Van itt olyan valaki, aki teljesen kezdőként kezdte a futást, mondjuk eleinte csak 20 percet bírt, de később belejött? Mennyi idő múlva látszott rajtatok a hatása?
azt kéne letisztázni hogy mi az a feszesedés... egyébként ilyen nem létezik...
ami van:
fogyás vagy tömegnövelés (lásd izom építés)
a kettő nem igazán szeret egyszerre végbemenni, azaz nem lesz zsírból izom. most el lehet dönteni hogy mit akarsz.
a futás arra jó hogy megfelelő, alacsony kalóriás diétával fogyjál. de mi adja a feszességet? az izom. ami a viszonylag kevés zsír mellett a bőr alatt megbújik. ettől lehet feszes kemény feneked, combod, hasad.
első körben diétázhatsz futás mellett, de ezzel pl a felsőtestedet nem terheled le nagyon... ezért szoktuk javasolni a teljes testes edzéseket legalább saját súllyal. lásd fekvő húzódszkodás és társai. minimum.
ha megvan az "áhított" alacsony testzsír akkor eldöntöd hogy ennyi "feszesség" elég vagy nem. ha nem akkor tömegnövelő étrend, több bevitt mint elégetett kalória, masszív súlyzós edzések konditeremben, ÉS hetente kb 2 kardió edzés. mivel több a bevitt kalória ezért az izom mellett némi zsír is feljön, akkor jöhet a diéta újra, de akkor már súlyzós edzés mellett, visszaveszel a kalóriákból, 3 súlyzós edzés ÉS 4-5 intervallumos kardió...
én épp kezdő vagyok,és eleinte 10 percet bírtam,leginkább azért,mert meguntam,térdem,bokám megfájdult,de már bírok 20 percet és ennek nagyon örülök.
szerintem egy hónap,pár hét múlva látszani fog.hajráá
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!