Hogyan álljak ellent az édességeknek?
Én tudom.
Ne zabálj annyi édességet.
Ismerős, nekem szoktak csokis időszakaim lenni, amikor akár napi többször csokizom. Amit már túlzásnak érzek, olyan értelmetlen annyiszor édességet enni, a testnek ez nem kell s az egyéb részeimnek is fárasztó. Plusz próbálom lecsökkenteni a szénhidrátbevitelemet, mert az a fixa ideám, hogy csak úgy tudok fogyni (a kevés kalória nálam nem opció).
Nos, nem tudhatom, Nálad mi válik be, oly különbözőek vagyunk mi, emberek. Nekem egy ideig hatott a glutén elhagyása, de már nem. Mostanában ha elegem van az ilyesmiből, ketogén napokat tartok, az remekül hat. Semmi önfegyelem nem kell, mert egyrészt az ilyen elhatározásaim betartatják önmagukat, feltéve, hogy jól érzem magam, másrészt a ketogén zsírszintje remekül kikapcsolja az édességvágyamat. De az én normál étkezésemtől nem olyan nagy ugrás a ketogén diéta, egy darabig minden további nélkül tudom csinálni. Nem mindenkinek felel meg ez...
Ha olyasmi hozzáállású vagy, mint én (aki nem szeretek ellenállni az ilyesmi csábításoknak, már csak elvből és hedonista szabadságvágyból sem :P az akaraterőm másra kell), akkor azt kell elérned, hogy ne is kívánd az édességet. Nálam a sok zsír felel meg erre a célra, egyesek ellavíroznak cukortalan édességekkel... Ki tudja, Nálad mi a megoldás, próbálkozni kell :-/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!