Milyen edzéstervet tudnátok ajánlani a fogyókúrámhoz?
Hát, mivel még iskolás vagyok, ezért szerintem leírom egy random hétköznapit, ha úgy jó.
Reggeli/tízórai:
Barna/magos kifli vagy zsemle, abba zsírmentes felvágott, ebből 2 darab, így egész délelőttre, vagy kora délutánra elég lesz. (ezekhez 0,1%-os zsírt tartalmazó joghurtital)
Ebéd:
Ehhez nem tudok mit írni, mindig azt eszem amit éppen akkor csinált itthon nevelőanyukám, de abból keveset, és sokat iszok hozzá szódát.
vacsora, vagy az után:
Pár szem kivi, vagy alma, narancs, egyéb gyümölcsök -tudom, nem szabad belőle sokat-, vagy pedig ugyan olyan, mint a reggeli.
Na jól van jófej leszek. Azért elég szar lehet majd 100 kilósnak lenni 14 évesen úgyhogy figyelj:
Először is jó kaják:
- fehérje: csirkemell, pulykamell, hal, tojásfehérje, zsírszegény túró, cottage cheese
- szénhidrát: barna rizs, teljeskirölésű lisztből készült kenyér, zsömle, tészta stb. zabpehely, amarant, burgonya (csak mértékkel)
- zsír: kókuszzsír, olivaolaj, magvak
Felmész szépen a kalóriabázisra. Megnézed a tápanyag értéküket.
Legalább 5x eszel egy nap 3 óránként.
96*1,5 g szénhidrátot
96*2 g fehérjét
minél kevesebb (telített) zsírt
+ sok sok nyers zöldséget ezek közül (paradicsom, uborka, paprika, hagyma, saláta, retek, karalábé)
Az első 4 kajában eszel szénhidrátot. Az utolsó(k)ban már nem.
Napi 3-4 liter vízet megiszol.
Semmit nem sütsz olajban, nem veszel készen a boltba csak a nyers hozzávalókat és te magad készíted el. Nem raksz semmibe cukrot, fehérlisztet stb. Zsemlemorzsába sem panírozod a húst hanem fogod felkockázod és serpenyőben kis oliván megpárolod.
Sport: Minden nap fél óra tempós séta, heti 1 pihenő napot tarthatsz. Ha már megy akkor futhatsz is.
Kérd meg a jó anyád, hogy ezekből főzzön rád, mert nem akarsz ilyen pufi maradni. Ennyi. Sok sikert!
Szerintem nem kell oda figyelni ennyire arra hogy mit eszel mert meg ha le is fogysz ugysem birod tartani ha nem az akarat erod akkor a penztarcad allit meg!
En ezt csinaltam es szep lassan lefogytam iskola kezdesre:
Mindent ettem es ittam kiveve:
cukros uditoket
csokit, chipset, edes cukrozott dolgokat.
Amit ettem:
fotetel (amit otthon foztek) gyumolcsok, joghurtok, salatak.
Miutan megvolt az ebed utana elmentem 1.30 tornazni (olyat valassz ami neked megfelelo ne olyat amitol 4 perc alatt a tudodet kopod ki mert azt ugysem fogod birni es abba hagyod, mint pl Rubint Reka) Nem tudom hogy fiu vagy e vagy lany de en nekem a cindy crawford videok valtak be, legjobb torna videok, olyanok mint a suliba a tesiora.
A torna utan meg egyel joghurtot ha megehezel, gyumolcsot. En nagyon sok gyumolcsot ettem es lefogytam a gyumolcs az egeszseges szoval en nem vontam meg.
Torna mindennap ! Az a legfontossabb a mindennapi testmozgas!!
"0,1%-os zsírt tartalmazó joghurtital"
Megnézted, mennyi hozzáadott cukor van benne? A zsírszegény termékek mind tele vannak szénhidráttal, hogy elfogadható ízük legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!