunkát végzel, és valamennyit ér ebben biztos vagyok, hisz meg kell ülni a lovat, de oly mértékű zsírbontás biztosan nincs, mint egy órás gyaloglástól.

sok sikert

K

2008. júl. 20. 13:36
 2/10 anonim ***** válasza:
Persze, az is jelet izommunkát, bár nem olyan hatékony, mintha te futnál és ugranál át akadályokat;)
2008. júl. 20. 14:50
 3/10 anonim ***** válasza:
61%
Hát a lónak mindenképp. xD
2008. júl. 20. 21:00
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat:)Télleg jol megdolgoztatja a lábizmokat az biztos..:Dmég hozzá nem szoktam kb. fél évv addig voltis rendesen izomláz:D
2008. júl. 20. 23:59
 5/10 anonim ***** válasza:

Semmit nem jelent az izomláz! A statikus izomfeszülés (tehát, hogy szorítod össze a combjaidat) nem mozgás. Zsírégetés csak dinamikus izommunkával (mozgás) lehetséges.

Én elég jó kondiban vagyok, de egyszer például gokartozástól volt kegyetlen izomlázam. (nem a búcsúban, versenygokart volt) Nagyon kegyetlen ám, amikor a centrifugális erő ellen kell tartani magad, kivoltam mint a kutya. Mégsem gondolja senki sem, hogy a gokartozás jó zsírégető.

Tehát nem az égeti a zsírt, ami kifáraszt. Ez a lényeg.

2008. júl. 21. 14:05
 6/10 anonim válasza:

Szija! Nem tom hány éves vagy de én 14 voltam amikor elkezdtem lovagolni és 60Kg.És csak azért kezdtem el lovagolni mert kicsit szerettem volna fogyni+azért mert szeretem a lovakat! És lásd most... 16 éves vagyok 50Kg. és verseny szinten lovagolok(díjugratás)

Szal csak annyit tok mondani h sok sikert!:D

2008. dec. 3. 18:03
 7/10 anonim válasza:
én 3 éve lovagolok,és ha esetleg nem fogyaszt,attól még erősít.A karokat,a lábadat,sztem egy kicsit a hasizmot is!
2009. jan. 28. 21:05
 8/10 anonim válasza:
meg a fenekedet :P
2009. márc. 6. 21:49
 9/10 anonim válasza:
Szerintem zsírégető hatása is van.De az biztos h nem olyan mint pl. a fitnessnek. Hogy erősít az tuti! 1 éve lovagolok és az első 2,3 hétben nagyon izomlázam volt.Am erősíti a lábat,karokat,feneket,hasat és nem utolsó sorban remek hátizomgyakorlat.Szóval ha nem is fogyaszt le annyira de h megerősödnek az izmaid az 100%.
2009. márc. 31. 17:17
 10/10 anonim válasza:
Én is lovagolok már 12 éve, és 5 éve szinte napi rendszerességgel. Jelenleg mást nem csinálok, de így is minden nap megeszem egy nem kevés mennyiségű csokit, és egyéb finomságokat, sose fogyóztam:D Mégsem vagyok túlsúlyos, versenyszerűen lovagolok (lovastusa). Szerintem is megerősödnek az izmaid. Leginkább láb, vádli, comb, alkar, felkar, has, hát, váll... És tényleg!! :)
2009. ápr. 14. 23:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!