Jobb a séta/ gyors gyaloglás mint a futás?
Szeretném védeni a gerincem és térdem, és arra gondoltam hogy test mozgásnak, ez is tökéletes.
61kg vagyok, pár kg ot akarok le fogyni, kalória bázis alapján 1050kcalt szeretnék naponta csak bevinni a szervezetembe.
Nagyon bölcs gondolat, hogy óvod a testedet.
Egyetlen hibát mégis elkövettél: a séta nem számít testedzésnek.
Most a kalóriaszámolgatásról nem írok semmit, pedig.. arról is lenne mit. :)
Az lehet, csak ez is jobb mint a semmi, és nekem tripla figyelemre van szükségem ami azt illeti, mert volt egy gerinc műtétem és nem igen kockáztatok.
Inkább legyek picit husi, mint akár tolókocsis vagy halott.
Ha figyel az étkezésre.. csak az étkezésen múlik, hogy fogy-e. Nyilván nem egy kis sétán.
De nem értem ki fog kést a torkának és tiltja meg, hogy normálisan guggoljon, fekvőtámaszozzon vagy gyógytornázzon. O_o
Merthogy itt indulna az edzés. Nem tudom ezekkel miért tenné ki magát kockázatoknak..
Minden azon múlik, mennyire tudod a pulzusodat megemelni. Én pl nem bírom a futást, gyalogolni szoktam futógépen, de növelem a dőlésszöget és a pulzusom egyből 130-140 közé ugrik. Olyan tempójú séta, ami emeli a pulzust, fogyókúra szempontjából ugyanolyan hatékony, mint a futás. Sőt, ha a futás anaerob tartományba viszi át az anyagcserét, akkor még rosszabb is lehet.
Ha ennyire az ízületeidet és gerincedet akarod védeni, akkor hátúszás heti 2x.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!