Ez így helytelen gondolkodás?
Az, hogy mi hízlaló, már sok szó esett itt a gyk-n. Egy étel önmagában nem hízlaló - legfeljebb úgy hat az inzulinra vagy éhségre vagy valamire, hogy akadályozhatja a fogyást. De csak a makrotápanyagok mennyisége még nem jelent semmit. Szerintem a durván zsíros dolgok a legfogyókúrásabbak, számomra mindenképpen, mások szerint a szénhidrátot kell tömni két pofára. Nem vagyunk egyformák, de ez nem baj.
A szénhidrát mérséklése sokaknak bejön, én is azzal próbálkozom, változó sikerrel. A zabot kerülöm, csupa keményítő s nem szeretem az ízét (bár szezámmal kenyérnek sütve finom, nem értem én ezt).
Bolti zabfalat, mitől lenne egészséges és alacsony kalóriás? Nyilván telenyomják mindenfélével, az üzlet számít nekik, a zab és liszt pedig gazdag kalóriában, azon belül szénhidrátban, ez köztudott.
De 100g kalóriatartalma egy dolog... Van tömény étel, amiből megéri pici mennyiséget enni, kalória nem lesz sok benne, de valahogy úgy érzed, ettél, kielégít valamiféle igényt...
Én nagy kalóriatartalmú ételeken élek, s bár az már nem a tipikus, de eszem olyat is, ami 750kcal 100g-ban. Sokat segít a kalóriadeficit elérésében.
Amúgyis, ha kerüljük a szénhidrátot, akkor sok zsírt kell ennünk, energia kell... Jó, 1200 kalóriánál s magas, 2g/ttkg-os fehérjeszintnél annyira nem sokat, de nekem 2000 kalória nem mindig elég egy napra, s örülök, ha megvan 70g fehérje, úgyhogy teljesen logikus, hogy soknak kell lennie a zsírnak, ha sikerül kellőképpen mérsékelnem a szénhidrátot (50g CH -> 160g fölötti zsír kb. 2000 kalóriához. dupla ennyi fehérjénél sem lenne valami kevés, annál több fehérje pedig minimum értelmetlen).
250 kcalból valóban jól lehet lakni, ha nem nagyon éhes az ember (én kora délutánig ritkán vagyok az). Az pont egy egytojásos rántotta nálam. Vagy egy nagy pohár zsírtej (aminek fura, bár találó neve van, de kellemesebb, mint ahogy hangzik).
Bocs, ma mindenhova végtelen hosszan írok, grrr.
"csomó nő eszik ilyesféléket."
Itt kell elkezdeni gyanakodni :))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!