Diéta ami megváltoztatja az életem?
Sziasztok,
Mostanában ástam bele magam jobban a diétázásba.
Van az a szemlélet ami szerint ki kell számolnom x mennyiségű szénhidrátot és fehérjét a súlyomhoz mérten.
Ezt egyrészt azért nem akarom csinálni mert viszonylag sokat sportolok (heti 3 40-50perc közepesen erős futás, heti 3 súlyzós edzés) és valószínűleg ez elég lesz ahhoz, hogy kicsit lazábban bánjak a kajával.
A másik probléma az, hogy fogalmam sincs mit kezdjek x mennyiségű csirkemellel + x mennyisígű szénhidráttal és x mennyiségű zsírral.
Konkrét "ehető" receptek nem az én súlyomra lettek optimalizálva.
Én most a builder gasztro kajáit próbálgatom és a finomabban meghagyom a pallettán. Ilyen pl: a dárált marhahúsos pörkölt, a lecsós csirke, a csirkepástétom, a harcsafilé zellerpürével és a tonhalsaláta.
Vannak amik kevésbé jók, azokat kidobom az étrendből.
Nézegettem body-s kajákat , ezen az oldalon kívül viszont nem láttam még nagyon speciálisan reggelivel és vacsorával foglalkozó oldalt
Ezek diétás kaják ?
Szerintem nem! Viszont mindig salátát nem tudok enni mert egyszerűen nem kívánom. Lehet ez még azért van mert inzulinrezisztenciám van de akkor se mtartom valószínűnek...
Az az edzés előtti és utáni kajákat a builderről kukázom.
Reggelire és vacsorára nincs semmi ötletem :S
Cél: hosszú távon egy egészséges, finom és relatív diétás étrend kialakítása!!
Aki hasonló célt tűzött ki magának az dobjon már egy mailt és akkor felveszem a facebook csoportomba ahol ilyen recepteket osztunk meg egymással, és nem utolsó sorban motiváljuk egymást !!! :)
Igazi teljes kiőrlésű kenyér
hozzá mehet
-főtt tojás
-sonka
-tojáskrém
-körözött
-fűszeres túrókrém
-mézzel vékonyan megkenve, hozzá mazsolás túró
-rántotta-hagymásan/gombásan/brokkolisan
-tükörtojás
-lágy tojás
-cottage cheese
-sovány sajtok(mpl mozzarella)
-főtt húsok
zabkása+gyümölcs
zabkorpa+kefír+ gyümölcs/dió
zabos-gyümölcsös tejshake(fehérjeporral csinálhatod)
zabból sütött palacsinta+ citromos-túrós-fahéjas töltelékkel
vacsora
2 tojásos rántotta
főtt tojás
tonhalsaláta
céklasaláta főtt tojással
sovány túró
főtt hús
zöldség leves
tojás leves
csirkeragu leves
csirkemell pörkölt
csirkemáj majorannásan lesütve
lecsó
Hús, belsőségek, zöldségek, (gyümölcsök), olajos magvak, gombák.
Ezek ugye étel csoportok, tehát ha ezekből válogatsz, változtatod a fűszerezést, egymással párosítod őket akkor igen sokféle (normális) ételt tudsz készíteni.
Muszáj.. akarni jó alapanyagokból valami ehetőt csinálni. Nem olyan lehetetlen dolog, mert ha felsorolsz 5 húsfélét, mind ehető nyersen is.. zöldségek is, gyümölcsök, is, minden. Ízesítés és konyhatechnológia nélkül is ehető minden.
Akkor vedd hozzá, hogy elkezded főzni, sütni, párolni, fűszerezni ízlésed szerint, hát ezernyi dolgot ehetnél igazából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!