Akik futással fogytak! Mennyi idő alatt látszott meg rajtatok és mennyit futottatok?
"Nem is tudtam, hogy ennyire keményen tolod, Tsiga."
Volt olyan, hogy páros váltóval csináltuk meg az Ultrabalatont, akkor két nap alatt 11o kmt futottam. Szóval, amikor a futásról beszélek, akkor tudom, hogy miről van szó. Nyilván rengeteg futók ismerek, és tényleg a többség nagyon atletikus, és a többségen nincs zsír.
De még egy dolog a fogyással kapcsolatban: az egyetemen, ahol dolgozom, van egy prof, aki igen túlsúlyos volt, amikor először láttam, és aztán úgy lefogyott, én azt hittem, hogy rákos vagy valami. A héten volt vele egy megbeszélésünk, és láttam az irodájában a falra kitett futó érmeket. Szóval, mint kiderült két éve elkezdett futni és most már minden nap fut, pár hónapja volt az első maratonja, és csak a futással fogyott. Ő is mondta, hogy sok kollégája azt hitte, hogy betegség miatt fogy.
És itt lenne az a pont, amikor annyi pozitív tapasztalatod és érzelmed van a futással kapcsolatban, hogy tiszta jó szívvel ajánlani kezded másoknak, hiszen tapasztalataid szerint csodálatos dolog. És ezzel elkövetsz olyan hibát, ami felesleges, így is elég populáris a futás, nincs szükség népszerűsítésre.
Az emberek többségének meg nem erre van szükségük, hanem kimondottan egészségesebb tornákra, mozgásokra. Óriási mennyiségben tényleg tök jó kalóriaégető és fogyást is gyorsító hatása lehet a futásnak.. De olyan áron, hogy közben elveszi az időt más edzés elől.
Értékrend kérdése az egész, de az embereknek kicsit gyúrniuk kéne, biztonságosan végzett gyakorlatokkal, ésszel. Illetve a mély hát és medencei izmaikat kellene erősíteniük + önvédelmet tanulniuk, aztán biztos eljön az az idő, amikor lehet futkosni mert olyan ügyesek a magyarok, most nem az a kor van :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!