Milyen motivációt tudtok írni, ahhoz, hogy ne egyek sokat?
A lét értelme az, hogy éljünk... a kaja értelme az, hogy együk......., tehát ilyen egyszerű. Szóval az ember saját magától nem tud elérni semmit, mert a társadalom nyújtotta lehetőség rabja... . ( Próbálna egy indiai meghízni a szegénységben ha bír... )
Én hiszem, hogy tudunk küzdeni ránk erőltetett körülmények vagy tudatformáló agymosás nélkül is, de még nem jöttem rá a megoldásra.
" a társadalom nyújtotta lehetőség rabja"
Igen, ez egy választás. Lehet ezt is választani, rabbá válni. Akkor az elhízás, a betegségek ebből következnek, DE az előzmény viszont tudatos választás volt: a társadalmi konvenciók rabjává, és az életünkben nem irányítókká válni. Szép így is az élet, semmi baj nincs vele (de, van).
Nem tudom, nekem nincsenek ilyen problémáim az ételekkel kapcsolatban. Jó, néha túl sokat csokizom, de ennyi, nincs azzal különösebb baj. Hízni nem hízom csak emiatt és azért, mert "sokat" eszem. Annyit eszem, amennyit kívánok, a zabálástól csak a hasam fájdulna meg. Úgyhogy merő hedonizmusból van mennyiségi limit.
A minőséggel pedig semmi bajom, nagyon finomakat eszem, nehéz elképzelnem jobbat :)
A fogyókúrázók aszkéta dolgait én nagy ívben kihagyom. Oké, van minimális önfegyelmezés néha, nyomokban, de nem ez a meghatározó. Megválogatom, mit eszem, azt pedig szeretem és jól tudom elkészíteni, nincs itt semmi baj. Ha motiváció vs hedonizmus meccs lenne bennem, az eredmény borítékolható lenne, mivel motivációm piciny és távoli, a hedonizmusom viszont brutálisan erős. Egy kósza megkívánás és annyi minden szabálynak. Akaraterőm is van, csak nem használom gasztronómia esetében a hedonizmusom ellen :D
Szóval szerintem igenis az számít, hogy jókat egyen az ember. Már ha ilyen típus, mint én, akinek eszébe sincs sanyargatni magát, bár nem értem, miért kéne azt bárkinek is.
De azt sem értem, aki minden ételt a közelben fel akar falni :D Én remekül megvagyok anélkül is.
Én tudod mit csináltam??
Kinyomtattam, majd kiragasztottam ezt a képet a hűtőre. Állandóan szem előtt van.
Akárhányszor kaját csinálok, a szemem előtt van a kép.
Ilyenkor magamban eldöntöm. Melyik alakot akarom??
Válassz, és úgy egyél.
Akár hiszed akár nem bevált. Jóval kevesebbet, és egészségesebb ételeket fogyasztok.
Emellett edzőterembe is elkezdtem járni.
Eddig majdnem 20 kilót fogytam. Még 15 kilót leadok, és olyan leszek mint lánykoromban..
( a sok súly nem képzavar miatt van. Kicsivel több mint 30 kilót kell fogynom, hogy a 160cm magasságomhoz elérjem a 60 kilót.. Jobban mondva már csak 15 kilót kell fogyni)
Ti nem értitek a kérdezőt... na szóval választható mentalitások:
1. nem olyan fontos a kaja, hogy azon gondolkodjak, hogy mit és hogy kéne egyek. nagyjából egészségesen eszek, hogyha megkívánok valamit akkor megeszem és kész.
2. hogyha egészségtelenül eszek, akkor utána rossz kedvem lesz miatta. ezért nem teszem.
3. nehogy már az étel miatt érezzem jól magam...
majd még írok, ha eszembe jut :D
Onuralom :) ez mindenkinek van .. ha mar kijelentetted , hogy te anyagias vagy akkor a zsiros illetve a egeszsegtelen kajak helyett valts egeszsegesre . Kerd meg a csaladod , hogy egeszseges etelek fozzenek :)Ezzel egyeutt a csaladod is egy jo utra vezeted :)
Motivacio pl az egeszseg ez egy nagyon jo ok arra , hogy egy ember lefogyjon , vagy csupan csak , hogy jol erezd magad a sajat borodbe , hogy lassak masok milyen eros vagy , hogy meg erre is kepes vagy , vagy ha van egy olyan felsod vagy nadragod ami nem jon rad es te bele szeretnel fogyni , csinalj magadrol kepet mikor ehes van vagy a csokin jar az eszed nezegessed :) De minden elott az a legfontosabb , hogy ne betegedj meg a kover emberek nagyon hamar megbetegedhetnek gondolom te neked sem az az almod , hogy inzulinozd magad vagy hamar meghalj
egeszseges kaja + sport meghozza az eredmenyt hidd el :)
A társadalom nyújtotta lehetőség rabja lenni, igen választás.., de nagyon nehéz ellenállni, hiszen minden percben szembesülök az akaratom ellenkezőjével, a csábítással... ráadásul a környezetemben, családomban nem meggyőző az egészséges életmód téma, mert túl finom az egészségtelenebb étel mint az egészséges!
Én főzök majdnem minden nap, hogyan ne kívánhatnám pl. az ebédet, ha azt látom ,hogy jóizzüen esznek?
A kép ötlet a hűtőn nagyon jó motiváció egy darabig, amíg nem történik egy kudarc és máris elvesztettem a kép " erejét ", az önuralmat.... ezután új ötlet kell, aminek szintén idéiglenesen van hatása rám..... és ez megy folyamatosan.
A sporthoz is motiváció kell....., de új ötletem támadt, hogy megkérdek egy anorexiában "szenvedőt ", hogy mi az alapfelfogása ahhoz, hogy elutasítja az ételt. Lehet, hogy az ő felfogása elfogadható hosszabb ideig, vagy csak "más világot " teremt? Egyik kipróbált módszerem az volt, hogy szegény kínainak képzeltem magam és csak rízst ettem 3 hónapig és hatásos volt le is fogytam, de utánna visszahíztam. Megtartani az elért súlyt a legnehezebb nekem..., jelenleg sem sikerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!