Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Diéta ami megváltoztatja az...

Diéta ami megváltoztatja az életem?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Mostanában ástam bele magam jobban a diétázásba.

Van az a szemlélet ami szerint ki kell számolnom x mennyiségű szénhidrátot és fehérjét a súlyomhoz mérten.

Ezt egyrészt azért nem akarom csinálni mert viszonylag sokat sportolok (heti 3 40-50perc közepesen erős futás, heti 3 súlyzós edzés) és valószínűleg ez elég lesz ahhoz, hogy kicsit lazábban bánjak a kajával.

A másik probléma az, hogy fogalmam sincs mit kezdjek x mennyiségű csirkemellel + x mennyisígű szénhidráttal és x mennyiségű zsírral.

Konkrét "ehető" receptek nem az én súlyomra lettek optimalizálva.

Én most a builder gasztro kajáit próbálgatom és a finomabban meghagyom a pallettán. Ilyen pl: a dárált marhahúsos pörkölt, a lecsós csirke, a csirkepástétom, a harcsafilé zellerpürével és a tonhalsaláta.

Vannak amik kevésbé jók, azokat kidobom az étrendből.

Nézegettem body-s kajákat , ezen az oldalon kívül viszont nem láttam még nagyon speciálisan reggelivel és vacsorával foglalkozó oldalt

[link]

Ezek diétás kaják ?

Szerintem nem! Viszont mindig salátát nem tudok enni mert egyszerűen nem kívánom. Lehet ez még azért van mert inzulinrezisztenciám van de akkor se mtartom valószínűnek...

Az az edzés előtti és utáni kajákat a builderről kukázom.

Reggelire és vacsorára nincs semmi ötletem :S

Cél: hosszú távon egy egészséges, finom és relatív diétás étrend kialakítása!!

Aki hasonló célt tűzött ki magának az dobjon már egy mailt és akkor felveszem a facebook csoportomba ahol ilyen recepteket osztunk meg egymással, és nem utolsó sorban motiváljuk egymást !!! :)

2014. jan. 26. 01:39
 1/2 anonim ***** válasza:

Igazi teljes kiőrlésű kenyér

hozzá mehet

-főtt tojás

-sonka

-tojáskrém

-körözött

-fűszeres túrókrém

-mézzel vékonyan megkenve, hozzá mazsolás túró

-rántotta-hagymásan/gombásan/brokkolisan

-tükörtojás

-lágy tojás

-cottage cheese

-sovány sajtok(mpl mozzarella)

-főtt húsok

zabkása+gyümölcs

zabkorpa+kefír+ gyümölcs/dió

zabos-gyümölcsös tejshake(fehérjeporral csinálhatod)

zabból sütött palacsinta+ citromos-túrós-fahéjas töltelékkel

vacsora

2 tojásos rántotta

főtt tojás

tonhalsaláta

céklasaláta főtt tojással

sovány túró

főtt hús

zöldség leves

tojás leves

csirkeragu leves

csirkemell pörkölt

csirkemáj majorannásan lesütve

lecsó

2014. jan. 26. 08:48
 2/2 anonim ***** válasza:

Hús, belsőségek, zöldségek, (gyümölcsök), olajos magvak, gombák.

Ezek ugye étel csoportok, tehát ha ezekből válogatsz, változtatod a fűszerezést, egymással párosítod őket akkor igen sokféle (normális) ételt tudsz készíteni.

Muszáj.. akarni jó alapanyagokból valami ehetőt csinálni. Nem olyan lehetetlen dolog, mert ha felsorolsz 5 húsfélét, mind ehető nyersen is.. zöldségek is, gyümölcsök, is, minden. Ízesítés és konyhatechnológia nélkül is ehető minden.

Akkor vedd hozzá, hogy elkezded főzni, sütni, párolni, fűszerezni ízlésed szerint, hát ezernyi dolgot ehetnél igazából.

2014. jan. 26. 08:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!