Ez mennyire egészséges/megfelelő étkezés?
Nem fogyókúrázom, csak nem találtam másik kategóriát, ahova passzolna. Egyik napi étkezésem:
1., kb. 9-kor, Kefír, 1 db kifli, tejeskávé
2., kb. 13:00-kor, 2 db medve sajt, 1 db kifli, 1 szelet csoki
3., kb. 17:00-kor 1 közepes tányér raguleves, 3 db fánk (saját készítésű, nem bolti) saját lekvárral
4., kb. 19:00-kor, 1 db alma, 2 db mandarin felszeletelve magokkal összekeverve
Egész nap kb. 2,5 liter szénsavmentes ásványvíz.
csoki, kifli, fánk, este is csak gyümölcs...
egyáltalán nem táplálkozol normálisan/egészségesen
Jó nem ez van minden nap. A 3. étkezés változik a leginkább, hús, zöldség, tészta, saláta, stb.
A többi azért elég hasonló minden nap.
És mik lehetnek a következményei, ha kb. így táplálkozom ezentúl is.
Vékony vagyok és semmi egészségi problémám, nemrég voltam vérvételen és EKG-n, minden eredményem jó, azt mondták a szívem olyan, mint egy 20 évesé. Pedig már a 30-as évek közepén járok.
Még annyi, hogy kb. 3 éve minden héten 1x vagy 2x járok sportolni.
Egyáltalán nem egészséges!
Semmi hús nincs, meg egyáltalán szinte semmilyen fehérjeforrás. Tiszta szénhidrát az egész; kifli meg fánkok.
Alternatívák;
1. példa:
09.00. Rántotta öt tojásból feljavítva hagymával, pulykamell sonkával, esetleg sajttal is. (Kifli, kenyér nem kell hozzá, ha mégsem natúr megenni, akkor puffasztott rizs) 1 banán
12.00. Rostonsült csirkemell rizzsel és párolt zöldségekkel. 2 mandarin
15.00. Gyros-tál burgonya nélkül. 1 alma
19.00. 150gramm sovány túró
2. példa:
09.00. Natúr zab vízzel. 1 banán
12.00. Marhapörkölt rizzsel és vegyes savanyúsággal. 2 mandarin
15.00. Tonhalkonzerv sós lében, 2 főtt tojás (ha nem megy magában, akkor puffasztott rizs) paprika, paradicsom. 1 alma
19.00. 150gramm sovány túró
Hát egy átlag embernek, aki különösebben nem sportol, nem kell annyi fehérje.
Valahol olvastam, hogy minden tettömeg kg-ra 1 g fehérje az ideális. Ennél amúgy egy picivel lehet többet is.
Persze én 2/ttkg-t eszek, de gyúrok, szóval az más kategória.
Viszont a sok fehérje állítólag rongálja a vesét is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!