Hogy kell lefogyni?
Tápika,
hagyd már abba az emberek hülyítését!!!
Alapvetö hiányosságaid vannak az ismeretek terén, az mbert ugyanis NEM húsevö, hanem föként növényevö!
Ha netán lennének biológiai ismereteid, akkor tudnád, hogy az emberszabású majmok állnak biológiailag a legközelebb az emberhez. Ök pedig föként növényeket esznek, és esetleg nagy NÉHA kevés húst. Olyan emberszabású majomfaj nincs, amelyik húsevö lenne, és ez az emberre is érvényes.
Az emberek természetes tápláléka a zöldség és gyümölcs, kevés hússal kiegészítve.
Nem tudom, honnan szeded, hogy az ember húsevésre van "tervezve", de ez alapvetö tévedés.
Ettöl függetlenül sem igazán hiteles, amit írsz, mert egy félig gyerek valaki azért nem valószínü, hogy többet tud, mint az idösebb, tapasztalabb emberek.
Te 23 évesen állítod, hogy a sok zsír evése nem okoz elhízást, a legtöbb idösebb meg TUDJA, hogy ez nem igaz.
Én közel 60 évesen nem vagyok sem elhízott, sem beteg, és legalább olyan kondícióban, mint sok 25-30 éves, "annak ellenére" - ez azért van idézöjelben, mert szerinted ettöl már régen meg kellett volna halnom, de legalább is a sírs szélén tántorognom - hogy nem tömöm magam zírral meg húsokkal, és eszem kenyeret, tésztát is a föként növényekböl álló étrend mellett.
Kérdező abba gondolj bele, hogy ha már most 15 évesen úgy vagy vele, hogy lenne miből fogynod..
Tehát már bőven benne vagy abban a hullámban amivel az embereket beteggé teszik.. akkor mi lesz 20 vagy 30 éves korodra?
Tehát nem tudom az érthető-e, hogy MOST a legerősebb a szervezeted, energetikailag. Innentől már csak gyengülni fog, ami esetleg elkerülhető de olyan speciális módszerekkel, amikhez nagyon kevés ember fér hozzá.
Ha már ennyi idősen nem tökéletes a tested, akkor a következő 15 évben mire számítasz? És akkor leszel csak 30 éves, elvileg még bőven fiatal..
11. válaszoló..
"Alapvetö hiányosságaid vannak az ismeretek terén, az mbert ugyanis NEM húsevö, hanem föként növényevö"
Most arról akarsz vitát nyitni, hogy az ember milyen arányban hús és milyen arányban növényevő?
A világ elsődleges, talán legnagyobb kérdésével akarsz érvelni? No látod, ezt senki sem tudja.
De mondd el nekem, hogy ha kint vagy egy tengerparton (tehát abszolút testhezálló környezet, még a dzsungelnél, szavannánál is természetesebb az embernek!) akkor mit fogsz te enni. Mennyi növényt és mennyi húst.
Én elmondom neked, hogy magas omega3 tartalmú, zsíros tengeri állatokat fogok enni főleg, elsősorban nem olyat ami gyorsan úszik hanem amit össze tudok gyűjtögetni a tengerparton + rákokat, amik zsírszegényebb fehérjeforrások. Esetleg szórakozom még kókuszdió töréssel, az puszta kézzel jó móka.
Ha te ettől más lehetőséget írsz, akkor érvet találtál arra, hogy az ember inkább növényevő mint húsevő de aligha jutnál a természetben, mezőgazdaság nélkül elég tápanyaghoz növényeszegetéssel. De itt a lehetőség, kreatívkodj. Ha nincs ötleted, akkor az azért lesz, mert az ember a való életben ragadozóként (vagy vízparti gyűjtögetőként) tud életben maradni. Ennyi, húsevés, mindig is jellemző volt ránk.
"Ha netán lennének biológiai ismereteid"
Ez általános iskolás állattan.. Az ember életmódja eltér az emberszabásúakétól már igen régóta. Szintén biológia: nagy agyunk van magas telítetlen zsírsav szárazanyag tartalommal. Ehhez hús kell, főleg tengeri állatokból. Mindegy, hogy a főemlősök mit esznek, mert mi vízi emlősnek számítunk.
