Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 2 dl 100%-os gyümölcsléhez...

2 dl 100%-os gyümölcsléhez hány g gyümölcs kell? Mennyi vizet tehetek hozzá, ha turmixgépben készítem? Szóval mik legyenek az arányok?

Figyelt kérdés
2013. dec. 4. 13:11
 1/9 anonim ***** válasza:

Amint hozzáadsz vizet, akkor máris értelmetlenné válik a kérdésed, mert akkor már nem lesz 100%-os.

Gyümölcstől függően nagyságrandileg 50%-a a súlynak a lé, a többi a mag, rost, héj.

2013. dec. 4. 13:25
 2/9 anonim ***** válasza:
0%
Minél több vizet, és minél kevesebb gyümölcsöt használj hozzá. Lehet fogyni gyümölcsfogyasztás mellett is, de nem érdemes sok gyümölcs(cukrot) enni.
2013. dec. 4. 13:27
 3/9 A kérdező kommentje:

Én azt hittem, attól még 100%-os, mivel nem adok hozzá semmi pluszt, sem édesítőt sem tartósítót csak vizet. Ha csak a gyümölcsöt turmixolom, nekem túlságosan "sűrű" jobban esik ha vízzel hígítom.

Úgy értettem, hogy ezen az elven nem viszek-e be több kalóriát, ha mondjuk teszem fel 200g gyümölcsöt használok fel itthoni gyümilé készítéshez, mintha csak kiönteném a dobozból a 2 dl-t?

2013. dec. 4. 13:37
 4/9 anonim ***** válasza:
0%
Annyi kalóriát viszel be, amennyit az ételed tartalmaz. Mi a kérdés?
2013. dec. 4. 13:48
 5/9 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy kalóriában rosszul járnál az otthonival, kivéve, ha csinálnod kell még egyet, mert sokkal jobb, mint a bolti :D

Én egy kicsike vizet teszek csak hozzá, mert anélkül a turmixom nem turmixol, túl sűrű a gyümölcs. Úgy fél kiló gyümölcshöz teszek fél deci vizet? Egyet? Változó és amúgysem mérem, csak öntöm. Egy kis vízzel és kis gyümölccsel kezdem, amikor az folyós, akkor már jobban elbánik a többivel is. De így is majdnem megáll benne a kanál a végére, inni nehéz :) Viszont teljesen jó. Ritkán csinálok, mert nem szoktam ekkora mennyiségre vágyni, de ha már pepecselek a turmix kikaparásával és elmosásával, nem egy pohárnyit hozok össze ;) Működő botmixerem most épp nincs.

Sok vizet semmiképp nem tennék bele, ha felvizezett cuccra vágyom, akkor inkább limonádét csinálok.

De ha már gyümölcsturmix, s nem lé... egy kis dió roppant jót tesz az ízének :)

2013. dec. 4. 13:51
 6/9 A kérdező kommentje:
200g friss gyümölcsből készített gyümölcslé megegyezik-e 2 dl bolti gyümölcslé kalória és szénhidrát tartalmával?
2013. dec. 4. 13:51
 7/9 A kérdező kommentje:
Basszus, még szőke sem vagyok, de egyre jobban világosodik, hogy vagy baromságot kérdeztem vagy nem tudom kifejezni, amit akarok...:)
2013. dec. 4. 13:53
 8/9 anonim ***** válasza:

Nem tudom, mi van a boltiban, nyilván ez változó (az köztudott, hogy a narancslevek nem lehetnek mind narancsból, pl. s illúzióim sincsenek, úgyhogy azt mondhatom, valszeg van egy jelentékeny mértékű gyümölcstartalom a bolti 100%-osban, vagy legalább sütőtök :D)... De tegyük fel, hogy az ugyanabból a fajta gyümölcsből van, amiből Te csinálod és megfelelően hígították vissza sűrítményből. Akkor elég közel kell állnia a két cucc kalória- és szénhidráttartalmának (a gyümölcsök sem egyformák, de mivel mi a gyümölcs sűrűségét sem nagyon vesszük figyelembe, csak nagyjából, ez apróság). Hacsak nem kavar be a rosttartalom...

De minek is gondolkodom ezen, a gyümölcsre vannak táblázatok, a gyümölcslére is ráírják, hasonlítsd össze.

Ami engem illet, a számok nem is érdekelnek, az otthoni finom, a bolti jobbára nem (s nem tudom, mit tesznek és mit nem tesznek bele. a narancs tuti nem rendes, mert a bolti 100%-os rossz, a házi pedig finom), úgyhogy vagy sajátot iszom/eszem, vagy semmilyet.

2013. dec. 4. 16:15
 9/9 anonim ***** válasza:
Nem egyezik meg.. a gyümölcsben van elég sok rost, ballasztanyag, maga a lé (2dl lé) viszont a tömény cukros lé, ha úgy vesszük. 2dl tiszta lé viszonylag sok gyümölcsből készül.
2013. dec. 4. 16:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!