Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Azt olvastam hogy nem szabad...

Azt olvastam hogy nem szabad tulzásba vinni a tornázást! Ez igaz?

Figyelt kérdés
A minden napi kemény torna tulzás?
2009. nov. 22. 21:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
ha problémák vanak a szíveddel akkor nem, de am ilyet még nem hallottam...mi a túlzás?
2009. nov. 22. 21:47
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
szerintemse jó ötlet túlzásba vinni..egyrészt az izmaidnak pihenni kell ha tornáztatod őket utánna egy napig mivel kell a regenerálódás. meg gondolj bele..ha mindennap tornázol és valami miatt hirtelen abba hagyod rögtön feljönnek rád a kilóg. a szervezeted túlságosan hozzá szokik ahoz hogy ugyanazokat a gyakorlatokat csinálja állandóan és így már nem lesz hatása. egy héten 4-5 ször elég a torna ha célt akarsz érni és minidng váltogatni kell..súlytartáshoz jó a 3 nap is.
2009. nov. 22. 23:08
 3/12 anonim válasza:
100%
Hát szerintem nem. Mert például aki mindennap jár dolgozni az is minden nap mozog. Vagyis a napi mozgás az nem túlzás még szerintem. De valamilyen szint től már lehet túlzás.
2009. nov. 23. 04:51
 4/12 anonim ***** válasza:
Egyszerűen nem tudod túlzásba vinni. Nem tudsz többet tornázni, mint amennyit tudsz.
2009. nov. 23. 11:36
 5/12 anonim ***** válasza:
60%

Igenis túlzásba lehet vinni a tornázást. Az izmoknak is regenerációra van szükségük, ezért azt szokták javasolni, hogy 1 nap edzés 1 nap szünet, vagy 2 nap edzés 1 nap szünet. De semmiképpen se tornázz mindegy egyes nap.

egy 2 éve kondizó srác

2009. nov. 23. 12:11
 6/12 anonim ***** válasza:
Mivel magas szinten sportoltam, azt mondom, hogy nem lehet. Az izmok hozzászoknak a terheléshez, semmi bajod nem lesz tőle, ha a keringésed bírja. Az úgyis előbb "jelez" mint az izmaid.
2009. nov. 23. 12:27
 7/12 anonim ***** válasza:

Látom megint mindenki k*rva okos és még akkor is irkál, hanem ért hozzá. Szóval linkekkel bizonyítom az igazam:

[link]

[link]

("A pihenőnapok az elérni kívánt eredmény szempontjából ugyanolyan fontosak, mint azok a napok, amelyeken tréningezel. Ha az edzések napjai között egy-egy nap pihenéssel telik, a szervezeted könnyebben átáll a terhelésre és teljesítményed is jobban javulhat. Ezért javaslunk mi is majd minden másnapra ejtőzést.")

[link]

("Iktasson pihenőnapokat edzéstervébe! Ha minden nap megerőltető edzéseket végez, a teste ahelyett, hogy erősödne, teljesen kimerül.")

[link]

("Ügyelj rá, hogy minden héten tarts legalább két pihenőnapot. Ennek nagy szerepe van az izmok felépülésében és erősödésében.")

Tehát kellenek pihenőnapok, minden nap ne eddz!

12:11 voltam

2009. nov. 23. 13:03
 8/12 A kérdező kommentje:
köszi szépen:)
2009. nov. 23. 20:04
 9/12 A kérdező kommentje:
és amugy ha tulzásba viszem az miért baj?
2009. nov. 23. 21:04
 10/12 anonim ***** válasza:
Olvasd el a 12.11-es második válaszát, de ha az nem elég a belinkelt oldalakat, és jobb esetben rájössz...
2009. nov. 23. 21:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!