Mi a véleményetek erről az étrendről?
Táp.harcművész és a vele egy gondolkodás módúak kérem ne olvassák tovább, az ő álláspontjukat ismerem. Köszönöm a megértést.
Beszéltem edzővel, orvossal, sajnos terhességi diabéteszem voltam, így jól tudom miben mennyi a tápanyag. Ismerem a szálkásító diétákat, a sárga kapszulát is forgatom.
Így összeállítottam magamnak egy étrendet, kíváncsi vagyok a véleményetekre.
1. étkezés: Tojás, kevés zsiradékon sütve vagy főzve.
A nap: tojáslepény 2 tojás + 2 fehérje, zöldségek 2 szelet rivercote teljes kiőrlésű rozskenyér.
B nap: 2 db főtt tojás, 1tk mustár, 2 szelet rivercote kenyér, zöldségek.
C nap: ham&eggs 2 tojásból, rivercote, zöldségek
Vagy
D nap: zakbása (40 g zabpehely, 1.5 dl víz, egy fél marék fagyasztott megy, édesítő) ez kb 4 naponta 1-szer
2. étkezés: 1 db gyümölcs
3. étkezés: hús (belsőségek: máj, szív, nyelv illetve sertés húsból még karaj, comb darálva, szárnyasból szinte minden, melle, combja, szárnya), zöldségekkel
pl: fokhagymás abált nyelv vegyes zöld salátával, vagy csirkecomb brokkolival vagy ami a nagy kedvencem: csirkehús wok zöldségekkel lepirítva, párolva.
4. étkezés: sajnos ez általában kimarad, nem nagyon fér bele a napomba, igyekszem bele rakni.
5. étkezés: hal (tonhal konzerv vagy hekk filé sütőben sütve), nyers zöldségekkel, vagy körözött szírszegény túróból tv paprikával.
Az edzéseket most szeretném újra kezdeni, amíg vissza nem kapom a fittségem itthon edzem. Jelenleg heti 3-4 alkalommal fél óra cardió tornát csinálok, de ezt jövő héten heti 5 cardióra és 2 erősítőre szeretném emelni.
Nő vagyok és anya, 26 éves, 162 cm magas és jelenleg nem tudom mennyi kg (lemerült az elem a mérlegbe, direkt nem veszek még). A méreteim: mell: 93 cm, derék, 72 cm, csípő: 94 cm, comb (legfelül) 58 cm.
Ezenkívül, dolgozom, tanulok, háztartást vezetek, gyermeket nevelek.
A rizst "egészségesebbnek" tartják, mint a krumplit.
A te értékrended szerint egyik sem jó, mégis eszed.
Én legutóbbi emlékeim szerint nem vagyok elhízva.
Hmm, még csak egy kicsit sem.
Kik mondják egészségesebbnek a rizst a krumplinál.. ilyenbe ne mendjünk bele.. A bálfaladnak egyik sem tesz jót, a krumpli szaponinjai, lektinjei biztosan nem, hát ez van.
Köszönöm mindenkinek. Aki a kérdésemre válaszolt, még a Harcművészt is felpontoztam, hiszen nekem minden válasz hasznos. Nem értem miért pontoz enged pontozni a rendszer mindenkit.
Nem igazán vagyok oda a paleoért (az egyik kommentelőnek írom). Próbáltam, ott még több volt a tojás, napi 8-10 tojást ehettem volna, de azért ennyire nem szeretem.
Sem a sok zsíros ételeket.
Rengeteg zöldséget eszem, mint írtam reggelire eszem zabpelyhet vagy kenyeret. És estére túró is belefér. De szerintem ez nem olyan túl sok.
Ez az étrend számomra játszva tartható, semmiben nem szenvedek hiányt, semmit nem kívánok. És ez a lénye az életmódválásnak, nem? A hosszú távú tarthatóság.
Kb. majdnem paleózol, csak van 1-2 étel ami abba nem fér bele.
Van nem egy paleós, aki nem eszik tojást. Nem csak a vegán paleósok (ennyit a sok húsról vagy zsírról), egyszerűen van olyan ember aki valamiért nem bírja a tojást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!