Miért nem fogyok? 15/L
Augusztus eleje óta diétázom. Már 13kg-ot fogytam, de a múlt héten végig másfél kilóval többet - 56,6kg-ot - mutatott a mérleg. Most a hét elején újra 55,1 kg voltam, de ma ismét 56,6. Ez miért van, amikor ugyanúgy eszek. Már teljesen idegbeteggé váltam tőle és az
önbecsülésem is romokban hever. Leírom, hogy mit ettem ma: Reggeli: egy bögre műzli (tejjel) Ebéd egy tál babfőzelék két db fasírttal Egyéb: 4db mandarin.
Reggelire máskor is műzlit szoktam, vagy vajas extrudált kenyeret (vagy mit). Ebédre valami
főt kaját, de a reggelinél és ennél is vigyázok, hogy keveset ne egyek sokat és jól rágjam meg
az ételt. Minden nap megeszek 4 db
gyümölcsöt, ami legtöbbször mandarin, esetleg alma, de néha jöhet körte vagy banán is.
Emellett napi két kb. negyedórás Fegyencedzést is beiktattam. Még csak pár hete kezdtem el. :))
Apa azzal próbált vigasztalni, hogy gyengül az elem a mérletben, mert őt is többnek mutatja egy kilóval. :))
Egy kilóval ide vagy oda mindenkinek változik a testsúlya naponta. Ez természetes és nem jelent konkrét fogyást vagy hízást. Ne emiatt akadj ki. :)
Viszont jobban fogynál, ha kicsit többet sportolnál. A fegyencedzés jó izomépítésnek, de nem fogyásnak. Inkább járj el futni, és naponta legalább fél órát mozogj. Akár lehetne egy félórás futás a bemelegítés a fegyenc előtt.
És ne feledd, idővel izmosodni fogsz, és az izom nehezebb, mint a zsír. A centik viszont nem hazudnak, vezess egy naplót, amiben rendszeresen feljegyzed a súlyodat és a méreteidet.
1. válaszoló : Először is köszönöm a válaszodat! Másodszor pedig már vezetek edzésnaplót, de azt nem szoktam leírni, hogy milyen széles például a vádlim vagy a csípőm. A futásról pedig nem vagyok túl jó véleményen így télen. :/ Nem hiszem, hogy jót tenne nekem ha bekapkodnám a hideg levegőt. Tavasszal, amint jobb lesz az idő elkezdem majd, de addig...
2. válaszoló: Neked is köszönöm! Valóban bolti műzlit eszek, és a főzelékben is fehér liszt van, de nem kérhetem meg anyát, hogy nekem külön főzzön. Egyébként sem vagyunk eleresztve anyagilag, és gyanítom, hogy ez a fajta liszt drágább lenne. :/
Egyébként nekem nem azzal van a bajom, hogy megálltam a fogyásban, hanem az, hogy még több is lettem. Pocsék egy érzés. :((
15 éves vagy, gondolom, mensturálsz. A ciklus bizonyos napjain (általában mielőtt megjön, de máskor is lehet) a szervezet több vizet tartalékol. Ez akár 3 kg ingadozást is jelenthet egy nőnél, és ez normális. Nálad is erről lehet szó, mértél olyankor, amikor kevesebb víz volt, és mértél olyankor, amikor több.
Viszont 2 dolog:
- Nem írtál a vacsoráról. 15 évesen nem lehet kihagyni a vacsorát. (Sem a reggelit, sem az ebédet.) Borzasztóan káros és egészségtelen. Felnőtt korban is az, de fiatalon sokkal nagyobb maradandó kárt lehet okozni vele.
- Kicsit több mint 4 hónap alatt SOK a 13 kg. A normális fogyás 8-10 kg lett volna. Az, hogy ennyi lement, nem azt jelenti, hogy ügyes vagy, hanem azt, hogy gyakorlatilag éhezik a szervezeted. Lassan meg kell emelni az adagokat. Ha nem teszed, könnyen lehet betegség a vége, illetve amikor majd abbahagyod a koplalást, brutál gyorsan visszahízol. Jobban jársz, ha kicsit többet eszel, lassabban fogysz (havi 2 kg max.), és nem okozol magadnak felesleges problémákat.
