Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mennyit kellene leadnom? Sok...

Mennyit kellene leadnom? Sok ez egy lánynak igaz?

Figyelt kérdés

162 cm magas vagyok 75kg és 18éves lány.

Egyszerűen nem tudom mit csináljak már teljesen el vagyok keseredve.

Tudna valaki segíteni?

Előre is megköszönném

2013. dec. 27. 22:42
1 2
 11/14 anonim válasza:
Akik a kg-okkal dobálóznak, nem veszik számításba, hogy ahány ember, annyiféle testfelépítés. Számadatokkal nem érdemes foglalkozni, fogyj annyit, hogy jól érezd magad a bőrödben. Ezt viszont életmódváltással érd el, ne alkalmi fellángolásokkal és trendi nevű fogyi-módszerekkel (paleo és társai), mert azok hosszú távon semmit nem érnek. A szervezetednek minden tápanyagra szüksége van, szóval az is hülyeség, ha valaki egy kávéskanálnyi cukortól pánikrohamot kap - honnan szerzi akkor az agy az energiát? Minimális szénhidrát és zsír elengedhetetlen (sok folyadék, zöldség, gyümölcs és fehérje mellett), nem véletlenül vagyunk mindenevők.
2013. dec. 28. 10:07
 12/14 anonim ***** válasza:

A számok nem mondanak túl sokat, érdemben nehéz nyilatkozni arról, hogy mennyire sok ez a súly. Nem mindegy, hogy milyen a testfelépítésed, mennyire vagy izmos, erős csontozatú, vagy éppen hájas. Az a döntő, amit a tükörben látsz. De azt gondolom, nem vagy elégedett az alakoddal, ha ez a kérdés megfogalmazódott benned.

Először is fontos tudnod, hogy a fogyás nagyrészt a helyes táplálkozáson múlik. Nem szeretnék regényt írni, itt az oldalon is sokszor leírták már, milyen a megfelelő táplálkozás, és számtalan más oldalt is találsz a neten, ahol érdekes, és hasznos cikkeket olvashatsz a témában.

A legfontosabbak:

- Többször kevesebbet enni, tehát napi 5-6 étkezés.

- Naponta 2-3 liter vizet inni, egyenletesen eloszlatva. Az sem jó, ha megiszol fél nap alatt 2 litert, utána meg szinte semmi. A cukros lötyiket felejtsd el. A víz mellett mehet még frissen facsart gyümölcslé, és tea is, de a tea lehetőség szerint ízesítés nélkül. Ha nagyon szeretnéd ízesíteni, valódi citrommal, illetve pár csepp mézzel lehet, de ne cukorral.

- A fehér lisztes dolgokat cseréld le teljes kiőrlésű termékekre.

- Minden nap egyél gyümölcsöt és zöldséget.

- A nehéz, zsíros ételeket kerüld.

A többinek olvass utána, igazából regényt lehetne írni a helyes táplálkozásról, ezt most nem szeretném megtenni.

Mozgás. Az a legfontosabb, hogy olyan mozgásformát találj, amit szeretsz is, mert akkor örömmel fogsz mozogni és ez nagyon fontos. Ha szereted, amit csinálsz, kitartóbb, motiváltabb leszel, élvezed a mozgást, ezáltal nem fogod feladni egy hónap után. Éppen ezért nehéz tanácsot adni a mozgás tekintetében. Az egészséges életmód része a rendszeres mozgás. Hetente minimum 3-4 alkalommal kellene 1 órát mozognunk. Kezdetben az 1 óra lehet sok lesz, ha nem vagy hozzászokva de ez nem gond. Anno én sem 1 óra futással kezdtem a futópályán, sőt. Először csak kocogtam pár kört, aztán sétáltam, megint kocogtam, megint sétáltam, fél órán át. És ebbe is elfáradtam.

A fokozatosság nagyon fontos. Te ismered a határaidat, amit persze kell néha kicsit feszegetni, hogy előrébb juss, de nem az elején kell rögtön feszegetni a határokat.

Fogyáshoz egyébként nagyon ideális mozgás lehet az úszás, biciklizés, kocogás/futás. Ha többféle mozgást szeretsz, lehet kombinálni is. Pl. 2x kocogsz, 2x biciklizel egy héten. Vagy az aerob mozgások mellé lehet tornázni otthon, ha van kedved, kitartásod, erőd.

Sok sikert!

2013. dec. 28. 12:56
 13/14 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!
2013. dec. 28. 19:48
 14/14 anonim ***** válasza:
Írj privit és próbálok segíteni :). Am röviden sport és normális kajálás(nem koplalás).
2013. dec. 29. 12:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!