"Az emberek természetes tápláléka a zöldség és gyümölcs, kevés hússal kiegészítve"
Azzal kezdtem, hogy értelmetlen vitát nyitni arról, hogy mennyi húst és mennyi zöldséget (arány) kell enni, erről már ezer éve találgatnak a kínai Taoisták, ha ők nem jöttek rá akkor se te, se én nem fogunk.
De oké, tényleg zöldséget, húst és gyümölcsöt kell enni. Áve paleo.
"Ettöl függetlenül sem igazán hiteles, amit írsz, mert egy félig gyerek valaki azért nem valószínü, hogy többet tud, mint az idösebb, tapasztalabb emberek."
A 'félig-gyerek' nem érv egy táplálkozástudományi témában. De ha szerinted az, akkor legyen, használom én is érvként:
Egy fiatal, korrupciótól és demagógiáktól mentes elme hitelesebb mint idősebb emberek teóriái, amelyeket GYEREKCIPŐBEN JÁRÓ és korrupt áltudomány tessék-lássék módon támaszt csak alá.
Tehát én hitelesebb lennék mint független, mint a sok korrupt, akik idős korukra elérték hogy csak ferde forrásokból informálódjanak. Gondolok itt az élelmiszergyárak/cégek által finanszírozott táplálkozási szakértőktől kezdve a gyógyszercégek által támogatott orvosi egyetemekig.. a kamu oktatásra, ami az emberiség hátrányát, érdekcsoportok előnyét szolgálja.
"Te 23 évesen állítod, hogy a sok zsír evése nem okoz elhízást, a legtöbb idösebb meg TUDJA, hogy ez nem igaz."
Ó :) Kívántál boldog szülinapot? Decemberben volt.
Zsírevés párti vagyok, ez azért is tetszik, mert így sokkal kevesebb nyomot hagy az idő az emberen.
De nem térek el, természetesen az idősebb emberek csak tudni vélik amit hisznek, vagy hiszik hogy tudnak valamit, de pusztán arról van szó hogy egy jól kiképzett 'Ismétlő' sokszor elmondott nekik valamit amit nem értenek, de az Ismétlő dolga érthető az általam használt elnevezéséből, a nálam idősebb emberek (mióta erény a kor? a csecsemő gyenge, puha az öreg erős, kemény nem így van? értékeljük a fiatalságot..) tehát az idősebbek jól betanulták, bár nem értik a hablatyot, a blablát. Én is tanultam, tudom miről van szó.
De butaság, gyenge magyarázat rá a kalóriahipotézis. Hát hipotézis van sok..
Nem én gondolom 23 évesen, hogy a zsírfogyasztás, az alacsony ch tartalmú táplálkozás előnyös, fogyasztó hatású.
Szerintem összekevertél hirtelen a Svéd közegészségüggyel, amit én írok az például egy teljesen hivatalos, létező és egyébként az egyetlen valóban épkézláb ajánlás tolmácsolása.
Kérdező, 15 éves vagy, szerinted kiknek az ajánlása a hitelesebb: a kövér amcsiké, a kövér és csóró, beteg magyaroké, vagy a svédeké akik tudtommal nem élnek rosszul? Melyik a szimpatikus úgy egyébként, Neked?
Én szeretem a hazámat, de sötétnek tartom az embereket (egyetemet végzetteket is, ez nem véletlen, direkt van így, mindegy).
Az amcsik is korlátozottak.. nem tudom a svédek mennyire okos emberek, de nézzünk utána náluk milyen az életszínvonal, az egészségügy színvonala, várható élettartam.. valahogy nekem mindig is szimpatikusak voltak, olyan angolsággal lehet beszélni a nyelvüket, meg is tudnánk tanulni.. és akkor a táplálkozási ajánlás nem ch alapú, hanem lowcarb náluk? Ez egy úttörő jelenség, szépen kihullik az 'öregebb' generáció a fogaikkal együtt.. és 1-2 generáción belül sokkal jobb táplálkozás, sokkal jobb egészség vár az emberekre. Itthon is lesz még lowcarb táplálkozási ajánlás, dietetikusokkal meg minden, hivatalosan csak ezt még most nem tudják.. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!