Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Egy vegetáriánus hogyan...

Egy vegetáriánus hogyan fogyókúrázzon?

Figyelt kérdés
Nem lép fel hiánybetegség?
2009. dec. 2. 08:59
 1/2 anonim válasza:
59%

Szia! Én magam 5 év vagyok laktovega, hiánybetegség nélkül. Sött pl. Indiában bizonyos részeken az a norma hogy az emberek vegetáriánusok. Nem gondolom, hogy éghajlatfüggő, főleg, hogy manapság nincs amit be ne szerezhetnénk. Ha változatos az étrend, tehát gabona, zöldség, tejtermék, gyümölcs egyaránt helyet kap az asztalon hiánybetegségtől nem kell tartanunk. Emellett néhány olyan fűszer, mint a gyömbér, római kömény, kurkuma stb. egyben gyógynövények is, vagy a tisztított vaj (ghi) mind- mind kedvező hatással vannak a testre.

A fogyókúráról annyit, hogy lelkesen belevág az ember valami pl egy hétig csak ezt meg ezt fogom anni, vagy nem eszek csak iszok stb. jók lennének, ha az ember kellőképpen rákészülne végigcsinálná s azután is lassan térne vissza a megszokottakhoz. Ehelyett gyakran belevágunk a közepébe s ahogy végeztünk mértéktelenül beeszünk. Ezen a módon ártunk egészségünknek. Ráadásul a fogyókúrából hízókúra lesz.

Célra vezetőbb inkább egy új szokást bevezetni az életünkbe, amit aztán rendre gyakorolhatunk is. Pl az ajur véda azt javasolja, hogy étkezés előtt igyunk egy pohár vizet ez csillapítja az éhséget. azután együnk úgy hogy a gyomrunkban maradjon hely a levegőnek is. Étkezés után ne igyunk legalább 3óráig, s a legeslegjobb ha déltájékán ebédelünk, mert ekkor működik leghatásosabban emésztésünk. Reggelire gyümölcsöt, magvakat javasolnak, ebédre tegyük napunk legnagyobb étkezését, estére egy pohár meleg tej a legjavallottabb. A helyes étkezés segít megőrizni az egészséget, az elme nyugalmát és nem utolsó sorban jó közérzetet is biztosít.

Másrészről a fogyókúráról még annyit szeretnék, hogy ha egy picivel kevesebb kalóriát veszel magadhoz mint amennyit egy nap felégetsz, akkor biztosan fogysz.

2009. dec. 2. 09:43
 2/2 anonim ***** válasza:
Vegetáriánus (ovo-lakto) vagyok, és idén fél év alatt fogytam 12 kg-t. A lényeg: kiiktattam az étrendemből a tésztát, a zsíros ételeket (sajtok), az édességet, és mérsékeltem a magas szénhidrát tartalmú élelmiszereket. Viszont ügyeltem arra, hogy bőséges vitamin, rost és ásványianyag tartalmú élelmiszert vigyek be. Főleg főzelékeket, salátákat és gyümölcsöt fogyasztottam. Sok folyadékot is ittam. Lassan fogytam (fél kg hetente), de az elért súlyomat már fél éve tartom. Jövő tavaszig további 8 kg-t szeretnék leadni.
2009. dec. 2. 12:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!