Milyen magas vagy?
Neked is köszönöm a válaszodat! Lehet, hogy erről lehet szó, és ezért vagyok több. Hátha! :))
Viszont azt meg kell mondanom, hogy nem áll szándékomban abbahagyni a "diétát". Ez nálam életmódváltás. Így érzem jól magam. Vacsorázni azért nem szoktam, mert nálam azt a gyümölcsök teszik ki, és nem is vagyok éhes már olyankor.
166 cm vagyok nagyjából. Pontosan nem tudom, mert régen mértem, majd holnap méretszkedem.
15 evesen meg gyerek vagy, a szervezeted fejlodesben van. Ha butasagot csinalsz, egy eleten at fogod inni a levet!
Nem irom le, hogy mit csinalj, vagy mit ne csinalj, csak egy tanacsot adok: tanulj! Tanulj a tested mukodeserol, az izmaid szereperol, a taplalkozasrol es a sport fontossagarol. Itt peldaul nagyon sok minden van leirva: sasafitness(pont)hu
En is mostanaban talaltam ra (nem ismerem, nincs hozza kozom, nem reklamnak szantam) de baromi jokat ir es meg nekem vensegemre (30+) is tud ujat mondani. Neked meg plane!
Magadnak teszel szivesseget, ha minel tajekozottab leszel a temaban, mert csak ugy ersz el sikereket, ha tudod, hogy mit csinalsz!
Köszönöm! Az oldalt is megnéztem, és tényleg jó. Majd igyekszem tanulni belőle. Ma eldöntöttem, hogy ennél többet fogok enni. Ha fogyok, ha nem. :))
Reggel tűnt fel, hogy fel van puffadva a hasam, és, hogy jobban belegondolok, ez már napok óta tart. Biológiából éppen most vettük, hogy az alultáplált gyerekeknek fel van puffadva a hasuk. Ugy ez nem azt jelenti amire gondolok? :o
A felpuffadast kaja is okozhatja. Nagyon sok minden lehet, de ketlem, hogy alultaplalt lennel :)
Van aki gluten erzekeny, van aki liszt, van aki vmi mas. Vannak kajak ami enyhe allergiat valtanak ki es gazositanak. Az is okozzhat puffadast. Tovabba a nem rendszeres kakilas. Van aki kepes 2-3 naponta menni nagywc-re. Az mar nagyon durva. Mindenkinek minimum egyszer, de jobb ha naponta tobbszor van szeklete, mert az a normalis.
Ha nem jarsz rendszeresen kakilni, akkor a beleidben csucsul a salakanyag es attol is kidudorodik a has. Amikor meg pl. beteg vagy es hasmenesed van, akkor meg a jovohetet is kiwc-zed, olyankor meg szinte beesik az ember hasa olyan lapos lesz.
Sokmindentol lehet, de kizartnak tartom, hogy alultaplalt lennel :)
A te korodban en inkabb sportra helyeznem a hangsulyt es nem arra, hogy keveset eszel. Inkabb egyel tobbet de mozogd le.
Sztem ne csináld ezt a diétának nevezett éhezést. Ha ezek az ételek esnek jól és ennyi, az még ok bár ehetnél többet is. Legalább vacsira egy pár sztem kekszet vagy egy vajas kiflit. Hidd el nem attól fogsz gurulni. Csak 6 elött vacsizz. A másik én tavaly gyenge 2 hónap alatt fogytam 24 kilót úgy h volt 3 napig nem ettem. Direkt csináltam h lefogyjak. Vesebeteg lettem, a menstruációm rendszertelenné vállt, a vérnyomásom ingadozó és minden reggel rosszul vagyok. Mindent az a gyors fogyókúra miatt. Már bánom, hülye voltam. 1 segített h a felét vissza kellett hízni és most havonta fogyok 1 kilót. Nem elrettentés képp de ijen magasan ennyi kilóval sztem már pont jó vagy. Ha ezt az önsanyargatást csinálod, csak ártasz a szervezetednek.
Üdv: egy 16 éves lány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!